Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Najlepša ulica v znamenju poezije

T.P., 06.08.2020 12:00:18

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★

Delite na:
Najlepša ulica v znamenju poezije
Vesna Kuzmić s pesnico Marušo Mugerli Lavrenčič M24

Da ulica v umetniškem duhu utripa tudi dandanes, vestno skrbita ustanovitelja Mini teatra Robert Waltl in Ivica Buljan, ki na Križevniški ulici tudi domuje. Letošnje poletje sta jo popestrila s poezijo. Med pandemijo novega koronavirusa sta razpisala literarni natečaj, na katerega je kar 69 pesnic in pesnikov poslalo svojo pesem za objavo na križevniških klopeh. Žirija v sestavi Anja Golob, Ivica Buljan in Robert Waltl je izbrala devet pesmi, ki jih je oblikovala vizualna umetnica Toni Soprano Meneglejte in so na ogled na klopeh.

Na Križevniških četrtkovih poletnih literarnih večerih, ki se začenjajo ob osmih zvečer, pa je pesmim moč prisluhniti v živo. 23. julija je poezijo pesnice Maruše Mugerli Lavrenčič brala igralka Vesna Kuzmić, 13. avgusta jih bo Maja Burja, 20. Ana Alagory alias Petja Horvat Golec, 27. avgusta Saša Pavček, 3. septembra pa bo pesmi Marjance Kočevar recitirala igralka Olga Kacjan.

Križevniški kv'art 1
Igralec, režiser, lutkar in direktor Mini teatra Robert Waltl se je pred začetkom literarnega večera pred soparno vročino zatekel v Mini teater.
M24

Križevniški kv'art 2
Najzvestejša spremljevalka režiserja, dramaturga, umetniškega vodje Mini teatra in ravnatelja Drame HNK Zagreb Ivice Buljana je poleg psičke Umbre knjiga. Tokat smo ga ujeli z romanom Beguni poljske nobelovke Olge Tokarczuk.
M24

Križevniški kv'art 3
Recitatorki poezije Maruše Mugerli Lavrenčič, igralki Vesni Kuzmić, je prisluhnil tudi njen mož, čilski igralec Raimundo Puyol.
M24

Križevniški kv'art 4
Literarnega večera sta se udeležili tudi igralka Aleksandra Balmazović in režiserka, scenaristka in kostumografka Marta Frelih.
M24

Križevniški kv'art 5
Igralci Lina Akif, Nika Korenjak in Gal Oblak imajo kljub mladosti že zelo izbran okus.
M24

Križevniški kv'art 6
Robertu Waltlu in Vesni Kuzmić si nikoli ne zmanjka tem za pogovor.
M24

Križevniški kv'art 8
Ljubitelji poezije lahko na svoj račun pridejo vsak čertek ob 20. uri na Križevniški ulici v Ljubljani. Pri Mini teatru pa vedno poskrbijo tudi, da grla niso suha in želodki ne prazni.
M24