Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

Policisti skupaj s protestniki pomagali mamici v težavah!

KS, 15.05.2020 12:32:46

Delite na:
Policisti skupaj s protestniki pomagali mamici v težavah!
Policist se je zahvalil vsem, ki so pomagali mamici iz zagate IV

Protesti, ki so zaobjeli našo državo in ki potekajo vsak petek, so bili do zdaj v znamenju mirnega kolesarjenja, žvižganja, skandiranja in precej prijaznih policistov, ki skrbijo predvsem za varnost udeležencev in prebivalstva.

Tudi 8. maja je bilo tako. Splet je sicer preplavila fotografija policista, ki je nekemu protestniku dovolil, da sta skupaj naredila selfie oziroma sebek, mi pa smo ujeli še nekaj prijaznih prizorov.

HbIBv-001.jpg
Policijska akcija - protestniki so mirno počakali, da je mamica odpeljala iz gneče.
Ivan Valtl

Na Slovenski cesti, tik ob Kongresnem trgu, se je 8. maja ob 19. uri zbralo resnično ogromno kolesarjev. Ti so se začeli sicer zbirati že vsaj pol ure pred 19. uro. Očitno pa nekateri vozniki osebnih vozil niso vedeli, da bodo ob tej uri v središču prestolnice protesti, in tako se jih je kar nekaj znašlo v nepopisni gneči. S svojimi jeklenimi konjički so pač potrpežljivo čakali, medtem ko so mimo njih kolesarili protestniki.

Ko je prijazen policist zagledal avtomobil, v katerem je bila prestrašena mamica s še bolj prestrašenim dojenčkom, ki je s svojimi velikimi očmi gledal v gnečo ljudi, se je odločil, da bo poskrbel, da mamica in otročiček prideta varno domov.

COfvw.jpg
protesti
ivan valtl

Tako je pristopil do kolegov in skupaj so izvedli pravo mini akcijo. Protestnikom so prijazno povedali, da je mamica z dojenčkom »ujeta« sredi ceste in jih prosili, ali se lahko umaknejo. Kolesarji so sledili navodilom policistov in v 10 minutah je mamici uspelo ven iz gneče.

Policist, ki je sprožil »mini akcijo« se je potem z nasmeškom in z dvignjenim palcem zahvalil protestnikom, ki so pomagali, da sta mamica in otročiček odpeljala iz gneče in prišla v varno zavetje svojega doma.