Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Na mladih (igralski) svet stoji

T. J., 14.09.2019 11:00:00

Igralci, rojeni v novem tisočletju, ki ogromno obetajo. Če drži rek, da na mladih svet stoji, se za hollywoodsko prihodnost nikakor ni treba bati. Obetavnih igralcev je namreč dovolj, pravzaprav sta dve strani v naši reviji premalo, da bi lahko predstavili vse. Za vas smo izbrali nekaj najbolj nadarjenih otroških zvezdnikov, rojenih po letu 2000, ki jim strokovnjaki napovedujejo bleščečo igralsko kariero.

Delite na:
Na mladih (igralski) svet stoji
Noah Schnapp Profimedia

Noah Schnapp

Noah Schnapp, ki se je rodil 3. oktobra 2004 v mestecu Scarsdale v ameriški zvezni državi New York, je zaslovel z vlogo Willa Byersa v Netflixovi znanstvenofantastični seriji Stranger Things, v kateri blesti od leta 2016. Znan je tudi po tem, da je v animirani komični pustolovščini Snoopy in Charlie Brown: Film o Arašidkih »posodil« glas Charlieju Brownu, v trilerju Most vohunov, ki je nastal pod režijsko taktirko 72-letnega filmskega ustvarjalca Stevena Spielberga, pa se je izkazal v vlogi Rogerja Donovana.

dafne keen.jpg
Dafne Keen
Profimedia

Dafne Keen

Komaj 14-letna britansko-španska igralka Dafne Keen je filmske kritike navdušila z vlogo Laure Kinney v akcijski znanstvenofantastični pustolovščini Logan: Wolverine, ki smo jo v kinih lahko gledali leta 2017. Simpatično najstnico, rojeno v Madridu, verjetno poznate tudi kot Ano »Ani« Cruz Oliver iz dramske serije The Refugees, ki je bila na sporedu v letih 2014 in 2015.

Alex R. Hibbert

alex r. hibbert.jpg
Alex R. Hibbert
Profimedia

Če ste si ogledali dramo Mesečina, ki je leta 2017 med drugim prejela oskarja za najboljši film, vam je v spominu prav gotovo ostal Little oziroma Chiron, ki ga je odlično upodobil Alex R. Hibbert. Gre za 15-letnega Newyorčana, ki nase opozarja tudi z vlogo Kevina Williamsa v dramski seriji Chi. Alex pa se ne ukvarja le z igralstvom, ampak je dejaven tudi kot model. Med drugim je leta 2017 predstavljal pomladno kolekcijo spodnjega perila slovite modne znamke Calvin Klein.

caitlin carmichael.jpg
Caitlin Carmichael
Profimedia

Caitlin Carmichael

Čeprav je Caitlin Carmichael, ki je na svet prijokala v mestu Tifton v ameriški zvezni državi Georgia, stara komaj 15 let, je nastopila že v več kot 60 filmih in serijah. Njeni oboževalci so jo med drugim lahko gledali v Disneyjevi humoristični seriji Shake It Up, Nickelodeonovi najstniški humoristični seriji iCarly, humoristični seriji Norišnica v Clevelandu in v policijsko-pravniških serijah Zakon in red: Los Angeles ter Zločinski um. 

shahadi wright joseph.jpg
Shahadi Wright Joseph
Profimedia

Shahadi Wright Joseph

Obetavna igralka, pevka in plesalka Shahadi Wright Joseph, rojena 29. aprila 2005, si bo letošnje leto prav gotovo zelo dobro zapomnila. V kinematografih smo jo namreč lahko gledali v grozljivki Mi, v kateri je upodobila Zoro Wilson oziroma Umbrae, in poslušali v družinski pustolovščini Levji kralj, v kateri je posodila glas mladi levinji Nali. 

lia mchugh.jpg
Lia McHugh
Profimedia

Lia McHugh

Lia McHugh, 12-letnica iz Pittsburgha v ameriški zvezni državi Pensilvanija, je najbolj znana po vlogah Amy in Mie v grozljivkah Totem in The Lodge, ki so jo januarja letos premierno predvajali na filmskem festivalu Sundance. Novembra 2020 bo premiero doživela akcijska fantazijska drama Eternals, v kateri bo Mia družbo med drugim delala Angelini Jolie in Salmi Hayek!

