favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Omar Naber - Ne prenese agresije in krivice

Sonja Javornik, 24.02.2020 21:56:20

Delite na:
Omar Naber - Ne prenese agresije in krivice
Omar Naber pr

»Jaz sem samo stopil v bran napadenemu!« je med drugim na svojem družbenem profilu komentiral pevec Omar Naber novico, ki smo jo objavili v naši reviji prejšnji teden. Pisali smo, da naj bi Omar ob koncu promocijskega dogodka vztrajal pri naročilu pijače in se skoraj zapletel v fizični obračun, ker naj bi natakar zavrnil njegovo željo, ampak očitno je naš vir napačno precenil situacijo. Omar namreč pravi, da se je incident zgodil le zato, ker je želel pomagati študentu, nad katerim se je znašal varnostnik!

Omar Naber
Omar Naber
Mediaspeed

»Nič nisem bil opit. Nihče mi ni odrekal pijače. Nisem naročal nove pijače s polno steklenico. Nič ni prišlo skoraj do obračuna. To si je izmislil nekdo z bujno domišljijo in z zlobo in škodoželjem v srcu. Ne vem, zakaj bi kdorkoli lagal v slabo sočloveka, še posebej, če od tega nima nič.
Je pa res, da sem se postavil v bran študentu, nad katerim se je varnostnik brez tehtnega razloga začel agresivno znašati. Krivice in agresije ne prenesem. Kdor me pozna, to ve. In ve, da se tako ne bi obnašal nikoli. Agresiven je bil varnostnik, ne jaz. Jaz sem samo stopil v bran napadenemu …« je med drugim zapisal v pojasnilo na Facebooku Omar.

Gotovo že imate kakšno izkušnjo, ko enako situacijo dva udeleženca opišeta drugače. Naj bo to ljubezenski prepir ali kakšna krivica v šoli. Pogosto zaradi svojih čustev ali izkušenj kakšno situacijo vidimo drugače kot nekdo, ki morda nima vseh informacij ali vidi drugo perspektivo. Zato smo veseli, da je Omar sprejel naše opravičilo in da lahko zdaj pojasnimo neprijetni dogodek.

Omar Naber
Omar Naber
Marko Vavpotič / M24.si

Omar je torej res bil na promocijskem dogodku, vendar se v konflikt ni zapletel zaradi svoje želje po pijači, temveč je posredoval, ko je videl, da varnostnik zlorablja svoj položaj in šikanira študenta. Glede na to, da Slovenci preveč pogosto samo pogledamo stran, je Omarjeva reakcija v vseh pogledih pohvalna. Le kdo si ne bi želel ob sebi imeti prijatelja, ki mu je mar, ki se je pripravljen izpostaviti za nas, če se znajdemo v zagati? Omar se ni samo izpostavil za študenta, ki ga prej niti poznal ni, temveč mu lahko štejemo v čast tudi to, da je kot znana osebnost zagotovo vedel, da ga ljudje poznajo in je torej bolj na očeh javnosti.

»Zaradi prepoznavnosti sem imel že precej zapletov, saj ni redko, da grem komu v nos samo zato, ker me pač pozna malo več ljudi.«

»Zaradi prepoznavnosti sem imel že precej zapletov, saj ni redko, da grem komu v nos samo zato, ker me pač pozna malo več ljudi. Ampak da bi zaradi tega samo mirno gledal, ko se komu dogaja krivica, tega ne morem in to ne bi bilo prav. Ravno vaša novica je dokaz, kako hitro se lahko vsaka še tako pozitivna stvar v javnosti obrne v negativno smer – samo zato, ker pač ljudje raje kritizirajo kot hvalijo. Sam se sicer trudim, da bi si izboljšal podobo v javnosti, pa se prav zaradi takšnih konstruktov pogosto zdi, da je to Sizifovo delo. Ker govorice čez noč porušijo vse, kar sem dolgo gradil. Ampak veste kaj! Čeprav mi ni vseeno, kako name gleda javnost, je konec dneva še vedno najpomembnejše, da jaz lahko mirno zaspim, ker vem, da nisem nikomur namerno škodoval in da sem se zavzel za stvari, ki se mi zdijo pomembne,« pravi Omar.

Da je zelo pozoren do drugih, lahko opazite že na njegovem profilu na Facebooku. V zadnjem mesecu je tako na primer objavil čestitko za glasbeno skupino Joker Out, ker je na hitro razprodala ljubljanski klub. Pa predelavo uspešnice Moja ob obletnici rojstva pokojnega Tošeta Proeskega. Pa ganljiv zapis ob smrti Kobeja Bryanta … Omar torej ni eden od mnogih znanih obrazov, ki tudi na svojem profilu ne morejo skriti, da so obremenjeni samo s svojim likom in delom.

casino  (2).jpeg
Omar Naber iger na srečo ne igra veliko, če že, se odloči za ruleto. »V zadnjem času sem vedno bolj ziheraš.«
Ivan Bliznetsov

Ko smo ga vprašali, zakaj se mu zdi, da mu širša javnost dela krivico, saj ga ocenjuje bolj strogo, kot bi si po svojem mnenju zaslužil, pa je dodal: »Nisem edini – tudi druge javne osebnosti imajo podobne težave. Je pa morda pri meni pomemben dejavnik tudi moj karakter. Po očetu imam jordanske korenine in sem gotovo malo bolj temperamenten, kot je to pri nas običajno. V času, ko se kup težav odpravi kar s pomirjevali, je temperament že kar negativna lastnost. Seveda je dobro, če lahko reagiramo umirjeno, a se mi zdi, da tudi s strastjo ni nič narobe. Imam pač rad intenzivne okuse, občutke, dogodke. Ne pa uravnilovke. Ampak verjetno gre tudi to, da nisem kot večina, nekaterim dodatno v nos …« razmišlja pevec.

cab5a0bcd5580683d8fa449e655a7690.jpeg
Vsak ponedeljek razgaljamo slavne
*_*