018mv Dobra karma

»Če je moški do žensk preveč prijazen, se to ...

princ harry, meghan marklejpg Svet24.si

FOTO: Za Harryja in Meghan bo vsega konec 1. ...

melania trump bozic nacrti tw1 Reporter.si

Poglejte, koga vse je Melania pripravljena ...

starejša ženska Svet24.si

»Tega vam ne bomo plačali. Pa čeprav bo zaradi ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Prvo glavno vlogo odigral v Jugoslaviji

MK, 09.02.2020 14:00:43

Bo leto 2020 njegovo?

Delite na:
Prvo glavno vlogo odigral v Jugoslaviji
Prvo glavno vlogo je odigral v Jugoslovanskem celovečercu The Dark Side of the Sun. Promocijsko gradivo

Potem ko je bil film Bilo je nekoč ... v Hollywoodu na podelitvi zlatih globusov razglašen za najboljši celovečerni film v kategoriji muzikalov ali komedij, so se temu primerno prilagodile tudi vse napovedi za letošnje dobitnike oskarjev. Tarantino je namreč prejel zlati globus za scenarij, Brad Pitt pa ga je dobil za najboljšo moško stransko vlogo, pri čemer je ugnal konkurenco velikanov, kot so Anthony Hopkins (Dva papeža), Al Pacino in Joe Pesci (Irec) ter Tom Hanks (A Beautiful Day in the Neighborhood). Pred tem je sicer že prejel zlati globus za najboljšo stransko vlogo leta 1996 za film 12 opic, njegove igralske sposobnosti pa za zdaj še niso bile nagrajene z oskarjem, kar se glede na njegov igralski opus zdi skoraj nemogoče. 

Pitt je sicer oskarja prejel že dvakrat, a v vlogi producenta – za filma Dvojna igra (2007) in 12 let suženj (2013). 

nekoc1.jpg
Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) in Cliff Booth (Brad Pitt) iz filma Bilo je nekoč ... v Hollywoodu.
Con film

ZANIMIVOSTI

1.    Preden je postal znan kot igralec, si je služil kruh kot voznik limuzin za striptizete in maskota za verigo »el Pollo Loco«, oblečen v kostum kokoši.  

2.   Kitajska mu je leta 1997 prepovedala vstop na ozemlje njihove države zaradi njegove vloge v filmu Sedem let v Tibetu.

3.   Njegova prva glavna vloga v celovečercu je bila v filmu The Dark Side of the Sun (Temna stran sonca, 1988), ki je bil posnet v predvojni Jugoslaviji poleti 1988. Ko se je produkcija bližala koncu, je izbruhnila državljanska vojna in posnetki so bili v večjem delu izgubljeni. Leta 1996 so po petletnem iskanju našli vse izgubljene posnetke in jih vrnili producentu Andjelu Aranđeloviču, ki si prizadeva za distribucijo. Pittu so takrat plačevali 1523 dolarjev za teden snemanja, sedem tednov. Igral je mladega Američana, ki ga je njegova družina odpeljala na Jadransko obalo, da bi poiskal zdravilo za redko kožno bolezen. Na poti iskanja pa najde ljubezen in svobodo.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 3. 16.1.2019