eyes-5248678 Dobra karma

V zenici umrlega za vedno ostane zadnji ...

Vedeževalka, prerokovalka, sveča, vedeževanje, prerokovanje, šloganje Svet24.si

Upanje je izpuhtelo, Karin so našli mrtvo v morju...

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

cepivo, sputnik V Svet24.si

Kako blizu je cepivo proti koronavirusu?

20180524-00862576 Necenzurirano

Kostić od Gorenjske banke dobil že 200 milijonov...

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

Marjan Šarec - Nikoli ni pozabil svojega imitatorskega lika

Gašper Petovar, 12.02.2020 10:03:26

Poslovil se je Marjan Šarec. Seveda le s položaja predsednika vlade, saj je imel po letu in pol vsega dovolj. Iz politike se še ne umika, saj je izračunal, da lahko poskusi srečo še vsaj na enih volitvah.

Delite na:
Marjan Šarec - Nikoli ni pozabil svojega imitatorskega lika
Marjan Šarec STA

Morda že letos, če ne, pa po koncu mandata katere druge vlade, če se strankam uspe dogovoriti. Vloga predsednika vlade mu, kot kaže, ustreza, prav tako politika.

Šarec je politična figura, ki ima na državnem parketu malo izkušenj. Res je oponašal nekdanje premierje Janeza Drnovška, Toneta Ropa, Janeza Janšo in Andreja Bajuka, a se do leta 2010 ni politično udejstvoval. Šele pred desetimi leti je vstopil v politiko, in to lokalno, ko je postal župan Kamnika. Ta položaj pa mu ni bil dovolj in podal se je v državno politiko ter leta 2017 kandidiral za predsednika republike. Pri tem povejmo, da je nekaj izkušenj s predsedniško funkcijo imel, saj je več let imitiral Danila Türka, nekdanjega predsednika države. Na volitvah pa je Šarca vendarle premagal izkušeni Borut Pahor.

marjan sarec dz bobo2.JPG
Marjan Šarec v DZ.
Bobo


Prihod v parlament
Na krilih dobrega rezultata kljub izgubljenim volitvam se je s svojo stranko leto pozneje podal na državnozborske volitve. Tudi tu je bil premagan. SDS Janeza Janše je prejela dvakrat več poslancev, a je Šarec sestavil vlado in na položaju ostal leto in pol.
Njegov mandat so zaznamovale številne menjave ministrov. V prvem letu vladanja so odšli štirje. Najprej Marko Bandelli, zadolžen za kohezijo, nato Dejan Prešiček, ki je vodil kulturni resor, Jure Leben je šel z okoljskega ministrstva, zapustil jih je tudi zdravstveni minister Samo Fakin. Šel je še Bandellijev naslednik Iztok Purič. Takšnega osipa ni poznal noben premier, in če ne bi bilo vlade konec, bi se odstopi še nadaljevali. Pravzaprav so se. Odstop je Šarcu poslal zdravstveni minister Aleš Šebeder, da se poslavlja, je napovedal Karl Erjavec. Toda ko je odstopil finančni minister Andrej Bertoncelj, je bilo igre konec.
Trinajsto vlado so zaznamovale tudi afere in v eno najodmevnejših naj bi bil vpleten ravno Šarec.

Screenshot_2.png
Razgaljamo slavne
*

****VŠEČKAJ NAS NA FACEBOOKU!****

Lepa Nataša
Marjan Šarec naj bi bodisi prek svojega svetovalca za nacionalno varnost Damirja Črnčca bodisi direktorja slovenske obveščevalne službe SOVA Rajka Kozmelja priskrbel službo lepi Nataši na omenjeni obveščevalni službi. Lepa Nataša naj bi bila po besedah nekaterih celo intimna prijateljica Marjana Šarca, ki je potrdil, da jo pozna, a da je ni že dolgo srečal. Vseskozi je tudi zanikal, da bi zlorabil položaj in ji priskrbel delovno mesto. Zadeva še vedno ni povsem razjasnjena in se z njo ukvarja tudi parlamentarna komisija za nadzor varnostnoobveščevalnih služb. Zagotovo bo ta zaposlitev ena izmed tem pred volitvami. Predčasnimi ali rednimi.


Šarcizmi
Nekdanji imitator, ki je med drugimi naštudiral Karla Erjavca, Radka Poliča, Toneta Fornezzija ter pevce Petra Lovšina, Alfija Nipiča in Wernerja, je sam postal tarča imitatorjev. Da je bil oponašanja vreden, je večkrat sam pripomogel s svojimi mislimi.
Ob sestavljanju vlade in ciljih je denimo povedal: »Govorimo o klobasah, pa še prašiča nismo vzredili.« Glede Levice in sodelovanja z vlado, predvsem pa vtikanja Levice v delo vlade je dejal: »Saj veste, če ste kdaj cvrli krofe, kako je treba imeti kuhinjo zaprto, toplo, da nihče ne hodi notri. Če ti pa vsakih pet minut nekdo hodi v kuhinjo, krofi ne bodo uspeli.« Glede prodaje Abanke pa je poudaril: »Doma imam travnik, ki je ničvreden, če gledam po kvadratnem metru, a prodal ga ne bom n-ikoli, ker je to moja dediščina in ponos.« Ja, ob teh mislih, za katere trdi, da so povsem resne primerjave, lahko rečemo, da Šarec kljub položaju, ki ga je zasedal, le ni povsem pozabil enega od njegovih likov, ki jih je igral, Ivana Serpentinška.