ženska pomlad Dobra karma

TO je bolj pomembno, kot tuhtanje, kdaj bo težkih...

inja zalta Svet24.si

Inja pozvala k medsebojni pomoči in kritikom ...

PER-upokojenci trgovina nemcija-reuters Reporter.si

Nemški izhod iz karantene: dalj časa bi v ...

koronavirus, ukc-ljubljana, vstopna-točka, klinični-center Svet24.si

Včeraj zaradi koronavirusa umrli še dve osebi

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_Nuša Rojs Njena.si

Nuša Rojs spet z Mijom

Moški po kosilu večkrat posežejo po čokoladi kot ženske!

Tina Lucu, 21.03.2020 20:00:21

Moški so bolj inteligentni od žensk. Do tega spoznanja so pred 100 leti prišli zdravniki (seveda moški), in to večinoma na podlagi dejstva, da so moški možgani večji in težji od ženskih (v povprečju tehtajo 1,4 kg in so za 10 do 15 % težji). Danes vemo, da o inteligenci ne odločata teža in velikost možganov, temveč njihova sestava. Drugače bi teorijo relativnosti razvili sloni, in ne Einstein, saj se slončki rodijo z možgani, ki tehtajo več kot 4 kilograme.

Delite na:
Moški po kosilu večkrat posežejo po čokoladi kot ženske!
moški ženske Profimedia

Za razlike med ženskami in moškimi poskrbi različna »organizacija« naših možganov. Oni imajo boljšo prostorsko predstavo, hitreje računajo in imajo precizno motoriko. Ženske pa smo bolj zgovorne, hitreje sprejemamo spremembe in se bolje spomnimo markantnih točk neke poti. On mora vse narediti »takoj«, ona pa se raje malo pozanima. Medtem ko ona še bere navodila za sestavljanje omare, jo je on že sestavil – in ostali so še trije deli …

Z zaprtimi oči

Naj si bosta moški in ženska še tako različna, pri poljubljanju vlada složna enakost: 80 % vseh moških in 85 % vseh žensk se poljublja z zaprtimi očmi.

Sladkanje

Ženske imajo rade sladke, moški pa krepke jedi? Ne drži. Aktualne študije kažejo, da one za prigrizek izberejo sadje, oni pa veliko pogosteje posežejo po čokoladi. In le 35 % moških pod 40. letom obožuje temno čokolado – preostali sladkosnedneži dajejo prednost mlečni čokoladi.


Obleka 

64 % moških ne želi biti skupaj z žensko, ki se ne oblači po njihovem okusu. Ženske so veliko bolj sproščene: 72 % jih meni, da lahko spremenijo njegov slog oblačenja.

moški-ženske
moški ženske
Profimedia


Prvi korak  

79 % moškim je všeč, če pri spogledovanju naredi prvi korak ženska. Toda previdno: več kot 30 % ni všeč, če ženska pristane z njim v postelji že kar prvo noč. In uganili ste: 53 % jih zatrdi, da vas bodo poklicali, a tega sploh ne nameravajo!

Polepšana podoba

Študije dokazujejo, da se moški v zrcalu vidijo veliko bolj privlačni in mišičasti, kot so v resnici. Ženske si ob pogledu v ogledalo v povprečju »dodajo« 5 kilogramov.

Šestorček

V njegovi kopalniški omarici je 6 izdelkov: milo, šampon, dezodorant, pena za britje, gel za po britju, gel za lase. Ona jih v povprečju potrebuje 15 – on večine ne zna niti poimenovati!

 
Skupni čas 

Moj ljubi moški: ona želi s partnerjem preživeti 70 % prostega časa, njemu zadostuje 30 %. Ženske si pod intimnostjo predstavljajo intenzivne pogovore o čustvih. Moški doživljajo intimnost v skupnih aktivnostih. Za ženske je dokaz ljubezni že, če jim moški pomaga. Moški se ne počutijo ravno najbolje, če morajo prositi za pomoč.

Malce naglušni?

Če vas ne sliši dobro, mu ponudite pravo kavo. Deset minut po prvi skodelici pozornost moškega bliskovito naraste – veliko hitreje kot pri ženskah!

 
Seks

70 % žensk navaja, da je seks zabaven le v partnerskem odnosu. Moških v študiji o tem sploh niso spraševali! In ... moškim zadostuje že en zmenek, da se predajo ženski – ženske jih potrebujejo tja do 20.

Korak za korakom

Ženske opravijo 100 stvari naenkrat. Moški se morajo ustaviti že, če hočejo nekaj razložiti. Vzrok: njihovi možgani so strukturirani bolj preprosto. Zato ne marajo opravljati po več stvari hkrati!

 85 % moških je popolnoma verjame svojemu občutku za orientacijo. Da bi povprašali za pot? Zakaj le? Rezultat: v življenju (če dočakajo 80 let) naredijo 35.360 kilometrov »ovinkov« – torej skoraj toliko, kot če bi se enkrat odpeljali okoli sveta (40.000 kilometrov)!

Objavljeno v reviji Liza/Maja št. 9, 28.2.2020