nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Nori dosežek Irene Yebuah Tiran

A. C., Zvezde, 02.10.2018 10:01:49

Ljubezen do teka je tretjo nedeljo v septembru operno pevko Ireno Yebuah Tiran gnala v nemško prestolnico, ki enkrat na leto postane tudi tekaška.

Delite na:
Nori dosežek Irene Yebuah Tiran
Kljub napornim vajam in kopici drugih obveznosti je Ireni Yebuah Tiran uspelo najti dovolj časa za pripravo na berlinski maraton. Revija Zvezde

To, kar so turnirji grand slam v svetu tenisa, je za tekače šest največjih maratonov. Preteči maratone v Berlinu, Tokiu, Londonu, Chicagu, Bostonu in New Yorku je prestižen dosežek, za katerega je treba veliko truda, pa tudi denarja. Ljubezen do teka je tretjo nedeljo v septembru operno pevko Ireno Yebuah Tiran gnala v nemško prestolnico, ki enkrat na leto postane tudi tekaška. V množici tekačev iz vsega sveta se je spopadla z maratonom.

Preberite tudi: Zakaj takšne spremembe, Helena Blagne? Kliknite TUKAJ!

»Bilo je noro. Vse to navijanje je res enkratno!« je po teku povedala prijetno utrujena, a srečna Irena, ki ima že en berlinski maraton v žepu. Pretekla ga je pred petimi leti. Letos je bilo vzdušje še posebej izjemno, saj je v Berlinu padel tudi nov svetovni rekord. Magični meji dveh ur se je močno približal kenijski atlet Eniud Kipchoge. Vsem drugim tekačem je njegov čas nedosegljiv, zato pa je bilo tudi zaradi njega trenutek še toliko bolj zgodovinski. Irena se je, ovenčana z medaljo, že vrnila domov in se posvetila družini ter pripravam na premiero muzikala Madagascar.