900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Partner Tanje Žagar o neprimernem vprašanju

Carmen Leban, Zvezde, 13.05.2018 07:14:56

Kakšen odnos imajo do depilacije? Miki Šarac, Marko Mandić, Jure Ivanušič, Blaž Brudar, Dejan Vunjak in 6Pack Čukur odkrito tudi o voskanju in britvicah.

Delite na:
Partner Tanje Žagar o neprimernem vprašanju
Miki Šarac (na fotografiji s Tanjo Žagar) pravi, da je vprašanje o depilaciji bolj primerno za mlajše fante. Revija Zvezde

Da so ženske depilirane, je nekaj povsem običajnega, a zadnja leta se odvečnih dlak radi znebijo tudi moški, zato smo o tem povprašali znane Slovence. Čeprav smo mislili, da je to precej vsakdanje vprašanje, so bili nekateri med njimi kar malo šokirani. Pa poglejmo, kaj so povedali.

Jure Ivanušič, igralec

Dedec mora biti dedec, in zato seveda tudi kosmat. Moški, ki se depilirajo, se mi zdijo poženščeni, čeprav spoštujem njihovo odločitev in nikogar ne šikaniram. Enkrat sem se moral depilirati zaradi vloge, a sem se odločil, da bom to opravil kar z britvico. Ne predstavljam si namreč, kako boleče je, če tvoje dlake odstranjujejo z depilacijskimi listi ali voskom. Že ko si odstraniš obliž, na katerega se primejo dlake, zelo boli. O depilaciji pri ženskah pa imam drugačno mnenje. One morajo to početi že z estetskega vidika, čeprav sem tudi tu zagovornik biologije, da lahko nekateri deli kljub vsemu ostanejo poraščeni, a morajo biti urejeni. Iz otroštva se spomnim, da ženskam niti na pamet ni prišlo, da bi se kje depilirale.

jure ivanusic
"Dedec mora biti dedec, in zato seveda tudi kosmat," meni Jure Ivanušič.

Dejan Vunjak, glasbenik

Jaz se ne depiliram in sem kosmat, vendar nimam nič proti tistim moškim, ki se depilirajo. Moramo pa to pogledati še z drugega zornega kota. So taki, ki jim dlake povzročajo infekcije ali se čezmerno potijo, to pa povzroča neprijeten vonj. Tudi meni pa se je že zgodilo, da sem se moral depilirati, in sicer v oddaji Zvezde plešejo. To sem opravil kar sam, z voskom. Priznam, da ni bilo ravno prijetno in da tega ne bom ponovil, če ne bo ravno nuja. Ženska mora biti depilirana predvsem zaradi estetike, pri čemer mislim predvsem na noge in pazduho, glede intimnih delov pa mi je nekako vseeno in ji pustim svobodno odločitev.

dejan vunjak
Dejan Vunjak se ne depilira.
m24

Blaž Brudar, glasbenik in maneken

Depiliram se po vsem telesu, tudi po intimnih delih. To je nujno zaradi dela, ki ga opravljam, saj sem med drugim tudi model za spodnje perilo. Ko ti to pride v navado, ugotoviš, da se depiliran počutiš bolje. Nikogar pa ne bi sodil – naj se vsak odloči tako, kot mu je všeč. Vsekakor pa se strinjam, da ženske morajo biti depilirane, kar večina žensk tako ali tako ve. Intimni deli morajo biti vsekakor urejeni, sicer pa ženske to tako ali tako same najbolje vedo.

blaž brudar mambo kings 9.JPG
Blaž Brudar pravi, da se depilira po vsem telesu.
Revija Zvezde

Marko Mandić, igralec

Sem kosmat in se nikjer ne depiliram. Nikakor pa ne trdim, da so moški, ki se, poženščeni. Preveč živimo v nekem svetu stereotipov, zato mi je všeč, če gre kdo mimo tega. Zame denimo kolesarji, plavalci ne delujejo nič manj moški, čeprav so depilirani. Tudi sam sem se moral zaradi vloge v gledališču dvakrat depilirati po vsem telesu. Ni bilo nič bolečega, ker sem pri tem uporabil v enem primeru britvico, v drugem depilacijsko kremo. Ne vem pa, ali bi bil ravno pri volji, da bi to počel z voskom. Sicer pa mislim, da vsak posameznik najlažje presodi, kaj prija njemu in tistemu, ki se ga dotika, in to naj bi bilo vodilo. Ženske se depilirajo zaradi estetike, čeprav je res, da nimam nič proti, če ima kakšna ženska poraščeno pazduho, saj to dojemam kot estetski dodatek.

mandic1
Marko Mandić (na fotografiji s Pio Zemljič) depilaciji ni naklonjen.
Mediaspeed

Miki Šarac, glasbeni menedžer

To pa ni ravno primerno vprašanje zame. Jaz sem gospod pri 51 letih in bi bilo bolje, da o tej temi povprašate mlade fante. Nimam nekega odnosa do tega, ali je bolje, da se moški depilira ali ne. Vsak naj naredi tako, kot mu je najbolje. Sicer pa – ja, jaz sem kosmat in se ne depiliram. Ženske pa naj se same odločijo, kakor vedo in znajo, da se le dobro počutijo v svoji koži.

Intervju 6Pack Čukur 5
6pack Čukur pravi, da se je trikrat pobril le zato, ker se je tetoviral.
Osebni arhiv

6Pack Čukur, glasbenik

Jaz se ne depiliram, je pa res, da sem se pobril takrat, ko sem se tetoviral. Tetovaže imam na takih mestih, na katerih nisem prav veliko poraščen, tako da tudi to ne povzroča velikih problemov. Depilira se veliko moških, kar pa sam razumem kot to, da so radi urejeni. Je pa res, da vse več moških nosi tudi brado. Morda pa želijo tisto, kar jim manjka po telesu, nadoknaditi na obrazu. Je pa depiliranje tudi stvar higiene, zato pri športnikih to ni nič neobičajnega, ker se pač veliko potijo. Žensk si pa ne predstavljam, če se ne bi depilirale. To bi bilo res čudno videti, čeprav so bile včasih ženske kosmate noge nekaj povsem običajnega. Sam menim, da je depilacija pri ženskah nujna.

Preberite tudi: Globoka žalost novinarke TV Slovenija: deložacija jo je strla. Kliknite TUKAJ!


Foto: arhiv uredništva