Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Mojca Horvat s svojimi varovanci spet pobira zlate medalje

D. D., Zvezde, 26.06.2019 18:01:44

Priznana koreografinja, plesna sodnica in plesna ikona Mojca Horvat se je z varovanci svoje plesne šole pred kratkim mudila na Krku, kjer so spet osvojili pokale in medalje za prva mesta v posameznih kategorijah.

Delite na:
Mojca Horvat s svojimi varovanci spet pobira zlate medalje
Ponosna Mojca Horvat z zmagovalno skupino, v kateri pleše tudi družabni kronist in novinar Nejc Simšič. Osebni arhiv

Da je Mojca Horvat alfa in omega plesa, še posebno ko gre za muzikal, step in jazz, ve že čisto vsak, ki se ukvarja s plesom. Njen sloves seže onkraj naših meja, tudi po vsem svetu. Slavna koreografinja, ki se je v zadnjih letih podpisala tudi pod koreografijo uspešnih muzikalov Mamma Mia in Madagascar, ki je bil nedavno nominiran za medijsko nagrado žaromet v kategoriji najboljša predstava leta, pa tudi po vseh teh letih še vedno uživa v svoji plesni šoli, kjer uri uspešne plesalce. S svojimi varovanci se je pred kratkim mudila na Krku, kjer je potekalo mednarodno prvenstvo WADF – Island Dance Competition. In njene skupine ter solisti so pobrali pokale in medalje za prva mesta v kategorijah muzikal, jazz, step in open. Letos je bila še posebno ponosna na skupino, ki sicer pri njej pleše za rekreacijo in v kateri pleše tudi naš družabni kronist Nejc Simšič. Nejc je sicer z Mojco Horvat prvič sodeloval leta 2005 v Šentjakobskem gledališču pri muzikalu Briljantina, lani pa v uspešnem muzikalu Madagascar. Nejc se je zaradi ljubezni do plesa lani tudi uradno vpisal v Plesno šolo Mojca, kjer pleše v skupini Rekreacija (30+), letos pa jih je Mojca prijavila na mednarodno tekmovanje na Krku, kjer je med več kot tri tisoč plesalci v svoji kategoriji slavila tudi Nejčeva skupina.

mojca 3.JPG
V svoji kategoriji so zlato domov odnesle tudi Zala, Ika, Tina, Ula in Pia, nekatere plešejo tudi v Madagascarju in Mammi Mii.
Osebni arhiv

»Plesali smo na pesem Think od Arethe Franklin, poželi val navdušenja v dvorani in osvojili prvo mesto. Bilo je res nepozabno in z damami iz skupine smo res zažigali na plesišču. Res je bilo presenečenje, saj mi sicer ne plešemo za tekmovanja, temveč za dušo in rekreacijo, a Mojca nas obravnava kot čisto pravo plesno skupino,« pravi presrečni Nejc. Tudi končni uspeh skupine je bil zavidljiv, saj so bili na koncu na drugem mestu po številu točk od vseh plesnih zvrsti, zato so morali nastopiti tudi naslednji dan na gala večeru, kjer se je predstavilo dvajset najboljših točk tekmovanja. »Tudi ta izkušnja je bila noro dobra. Čeprav je bilo naporno, smo kot skupina dali vse od sebe in osvojili nagrado en teden Ibize in šolnino za plesni master class. Vsa rekreacijska skupina je bila res presenečena, ker si nismo niti v sanjah predstavljali, da bomo dosegli, kar smo, kar je le še en dokaz več, da ni nikoli prepozno za ples.«

mojca horvat
Priznana koreografinja Mojca Horvat sije od ponosa.
Mediaspeed

Objavljeno v reviji Zvezde št. 25, 19. 6. 2019.