oakes fegley.jpg
Oakes Fegley
Profimedia

Oakes Fegley

Ravno ta mesec v ameriška kina prihaja težko pričakovana drama The Goldfinch, v kateri igra Oakes Fegley, ki bo čez dobra dva meseca praznoval 15. rojstni dan. Oakesa poznamo tudi po odličnih predstavah v vojni drami Fort Bliss, kriminalni dramski seriji Lov na osumljenca in domišljijski pustolovščini Pete in njegov zmaj. 

owen vaccaro.jpg
Owen Vaccaro
Profimedia

Owen Vaccaro

Komaj 13-letni Owen Vaccaro je zaslovel z vlogo Dylana Mayrona v komediji Očka proti fotru, ki ga je upodobil tudi v drugem delu tega filma, Očka proti fotru 2. Verjetno ste zanj slišali tudi tisti, ki ste si ogledali komično dramo Materinski dan, v kateri so blestele Jennifer Aniston, Kate Hudson in Julia Roberts, in/ali domišljijsko pustolovščino Hiša čarobne ure.

iain armitage.jpg
Iain Armitage
Profimedia

Iain Armitage

Čeprav je Iain Armitage star komaj 11 let, ga verjetno ni treba podrobneje predstavljati. Iain v priljubljeni humoristični seriji Mladi Sheldon namreč upodablja Sheldona Cooperja, junaka še bolj priljubljene humoristične serije Veliki pokovci, v mladih letih. Fantič iz Arlingtona v ameriški zvezni državi Virginia, ki je že zdaj dejaven kot gledališki kritik, je znan tudi po vlogi Ziggyja Chapmana v kriminalni dramski seriji Majhne laži. 

noah jupe.jpg
Noah Jupe
Profimedia

Noah Jupe

Noah Jupe, ki je luč sveta ugledal 25. februarja 2005 v londonskem predelu Islington, je zaslovel z vlogo Daniela Roperja, ki ga je upodobil v treh epizodah britanske kriminalne dramske serije Nočni receptor. Lani smo ga v kinih lahko gledali v znanstvenofantastični grozljivki Tiho mesto, v kateri je delal družbo Emily Blunt in Johnu Krasinskemu. Mimogrede, marca prihodnje leto naj bi izšel drugi del tega filma, v katerem se bo Noah znova pojavil v vlogi Marcusa Abbotta.

jibrail nantambu.jpg
Jibrail Nantambu
Profimedia

Jibrail Nantambu

Jibrail Nantambu, ki se je 6. junija 2008 rodil v New Yorku, je svoje igralske sposobnosti do zdaj pokazal v grozljivki Noč čarovnic, ki smo jo v kinu lahko gledali pred slabim letom dni, in v seriji Pridigar. Dramska serija Home Before Dark, v kateri so prav tako angažirali nadarjenega Jibraila, je trenutno v fazi predprodukcije.  

jyo kairi.jpg
Jyo Kairi
Profimedia

Jyo Kairi

Japonec Jyo Kairi, ki bo dan po izidu Vklopa na rojstnodnevni torti upihnil 13 svečk, se je lani izkazal z vlogo Shote Shibate v kriminalni drami Tatiči, ki so jo kritiki sprejeli z velikim navdušenjem. Film, ki je nastal pod režijsko taktirko 57-letnega japonskega filmskega ustvarjalca Hirokazuja Koreede, je na filmskem festivalu v Cannesu prejel zlato palmo, prislužil pa si je tudi nominaciji za oskarja in zlati globus v kategoriji najboljšega tujejezičnega filma. Po vsem tem ne dvomimo, da bomo za gospodiča Kairija še slišali.

isabella sermon.jpg
Isabella Sermon
Profimedia

Isabella Sermon

Angležinja Isabella Sermon, ki je julija praznovala 13. rojstni dan, je navdušila v vlogi Maisie Lockwood v akcijski znanstvenofantastični pustolovščini Jurski park: Padlo kraljestvo, ki so jo lani predvajali v kinih. Ker gre za izredno nadarjeno igralko, prav gotovo ne bo ostalo le pri eni vlogi …

cailey fleming.jpg
Cailey Fleming
Profimedia

Cailey Fleming

Dvanajstletna ameriška igralka Cailey Fleming se je izkazala z vlogo mlade Rey v akcijskem domišljijskem spektaklu Vojna zvezd: Sila se prebuja, ki si je prislužil kar pet nominacij za oskarja. Cailey je znana tudi po vlogah v drami The Book of Love in akcijskem trilerju Pepermint: Angel maščevanja, v priljubljeni seriji Živi mrtveci pa je upodabljala Judith Grimes.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 36, 5. 9. 2019