Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Na Trubarjevo domačijo prihaja Benč!

T.P., 21.06.2020 23:04:14

Od Turjaka pa do Kolpe se na začetku poletja ne bo dogajalo veliko. Koronska kriza je pustila svoj davek in ljudstvo je že lačno kulture. In na Rašici pri Velikih Laščah, kjer se je rodil oče slovenskega jezika Primož Trubar, se bo začelo

Delite na:
Na Trubarjevo domačijo prihaja Benč!
letos na ˝Trubarjevino˝ prihaja neuničljivi Janez Bončina Benč. Organizator

Če kaj, je ena od dobrih stvari, ki smo se je zaradi krize morali naučili samozadostnost. Zanašanje na sebe, svojo okolico in svoje izdelke. To pa je tudi osnovno izročilo festivala Peti inu obstati, na kateremu predstavljajo najboljše, kar ponuja Slovenija v avtorskem in glasbenem smislu.


Po lanski več kot uspešni premieri, na kateri se je predstavilo več kot 30 neuveljavljenih in uveljavljenih glasbenikov s Petrom Lovšinom na čelu, letos na ˝Trubarjevino˝ prihaja neuničljivi Janez Bončina Benč, ki je slovenski glasbeni zgodovini prispeval nekaj ključnih glasbenih stvaritev. S svojo zasedbo predstavlja pravo glasbeno poslastico, ki bo zagotovo nadaljevala dobro energijo festivala. Prekaljenemu mačku pa se bodo pridružile še peklenske mačke – Hellcats, ki bodo dogodku dale tršo noto, tokrat prvič v akustični izvedbi. Za prijeten uvod bo poskrbel lokalni kantavtor Stojan Bavdek.

Poslanstvo festivala želijo organizatorji uresničiti z različnimi dejavnostmi, ki presegajo klasično koncertno druženje. K sodelovanju so tako pritegnili lokalne avtorje in glasbenike, ki bodo s svojimi recitali dopolnjevali koncertno dogajanje.
Na festivalu bodo predstavljene tudi manjše neodvisne knjižne in glasbene založbe in njihovi avtorji, razstavljeni pa bodo tudi umetniški izdelki lokalnih ustvarjalcev, saj je namen v ta projekt vključiti čim večje število ustvarjalcev iz okolice. Poskrbljeno bo tudi za domačo gostinsko ponudbo z različnimi lokalnimi specialitetami.

V projektu poleg idejnega očeta in soorganizatorja Petra Lovšina aktivno sodeluje cela občina Velike Lašče z županom Tadejem Malovrhom na čelu, ki želi to lepo vasico med v osrčju ribniško kočevske doline postaviti na mesto, ki ji v slovenski kulturni zgodovini tudi pripada.

Hellcats
Hellcats bodo dogodku dale tršo noto, tokrat prvič v akustični izvedbi.
Organizator