bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Nuša Lesar

Ana Kos, 07.01.2020 20:00:00

Televizijka, pogosto nasmejana Ribničanka, ki jo za rojstni dan obišče Božiček, je na Svetu že skoraj tretjino svojega življenja. Zapomnili smo si jo tudi po podpori različnim dobrodelnim kampanjam in po sprva plahih, nato pa vedno bolj navdušujočih nastopih na plesnem parketu. Ne boji se novih začetkov in tudi v novo sezono informativnih oddaj vstopa optimistično, v upanju na čim več dobrih novic.

Delite na:
Nuša Lesar
Nuša Lesar PRO PLUS

Kaj ste si v otroštvu želeli postati, ko odrastete?

Vsak teden nekaj drugega, (smeh) od vzgojiteljice – kot moja mami – do policistke itd. Imela pa sem precej dolgo obdobje, ko sem vneto trdila, da bom postala voznica avtobusa.

Na katero svojo osebnostno lastnost ste najbolj ponosni?

Na zdravo samozavest, bi rekla. V ključnih trenutkih se zavedam svojih kompetenc, znanja in izkušenj, hkrati pa ostajam na realnih tleh. Ponosna sem tudi na zmožnost sočutja do drugih in pravo mero skromnosti.

Kateri razvadi se niste pripravljeni odpovedati?

Nobeni od tistih, za katere čutim, da so dobre zame. Masažam, nakupom negovalnih izdelkov, poležavanju v postelji, ko bi že morala v službo ...

Kaj najprej naredite zjutraj?

Pogledam na telefon, ali je bil ponoči kakšen pomemben »breaking news«. Vem, grozno, ampak vsaj sredi noči sem nehala to početi.


Brez česa si ne morete predstavljati dneva?

Brez hrane. Ko sem najbolj tečna, me je najlažje spraviti v dobro voljo s povabilom na kosilo. In brez telefona, na žalost. Razen na dopustu, tam ga ne pogledam niti po tri dni.

Katero potovanje vas je navdušilo?

Skoraj vsako. Obožujem kratka in sladka potovanja – morda zato, ker za dolga nimam časa. Rim je krasen in se vedno znova vračam, pozitivno me je presenetil pomladni Berlin. Prav tako imam lepe spomine na Madeiro, Grčijo in raziskovanje tajskih otokov. 

S katero znano osebo (živečo ali pokojno) bi se želeli srečati?

Z veseljem bi naredila intervju z Melanio Trump.

Katera pesem vas spravi v dobro voljo?

Karkoli od Bon Jovija, kar se slovenskih avtorjev tiče, Nina Pušlar, med največjim kaosom v službi pa na polno »nažgem« Vivaldija.

 

Katera je vaša najljubša knjiga?

Odvisno od življenjskega obdobja prebiram različne knjige in težko rečem, katera mi je najljubša. Pride ženska k zdravniku, recimo, me je sezula. Pred kratkim sem prebrala 720 utripov srca slovenskega avtorja Jake Tomca in na koncu sem bila čisto v šoku. Rada imam knjige, po katerih me boli srce. Ne vem, kaj to pove o meni. (smeh)

Katere so vaše najljubše blagovne znamke?

Tiste, ki izražajo stabilnost, kakovost in niso cenovno nesramno prenapihnjene.

Kaj je zadnje razvajanje, ki ste si ga privoščili?

Skoraj vsak teden si privoščim vsaj enourno ležanje v domači banji z vročo vodo in nekaj kapljicami eteričnega olja ter dobro knjigo. Včasih ostanem tam notri toliko časa, da moram zamenjati vodo, ker se vmes že shladi. (smeh)

Kateri jedi se ne morete upreti?

Kateri se sploh lahko uprem? Hrana je moja šibka točka in samo upam, da bo ostalo pri tem, da se mi nikjer ne pozna. Sicer pa najraje jem krompirjeve žgance z zeljem in krvavico. Zdaj sem postala lačna, res hvala. (smeh)

Katere lastnosti vašega horoskopskega znamenja veljajo za vas?

Pripadnost družini, ambicioznost, odgovornost ...


Kje je kotiček, kjer najdete mir?

Včasih v naravi, spet drugič doma. Ko zaklenem vrata stanovanja, si pogosto predstavljam, da sem skrbi in težave pustila tam zunaj, jaz pa sem končno v svojem varnem pristanu, ki mu rečem dom.

Kaj je najboljši nasvet, ki ste ga prejeli?

Naj pogumno, a skromno povem in bom to, kar sem in mislim.

Objavljeno v reviji Obrazi št. 10, 10.10.2019