katja jevsek Odkrito.si

Presenečena vremenarka na Pop TV! Tekle so solze ...

velika noc pirhi potica sunka Svet24.si

Povečan obisk bolnišnic zaradi prenažiranja z ...

Regresija Petisvet.si

S strtim srcem opazovala njegov odhod

mejni prehod, zastoj Svet24.si

Prihajajo prvomajski prazniki in prometni kolaps ...

Jelena Karleuša Svet24.si

Jelena Karleuša se je po govoricah o ločitvi le ...

Tanja Žagar, Miha Vodičar Njena.si

Neprepoznavna Tanja Žagar: besna ga je vrgla ven

Iča Putrih Njena.si

Hči razkrila žalosten vzrok Ičine smrti

Princ se znaša nad dojenčkom

K. K., Zvezde, 15.04.2019 18:01:57

Princ Ernst August Hannovrski je razdedinil komaj rojenega vnuka.

Delite na:
Princ se znaša nad dojenčkom
Mladi Ernst August je prenesel lastništvo družinskega gradu na državo za simbolično ceno en evro. To je do konca razjezilo Ernsta Augusta starejšega. Profimedia

Princ Ernst August Hannovrski ne ve, kako bi lahko še bolj prizadel svojega sina in naslednika Ernsta Augusta mlajšega. Odreka mu pravico do dedovanja, izpodbija njegov položaj na čelu rodbine Welfov, zdaj pa se je začel znašati še nad sinovim dojenčkom, komaj rojenim fantkom, ki mu praviloma pripadata ime in naslov naslednika plemiške rodbine. Kaj je malček zagrešil, da je njegov ded tako pobesnel? Poleg tega, da si Ernst August ni izbral žene po očetovem okusu, se seveda vse vrti okrog družinskega premoženja.

princ.jpg
Princ Ernst August starejši bruha jezo in srd. Zdaj se bo znesel še nad novorojenim vnukom.
Profimedia

Pred leti je princ Ernst August zapustil prvorojenemu sinu Ernstu Augustu naslov glave rodbine Welfov, zgodovinski grad Marienburg v bližini Hamburga, pa tudi številne posesti v Avstriji. Vzdrževanje gradu Marienburg se je izkazalo za pravo jamo brez dna, zato ga je Ernst August mlajši sklenil prepustiti državi za simbolično ceno en evro. Država naj propadajoči grad obnovi in v njem uredi muzej, je priporočil. Ernst August pa je pobesnel. Zdaj zahteva nazaj vse, kar je kdaj podaril sinu.

princ 2.jpg
Starodavni grad Marienburg neslavno propada, vzdrževanje pa zahteva denar, ki ga Ernst August mlajši nima.
Profimedia

Ker Ernst August mlajši in njegova žena Jekaterina nista dala novorojenčku ime Ernst August III., pa je dedek Ernst August razširil svoje prekletstvo še nad vnuka. Malček bi moral po družinski tradiciji nositi ime Ernst August (najmlajši), saj naj bi nekoč podedoval plemiške naslove, posesti in premoženje. Starša pa sta ga poimenovala Welf August in, kot trdi dedek, s tem omadeževala družinsko čast. Na sodišču bo torej izpodbijal ne le dedovanje svojega sina, temveč tudi komaj rojenega vnuka – če mu bolezen ne bo prej pobrala moči.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 15, 10. 4. 2019.