Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Poročil se je eden od najbolj postavnih športnikov pri nas!

Andreja Comino, Zvezde, 23.06.2019 10:01:07

Slovenski smučarski tekač Miha Šimenc dahnil usodni da.

Delite na:
Poročil se je eden od najbolj postavnih športnikov pri nas!
Premor po koncu sezone je izkoristil za poroko s svojo Vanjo, s katero se poznata že sedem let. Osebni arhiv

Letos je nedvomno sanjsko leto za enega najboljših, pa tudi najbolj postavnih slovenskih športnikov, 23-letnega tekača na smučeh Miha Šimenca. Logatčanu je v zadnji sezoni uspelo slovenski tek na smučeh spet dvigniti na šampionsko raven. Odlično pa mu gre tudi zasebno. Na zadnjo majsko soboto, ki je sovpadla z nekdanjim dnevom mladosti, se je poročil z dolgoletno izvoljenko Vanjo.

»Moja športna pot se je začela že zelo zgodaj. Vsa naša družina je športna, zato sem tudi sam hitro vzljubil šport. Najprej sem dve leti alpsko smučal, nato sem sledil bratu in sestri na tekaške smuči. Na smučeh sem začel teči pri osmih letih in zdi se, da sem po šestnajstih letih treningov in tekem šele na polovici kariere,« pripoveduje Miha, ki pa se zaveda, da je treba za uspehe trdo garati. V zadnji sezoni je količino treningov povečal za deset odstotkov, kar se je poznalo tudi na končnem izkupičku. »Za rezultate naredim veliko. Trening vzamem kot službo, kar mi pomaga v dneh, ko sem utrujen ali brez volje. Tako pridejo treningi vedno na prvo mesto v mojem koledarju, nato pa okoli njih razporejam preostale aktivnosti, ki jih pa seveda ne more biti veliko. Treniram enajst- do trinajstkrat na teden po dve uri na trening,« razlaga svoj špartanski urnik, ki ga marsikdo ne bi zdržal, kaj šele z nasmehom naredil vse vaje, kot to počne Miha.

Obožuje najtežje treninge

»Moji cilji so zelo visoki, zato je treba garati vsako leto bolj in iskati limite napora, ki jih moje telo še prenese. Zelo obožujem najtežje treninge, kjer je bolečina hujša kakor na tekmi, saj rad naredim nekaj, česar prej še nikoli nisem. Poleg tega je dosti odpovedovanja, saj nimam dosti življenja poleg športa, tudi kot najstnik sem drugače preživljal čas kakor vrstniki, pa ne bi tega nikoli zamenjal,« je iskren. Priznava tudi, da njegovih športnih uspehov ne bi bilo brez podpore domačih. Še zlasti mu stoji ob strani njegova izvoljenka, s katero se je nedavno poročil.

Miha simenc 1.jpg
Miha Šimenc je eden najboljših, pa tudi najbolj postavnih slovenskih športnikov.
Mediaspeed

Postavni ženin

»Z mojo Vanjo se poznava že sedem let, skupaj pa sva šest let in pol. Spoznala sva se v gimnazijskih letih, in sicer prek skupnega prijatelja, ravno ko so se začele zabave za osemnajste rojstne dneve. Vanja je moja prava opora in najzvestejša navijačica. Za poroko sva se odločila po zaroki. Zaprosil sem jo na Gran Canarii junija lani. Od tistega dne sva načrtovala poroko. Priznam, pomagal sem jo načrtovati, saj je Vanja boljša v tem. Poroka je bila majhna, v družinskem krogu ter seveda s kolegi iz ekipe,« je povedal. Po obredu je sledila zabava, ki se je je Miha zelo veselil, saj se je lahko sprostil s sorodniki in prijatelji iz ekipe. Tako nevesta kot ženin sta bila videti kot iz kataloga. Postavna, mlada in lepa. Vendar je čas za uživanje prehitro minil, vsak sta se vrnila k svojim obveznostim. Vrhunski športniki nimajo dolgo prosto, temveč imajo ravno sredi poletja, ko so drugi na dopustu, najbolj naporne kondicijske treninge.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 24, 12. 6. 2019.