halle berry Svet24.si

Zvezdnica nekdanjega partnerja obtožila incesta, ...

navijači Dobra karma

Duše pokojnikov so zdaj navijači na tekmi

princ harry, meghan markle, zaroka Svet24.si

Dovolj kraljevskega kiča: Harry in Meghan bosta ...

porenta01 Svet24.si

82-letni Frančišek iz okolice Škofje Loke že ...

Severina Dobra karma

Severina: sreče v ljubezni nima, niti je ne bo ...

helena blagne Njena.si

Takole v oprijeti obleki zapeljuje Helena Blagne

danijel promo Njena.si

Danijelovi družini je težko pri srcu

Ne zamudite zadnjih ponovitev velike uspešnice Jez, ki je premiero doživela pred 18 leti

T.P., 04.11.2019 11:37:28

Predstavo, ki so jo izjemno pozitivno doživeli in hvalili kritiki, strokovna gledališka javnost in občinstvo, je v skoraj dveh desetletjih obiskalo več deset tisoč gledalcev.

Delite na:
Ne zamudite zadnjih ponovitev velike uspešnice Jez, ki je premiero doživela pred 18 leti
Saša Pavček, Branko Šturbej, Igor Samobor, Ivo Ban in Aleš Valič Peter Uhan / SNG Drama Ljubljana

Zadnje štiri ponovitve Jeza Conorja McPhersona v režiji Mileta Koruna in z odlično igralsko zasedbo, ki jo sestavljajo Saša Pavček, Ivo Ban, Branko Šturbej, Igor Samobor in Aleš Valič, bodo v četrtek, 7., soboto, 9., sredo, 13., in petek, 15. novembra, ob 19. uri v Kozlerjevi dvorani Pivovarne Union. Zadnja ponovitev bo tudi slavnostna, saj bo ta večer predstava Jez odigrana že dvestotič. Vhod v Kozlerjevo dvorano bo čez teraso Unionove pivnice, kjer bodo obiskovalce pričakale hostese in jih pospremile v dvorano.

Zgodba drame in uprizoritve Jez nas popelje v podeželski pub nekje bogu za hrbtom, kjer štirje domačini in pred kratkim priseljena novinka ob večerni pijači neobvezno klepetajo. Kot je v navadi ob takšnih priložnostih, se iz šaljivega dialoga začnejo luščiti zgodbice. Zgodbice o duhovih in najrazličnejših nadnaravnih pojavih, ki so jih izkusili vaščani, so bolj smešne kot srhljive, dokler ...Premiera Jeza je bila pred 18 leti, 23. novembra 2001 v Mali drami. Predstavo, ki so jo izjemno pozitivno doživeli in hvalili kritiki, strokovna gledališka javnost in občinstvo, je v skoraj dveh desetletjih obiskalo več deset tisoč gledalcev. Gostovala je po vsej Sloveniji v Zamejstvu, vse ponovitve so bile hitro razprodane in pospremljene z gromkimi aplavzi in navdušenjem. Številni so predstavo videli večkrat, nekaj gledaliških sladokuscev pa je obiskalo skoraj vse ponovitve v ljubljanski Drami.

Igor Samobor in Ivo Ban sta za vlogi Jacka in Jima v tej uprizoritvi na Festivalu Borštnikovo srečanje leta 2002 prejela Borštnikovo nagrado za igro.