zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Razigrani krst na švedskem dvoru

S.D., 07.07.2018 08:00:15

Veliko otrok, veliko veselja

Delite na:
Razigrani krst na švedskem dvoru
Po krstu in sveti maši se je družina s krščenko zbrala na stopnicah pred cerkvijo in nastala je skupinska spominska fotografija. Profimedia

Švedska kraljeva družina se je zbrala v cerkvi gradu Drottningholm, kamor sta starša, princesa Madeleine in bančnik Chris O'Neill, prinesla h krstu svojo najmlajšo hčerkico.

Razigrani krst
Princesa Madeleine je srečna mlada mama treh otrok. Namesto tiare je v laseh nosila cvetlični venček.
Profimedia

Malo princesko, ki so ji dali ime Adrienne Josephine Alice, je krstila nadškofinja Antje Jackelen, starša, botrice in botri ter sorodniki in gostje pa so doživeli vse prej kot običajno slovesen krst.

Razigrani krst
Princeska Adrienne v krstni oblekici, ki jo je leta 1982 nosila že njena mama princesa Madeleine. Tradicionalno družinsko krstno oblekico je prvi nosil princ Gustaf Adolf leta 1906.
Profimedia

Mala Adrienne je bila sicer pridna kot angelček in je obred prespala, zato pa so drugi kraljevi vnuki poskrbeli za zabavno predstavo. Najbolj razigrana je bila Madeleinina prvorojenka princeska Leonore. Vztrajala je, da noče čevljev, in se je v cerkvi sezula, nato pa je, namesto da bi sedela v klopi, začela tekati po cerkveni ladji, dokler se ni nazadnje ulegla na tla.

Razigrani krst
Princesa Madeleine z malo Adrienne, Chris z Nicholasom, na tleh pa navihana bosonoga princeska Leonore.
Profimedia

Mali princ Oscar, sin princese Victorie, je začudeno gledal, kaj se dogaja, princ Alexander, sin princa Carla Philipa in princese Sofie, pa se je opogumil in se še sam podal na raziskovanje okolice – končal je v naročju princa Daniela. Škoda le, da je manjkala princeska Estelle, ki rada uganja vragolije. Ravno ta dan se je slabo počutila in sta jo Victoria in Daniel raje pustila doma.

Razigrani krst
Princ Carl Philip s princeso Sofio ter sinovoma Alexandrom in Gabrielom
Profimedia

Razigrani krst
Princesa Victoria in princ Daniel sta prišla s sinkom Oscarjem. Prvorojenko Estelle sta pustila doma, ker se je slabo počutila.
Profimedia

Starši in predvsem stari starši so se ob tej otroški predstavi odlično zabavali. Navsezadnje sta švedski kralj in kraljica, ki sta v šestih letih doživela kar sedem krstov svojih vnukov, marsičesa vajena. Nista na primer še pozabila, kako je pred dvema letoma pri krstu predirljivo jokal princ Nicholas, bratec krščenke Adrienne, ki ga ni bilo mogoče utišati.

Razigrani krst
Švedski kralj Carl Gustaf in kraljica Silvia sta v zadnjih šestih letih krstila kar sedem vnukov. Na švedskem dvoru odrašča številna generacija princev in princesk.
Profimedia

Po krstu in sveti maši se je švedska kraljeva družina zbrala na stopnicah za spominski posnetek. Nato pa sta kralj in kraljica povabila goste v svoje prostore na pogostitev.

Preberite tudi: Salome se je končno nasmehnila sreča. Kliknite TUKAJ!