tanja žagar Odkrito.si

Tanja Žagar tega ni mogla obdržati zase!

Veliki horoskop 2014 Svet24.si

Horoskop za petek, 21. septembra

Sanje, duša Petisvet

4 znaki, da gre za čas pred vašo smrtjo

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

voznik avtobusa, najstnik Svet24.si

VIDEO: Šolar je stekel pred avtobus, žalil ...

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

3c9d4564307b33be9128-bar-lara-in-ziga Njena.si

Lara in Žiga zopet v akciji

Govorice

FOTO: Modrijani so zavihali rokave

Simona Dakič Nemanič, Zvezde, 26.05.2018 18:01:19

Konec oktobra se ljubitelji narodno-zabavne glasbe lahko veselijo dveh nepozabnih večerov v Celju, ko bodo Modrijani ponovno kraljevali v Dvorani Zlatorog Celje.

Delite na:
FOTO: Modrijani so zavihali rokave
Franjo Oset na plesu z najboljšo plesalko – hčerkico Heleno Osebni arhiv/Radio Veseljak

Zanimanje je že zdaj veliko, in samo ugibamo lahko, v kolikšnem času bodo letos pošle vstopnice za omenjeni dogodek. Zato vam lahko le svetujemo: Če bi bili radi zraven, pohitite z njihovim nakupom. Blaž Švab pa nam je razkril tudi, kakšne načrte še imajo Modrijani letošnje poletje.

Ste pripravljeni na letošnjo prodajo vstopnic za Noč Modrijanov? Kaj pravite, kako hitro bodo pošle? 
Rekordna prodaja vstopnic v minulih letih, ko so vstopnice pošle tudi v manj kot minuti, nam je seveda laskala, čeprav so ob tem nastali številni pritiski in obtožbe, da prodajo vstopnic namenoma prirejamo. Pa ni bilo tako. Vstopnice so res pošle v trenutku. Ljudje nas v zvezi s tem še vedno veliko sprašujejo. Zdaj o rekordni prodaji vstopnic sploh ne razmišljamo, nobene potrebe nimamo po tem, bolj razmišljamo o vsebini samega dogodka. Enkraten nakup vstopnic smo tudi omejili, tako da smo prepričani, da se bodo vstopnice zdaj prodajale dlje in počasneje, kar nam je v redu, tudi zato, da si bodo lahko vsi uredili vstopnice v miru in brez živčnosti, mi pa bomo pod manjšim pritiskom.

modrijani 2.jpg
Peter Oset je zaprisežen motorist.
Osebni arhiv/Radio Veseljak

Kaj pa je tisto, kar bo prepričalo ljudi, da bodo hiteli v vrsto za vstopnice? Kakšna presenečenja pripravljate za letošnji koncert?
Noč Modrijanov je iskrena zgodba o tem, kaj Modrijane v življenju navdušuje. Veliko pove o tem, kaj čutimo. Spremlja jo en tak blagoslov, zato smo Bogu vedno znova hvaležni, da imamo privilegij ustvarjati to zgodbo v Sloveniji. Letos bomo postavili eno največjih prizorišč doslej, najbrž take v Sloveniji še ni bilo, sama gradnja bo v treh dneh izjemen logistični podvig. Glasbeno pa bomo letos pripovedovali zgodbo, ki jo živimo že 18 let, z naslovom Tu smo doma. Naslov že skoraj vse pove.

modrijani 3.jpg
Blaž Švab se ne sprošča le na odru, ampak mu je v velik užitek tudi delo na vrtu.
Osebni arhiv/Radio Veseljak

Kako pa ste Modrijani pripravljeni na dolge poletne večere in noči, ki jih boste verjetno preživeli na odrih številnih veselic po vsej Sloveniji?
Veselice na nas učinkujejo nasprotno, kot se sprva zdi. Namesto da bi nas utrudile, nas polnijo z energijo. Ni lepšega kot preživeti poletno noč na prostem, z gasilci in vsemi plesalci, ki pojejo in se veselijo življenja. Jutranje svitanje, ko se vračamo domov in obujamo doživetja z veselice, pa je najbolj romantičen del dneva. Ni ga čez jutro po preplesani noči, ki si jo s petjem preživel na enem od slovenskih odrov.

Kaj najbolj zabavnega pa se vam je zgodilo na kakšnem takem nastopu? Anekdot je verjetno veliko?
Veliko. Najzanimivejše so bile naše akcije 48-urnega bedenja. Nekoč smo šli po veselici zjutraj igrat nogomet, enkrat sadit drevesa – posadili smo ves hrib – spet drugič pa na star način s kosami k našemu Roku kosit hrib. Res smo se zabavali, sploh ker kos nismo znali vsi nabrusiti in smo jih nosili Roku. Veliko smo delali skupaj, skupaj pa smo preživeli tudi nekaj dopustov. Ko smo ob večerih sproščeno peli in igrali na plaži, nas je opazil hrvaški gostinec in brez naše vednosti v kampu razdelil dva tisoč letakov – »Grupa Modrijani te večeri svira za vas na plaži!« Lahko si predstavljate, kako smo pogledali, ko je zvečer nastala vrsta ljudi proti plaži, lepo urejenih, mi pa v kopalkah. Prihodnji dan smo imeli konkreten pogovor z gostoljubnim gostincem.

modrijani 4.jpg
Rok Švab se pred vsakim nastopom obvezno še malo pomeni s sinkom Stašem. Staš je zdaj dobil sestrico.
Osebni arhiv/Radio Veseljak

Modrijani pa niste tu samo zato, da zabavate druge, ampak znate poskrbeti tudi zase. Tako za dušo verjetno nastajajo pesmi, ki jih posnamete v sodelovanju z glasbenimi kolegi – Janom Plestenjakom, Isaacom Palmo … Se obeta še kakšno?
Isaac Palma je krasen fant in izjemen pevec, z veseljem smo z njim posneli pesem. Z Janom Plestenjakom pa je bilo privilegij sodelovati. Ko sta se združila dva različna, a hkrati tako podobna svetova, se je rodilo toliko lepega. Z njim smo doživeli nekaj najlepših trenutkov. Jana resnično izredno spoštujemo in imamo radi. Želimo si, da bi še snemali skupaj. Pred kratkim pa smo posneli prelepo ljubezensko balado tudi s sicer manj znanim, a izjemnim pevcem Sergijem Lugovskim.

Preberite tudi: Pretresljiva usoda Primoža Peterke. Kliknite TUKAJ!