Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Sinova Oriane Girotto na življenjski prelomnici

Carmen Leban, Zvezde, 12.09.2018 07:51:13

Oriana Girotto je vedno nasmejana in polna energije in prav to je, poleg njenega italijanskega šarma, tudi njen recept za ljubezen in srečno družino. Pika na i pa je materinstvo. Ponosna je na svoja sinova, petnajstletnega Aleksandra in malega Edvarda, ki je dopolnil dve leti. Letošnja jesen bo za mlado družinico polna izzivov, mlajši gre v vrtec, starejši pa v srednjo šolo. Oriana pa se veseli trenutkov, ko bosta imela z Maticem več časa zase.

Delite na:
Sinova Oriane Girotto na življenjski prelomnici
Aleksander Cavazza je zrasel v postavnega mladeniča. Mare Vavpotič/M24

Ko se je Oriana Girotto ločila od prvega moža Borisa Cavazze, ni bilo v njunem odnosu niti trohice zamere. Ostala sta prijatelja in poskrbela, da je Aleksander odraščal ob ljubečih starših. Celo stanovanje si je najela v isti stavbi, kjer so prej živeli kot družina, in to samo zato, da bi imel sin oba blizu. Potem je srečo našla z mlajšim, očaral jo je Matic Ajdič, kitarist v skupini San Di Ego. Srečo sta nadgradila s sinom Edvardom, ki je junija dopolnil dve leti. »Res sva srečna in Matic izjemno uživa v družinskem življenju. To ga notranje bogati,« pravi Oriana.

Preberite tudi: Andrej Stare ne zna reči - konec je! Kliknite TUKAJ!

Mlado družino velikokrat vidimo skupaj na kakšni prireditvi ali festivalu, mnogo pozornosti pa je deležen predvsem Edvard, ki je s skodranimi laski pravi cukrček. Sprva smo mislili, da so za to krivi italijanski geni, a ni ravno tako. »Skodran je po očetu. Matic je bil kot otrok ravno takšen kot Edvard. Sicer ima še vedno skodrane lase, a so kodri pri dolgih laseh manj intenzivni, poleg tega pa si jih tudi polika in jih poveže v kito,« pojasni naša sogovornica, ki še pravi, da je njen sinko zdaj v tistih letih, ko je poln presenečenj in mu lahko že malo več zaupajo, predvsem pa ni treba nenehno tekati za njim in se bati, da bo naredil kaj nepredvidljivega. »Lepo že govori, jaz pa se z njim pogovarjam tudi italijansko. Vse razume, počasi pa začenja tudi govoriti. Čez nekaj dni bo začel obiskovati vrtec. Prišel je namreč čas, ko potrebuje igro s sovrstniki, da se nauči peti pesmice, risati … Skratka, čas je, ko na vrsto pridejo vzgojiteljice in vrtec, ki da otroku neprecenljivo znanje.«

Oriana Girotto 2
Oriana in Matic z njunim ljubkim sinkom Edvardom
Mare Vavpotič/M24

Tako bosta imela tudi z Maticem več časa zase. »Kadar sem vodila turiste in imela obveznosti v Skupnosti Italijanov in druge opravke, je Edvarda pazil Matic, drugače pa sem bila sama z njim ali vsa družina skupaj. Nikoli nisva bila sama s partnerjem. Zdaj bova lahko dopoldne skupaj v miru spila kavico

Nova izkušnja pa čaka tudi Aleksandra, ki s septembrom prvič stopa skozi vrata Srednje šole za oblikovanje. Komaj že čaka, da spozna nove sošolce in profesorje ter si pridobi nova znanja. »Glede na to, da je Aleksander najstnik, prihaja obdobje, ki s seboj prinaša nove izzive, a z Aleksandrom se o vsem odkrito pogovarjava. Zaupa mi, zato tudi jaz njemu. Poznam njegove prijatelje, in če zaradi kakšnega žura ostane ponoči zunaj, nisem prav nič zaskrbljena, saj vem, da bo vse v redu,« pravi mladostna mama. Številne talente, ki jih fant premore, pa je, po maminih besedah, podedoval po očetu. »Boris je človek, ki ima v sebi kup tako značajskih kot profesionalnih sposobnosti, zato ni čudno, da mu je Aleksander tako podoben. Sicer pa je oče zanj tudi velik navdih. Odlično se razumeta, všeč pa mi je, ker ga Boris tudi spodbuja,« sklene Oriana, ki o nekdanjem možu Borisu Cavazzi govori samo v presežnikih.