profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Resne zdravstvene težave legendarnega pevca

Aleš Rod, 15.11.2019 18:00:00

Alfi Nipič ima pri svojih 75 letih težave z zdravjem, zaradi česar je bil že večkrat v bolnišnici. Kako resno je zdravstveno stanje legendarnega pevca, ki je po uspešni in dolgi pevski karieri pri Ansamblu bratov Avsenik prav tako uspešno nadaljeval svojo samostojno glasbeno pot?

Delite na:
Resne zdravstvene težave legendarnega pevca
/ Aleš Rod

Prve resnejše zdravstvene težave leta 1992

Z resnejšimi zdravstvenimi težavami se je Alfi Nipič prvič spoprijel leta 1992, takoj po prenehanju prepevanja v Ansamblu bratov Avsenik. Takrat so se pojavile težave zaradi trebušne slinavke. Sprva se sicer Alfi ni zavedal, da težava tiči v trebušni slinavki, saj so se mu pojavile močne bolečine v predelu prsnega koša. A vseeno z obiskom bolnišnice ni odlašal, kar se je pozneje izkazalo za modro odločitev. Po ugotovitvi težav s trebušno slinavko je Alfi Nipič takrat 14 dni preživel v mariborski bolnišnici, pozneje pa je sledila rehabilitacija v zdraviliškem središču.

Le pet let mirnega obdobja

Po petih letih so se težave s trebušno slinavko ponovile, čeprav naj bi se držal diete, ki so mu jo predpisali zdravniki. Ponovno vnetje trebušne slinavke je Alfija Nipiča spet položilo v bolniško posteljo.

Težave s srcem

Leta 2016 se je Alfi spopadel še z eno zdravstveno tegobo, saj mu je ponagajalo srce. V UKC Maribor je prestal operacijo in po tem posegu večjih težav s srcem do zdaj ni imel.

Težave s trebušno slinavko so se vrnile

Natančno 18 let od zadnjega vnetja trebušne slinavke se je zgodba ponovila, tokrat že tretjič. Čeprav se je držal diete, ki mu je bila zaradi težav s trebušno slinavko predpisana, se je začel sam pri sebi spraševati, ali se je vseeno morda prevečkrat pregrešil, da je že tretjič zaradi enakih težav končal v bolnišnici.

Fotografija, ki je prestrašila sledilce

20. oktobra letos je Alfi Nipič s svojo objavo na družbenem omrežju presenetil vse svoje sledilce. Objavil je namreč svojo fotografijo z bolniške postelje, s katere je razvidno slabo stanje legendarnega slovenskega pevca.

Bogata glasbena kariera

Alfi Nipič se je s prepevanjem začel ukvarjati daljnega leta 1962. V vseh teh kmalu 60 letih prepevanja na številnih glasbenih odrih po svetu je nemalokrat skrb za svoje zdravje postavil na stran. Psihofizični napor, ki ga je vlagal v svojo glasbeno pot, je terjal svoj davek – Alfi zdaj z grenkobo v srcu ugotavlja, da je najverjetneje to cena, ki jo mora plačati. Njegova zadnja objavljena fotografija na družbenem omrežju dokazuje, da se v teh dneh rad spominja utrinkov iz svoje bogate glasbene kariere, saj tako lažje prestaja dneve po že četrtem vnetju trebušne slinavke.

V svoji dolgoletni karieri je Alfi Nipič sodeloval s številnimi glasbenimi prijatelji, največ ljudi pa se ga zagotovo spominja po njegovem prepevanju v Ansamblu bratov Avsenik, kjer je s svojim glasom pustil veliko, neizbrisno sled. Seveda ob tem ne smemo pozabiti njegove bogate samostojne kariere. Že kmalu bo iz zvočnikov ponovno zazvenela znamenita pesem Silvestrski poljub, brez katere si konca leta v Sloveniji ne moremo predstavljati.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 44, 30.10.2019