zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

Po smrti Simone Weiss se je začela grda bitka na sodišču

K. P., Novice Svet24, 06.12.2018 09:01:40

Zlata Pražnikar Vrbnjak trdi, da se ji godi krivica in da jo je dr. Sanela Banović po krivem obtožila, da je slavni pevki aplicirala morfij. Zdravnico se je odločila tožiti.

Delite na:
Po smrti Simone Weiss se je začela grda bitka na sodišču
Pevka je umrla decembra leta 2015 po težkem boju z rakom. arhiv

Dogajanje sega v leto 2015, a zadeva nove razsežnosti pridobiva šele več let kasneje. Medicinska sestra Simone Weiss, Zlata Pražnikar Vrbnjak, je zoper dr. Sanelo Banović vložila zasebno tožbo zaradi obrekovanja. Kaj se je dogajalo med zdravljenjem priljubljene pevke, da več let po njeni smrti to še vedno buri duhove?

Devetnajstega decembra bodo minila tri leta od smrti kraljice ljudskih src, Simone Weiss, za katero je bil usoden rak. Uspešna in popularna pevka je štela komaj 52 let. A kar se je dogajalo, medtem ko je ležala v bolnišnici, še vedno dviguje prah. Ni jasno, kdo ji je apliciral morfij – močno protibolečinsko sredstvo, ki ga med kemoterapijo, ki jo je prejemala, naj ne bi smela prejeti. Morfij je namreč na podlagi naših virov Weissovi povzročil zaplete, na srečo ne usodnih.

Dr. Sanela Banović.jpg
Zdravnica Sanelo Banović.
Mediaspeed

Zdravnica jo prijavi

Dr. Sanela Banovič naj bi aplikacijo morfija očitala medicinski sestri Zlatki Pražnikar Vrbnjak, ki je skrbela za bolno pevko. A Pražnikar Vrbnjakova trdi, da naj bi bila tega obtožena po krivem, saj da v noči na 2. november 2015 Weissovi ni na lastno pest spremenila terapije in ji dala morfija, zaradi česar naj bi jo zdravnica prijavila vodstvu klinike. Menda je takrat niti v službi ni bilo.

Pražnikar Vrbnjakova pravi celo, da naj bi bolnici Simoni Weiss morfij v omenjeni noči predpisala pravzaprav zdravnica sama. Medicinska sestra zato zdaj toži dr. Sanelo Banović, ker naj bi jo lažno obremenila za nekaj, česar ni storila, oziroma naj bi aplikacijo morfija pravzaprav odredila kar sama.

pražnikar vrbnjakova.png
Medicinska sestra Zlatka Pražnikar Vrbnjak pravi, da so jo obtožili po krivem.
Društvo medicinskih sester

Šok za javnost

Proti dr. Banovićevi je na kazenskem oddelku Okrajnega sodišča v Ljubljani vložila zasebno tožbo zaradi obrekovanja, saj naj bi trdila nekaj neresničnega, zaradi česar se Pražnikar Vrbnjakova počuti ob dobro ime in čast. V torek je na sodišču potekala tretja obravnava, za katero je bilo izredno zanimanje javnosti, a jo je pred začetkom obravnave sodnica izločila.

infuzija.jpg
Medicinska sestra trdi, da ni na lastno pest aplicirala morfija.
dreamstime

Ta njena poteza je med tistimi, ki so želeli spremljati sojenje, požela mnogo neodobravanja in odpora. »Prišli smo po odgovore, pojasnila. Pravico imamo vedeti. Konec koncev je v postopku zdravnica in v interesu javnosti je, da je seznanjena z dogajanjem. Dejstvo, da smo bili izključeni, je skrb vzbujajoče,« so dejali razočarani posamezniki, ki so želeli slišati, kaj se bo dogajalo v hramu pravice. Pravijo, da bodo prišli tudi na naslednjo obravnavo, ki bo 11. januarja prihodnje leto.

Objavljeno v časniku Novice Svet24 št. 280, 5. 12. 2018.