blaz svab Svet24.si

Blaž Švab je razkril, zakaj je o svoji bolezni ...

navijači Dobra karma

Duše pokojnikov so zdaj navijači na tekmi

princ harry, meghan markle, zaroka Svet24.si

Dovolj kraljevskega kiča: Harry in Meghan bosta ...

primož kastelic in dedek Svet24.si

Izbrali ste gasilca junaka: to je Primož ...

Severina Dobra karma

Severina: sreče v ljubezni nima, niti je ne bo ...

danijel promo Njena.si

Danijelovi družini je težko pri srcu

bitka v areni Njena.si

Preobrat na Kmetiji: Vodil igro, nato je sledil ...

Ne zamudite zadnjih ponovitev velike uspešnice Jez, ki je premiero doživela pred 18 leti

T.P., 04.11.2019 11:37:28

Predstavo, ki so jo izjemno pozitivno doživeli in hvalili kritiki, strokovna gledališka javnost in občinstvo, je v skoraj dveh desetletjih obiskalo več deset tisoč gledalcev.

Delite na:
Ne zamudite zadnjih ponovitev velike uspešnice Jez, ki je premiero doživela pred 18 leti
Saša Pavček, Branko Šturbej, Igor Samobor, Ivo Ban in Aleš Valič Peter Uhan / SNG Drama Ljubljana

Zadnje štiri ponovitve Jeza Conorja McPhersona v režiji Mileta Koruna in z odlično igralsko zasedbo, ki jo sestavljajo Saša Pavček, Ivo Ban, Branko Šturbej, Igor Samobor in Aleš Valič, bodo v četrtek, 7., soboto, 9., sredo, 13., in petek, 15. novembra, ob 19. uri v Kozlerjevi dvorani Pivovarne Union. Zadnja ponovitev bo tudi slavnostna, saj bo ta večer predstava Jez odigrana že dvestotič. Vhod v Kozlerjevo dvorano bo čez teraso Unionove pivnice, kjer bodo obiskovalce pričakale hostese in jih pospremile v dvorano.

Zgodba drame in uprizoritve Jez nas popelje v podeželski pub nekje bogu za hrbtom, kjer štirje domačini in pred kratkim priseljena novinka ob večerni pijači neobvezno klepetajo. Kot je v navadi ob takšnih priložnostih, se iz šaljivega dialoga začnejo luščiti zgodbice. Zgodbice o duhovih in najrazličnejših nadnaravnih pojavih, ki so jih izkusili vaščani, so bolj smešne kot srhljive, dokler ...Premiera Jeza je bila pred 18 leti, 23. novembra 2001 v Mali drami. Predstavo, ki so jo izjemno pozitivno doživeli in hvalili kritiki, strokovna gledališka javnost in občinstvo, je v skoraj dveh desetletjih obiskalo več deset tisoč gledalcev. Gostovala je po vsej Sloveniji v Zamejstvu, vse ponovitve so bile hitro razprodane in pospremljene z gromkimi aplavzi in navdušenjem. Številni so predstavo videli večkrat, nekaj gledaliških sladokuscev pa je obiskalo skoraj vse ponovitve v ljubljanski Drami.

Igor Samobor in Ivo Ban sta za vlogi Jacka in Jima v tej uprizoritvi na Festivalu Borštnikovo srečanje leta 2002 prejela Borštnikovo nagrado za igro.