Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Obupani Hans Sigl

S. D., Zvezde, 12.04.2019 18:01:45

Priljubljen igralec pogreša starega prijatelja.

Delite na:
Obupani Hans Sigl
Hans Sigl je nekaj besed ob slovesu od dragega prijatelja 19. marca lani spregovoril tudi v cerkvi v Habachu, kjer je igralec pokopan. Profimedia

»Kot bi se zgodilo včeraj, tako ga še vedno vidim pred seboj, dragega prijatelja Sigija, kot smo ga radi klicali,« je pred kratkim obudil spomin na pokojnega 85-letnega igralca Siegfrieda Raucha nemški zvezdnik serije Gorski zdravnik Hans Sigl.

»Še vedno ga vidim pred seboj, vsega nasmejanega, kako kadi svojo pipo in vmes izusti katero od svojih modrih misli, na primer: Življenje je velik čudež.« Dokler zdaj 49-letni Hans ni srečal Siegfrieda, ni imel med igralci nobenega idola. On pa je postal njegov vzornik, in to »tako po igralski kot po človeški plati,« pravi zvezdnik, ki kar ne more verjeti, da je minilo že leto dni, odkar Siegfrieda ni več med živimi.

hans 2.jpg
Z ženo večkrat obiščeta pokopališče.
Profimedia

Zaradi srčnega infarkta je umrl veliko prezgodaj, Hans pa ga čedalje bolj pogreša: »Dragi moj prijatelj. Mislimo nate. Ostajaš v naših srcih. Minilo je leto dni. Svet se vrti naprej, kot si vedno rad govoril.« Vendar se ne vrti več tako v krogu. Ne za Hansa.

hans 3.jpg
Ko so novembra leta 2017 praznovali 100. del priljubljene serije Gorski zdravnik, ni nobeden od navzočih slutil, da Siegfrieda Raucha (prvi z leve) kmalu ne bo več med njimi.
Profimedia

En sedež na vrtiljaku, imenovanem življenje, tam, kjer je nekoč sedel Siegfried, je prazen. Hans je tudi na prvo obletnico smrti naročil dve skodelici kave in nazdravil pokojnemu prijatelju, kot je to storil na dan njegove smrti. »Danes na najini klopi pijem kavo. Naročil sem dve skodelici. Druga skodelica je za vsak nasmeh, toplo besedo in stisk roke, ki si mi jih poklonil v letih najinega prijateljevanja.«

hans 4.jpg
Siegfried Rauch z ženo Karin
Profimedia

hans 5.jpg
Hans Sigl in Siegfried Rauch – vedno pripravljena, da kakšno ušpičita.
Profimedia

Objavljeno v reviji Zvezde št. 14, 3. 4. 2019.