Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Maja Martina Merljak na življenjskem vrtiljaku: dojenček in še selitev

Andreja Comino, Zvezde, 16.01.2019 18:01:19

Igralka se je morala čez noč preseliti, predvidoma v mesecu maju pa bo povila drugega fantka.

Delite na:
Maja Martina Merljak na življenjskem vrtiljaku: dojenček in še selitev
Maja Martina Merljak je v petem mesecu nosečnosti in se ji trebuh skoraj nič ne pozna. Osebni arhiv/Mediaspeed

Rdečelasa igralka Maja Martina Merljak ima čedalje bolj rada umirjenost in stvari pod nadzorom. Še predstavljala si ni, kako naporni bodo zanjo zadnji meseci. S partnerjem, režiserjem Juretom Matjažičem sta nameravala predvsem delati, se veseliti njene druge nosečnosti ter se posvečati dve leti in pol staremu sinu Jonatanu, ko sta čez noč izvedela, da ju čakata tudi prenova hiše in selitev.

»Šla sem v akcijo in vse je potekalo v norem tempu. Še sanja se mi ne, kako sta nama sploh uspeli prenova in selitev. Resda smo še med škatlami, a uživamo v lepem novem domu in se veselimo še enega fantka, ki se bo rodil maja,« je zadovoljna igralka Maja Martina Merljak, ki svoje druge nosečnosti ni obešala na veliki zvon. Pravzaprav veliko ljudi zanjo dolgo časa sploh ni vedelo. »Izhajam iz velike družine in sem si od nekdaj tudi sama želela veliko otrok. A nekaj so želje, drugo pa realnost. Po prvem porodu se nisem najbolje počutila in sem potrebovala kar nekaj časa, da sem si opomogla – predvsem psihično. Pomoč najbližjih, predvsem pa delo, s katerim sem dobila samo sebe spet nazaj, sta mi pomagala, da sem začela zares uživati v materinstvu. Stroka pravi, da žensko telo potrebuje približno dve leti, da si po porodu opomore, zato sva tudi midva nekoliko počakala z drugim otrokom,« pripoveduje igralka, ki je imela v drugi nosečnosti kar nekaj težav. Pogosto ji je bilo slabo, bila je utrujena. »Včasih je bilo tako hudo, da tudi kosila nisem mogla pojesti, ne da bi šla počivat. V primerjavi s prvo nosečnostjo, ko sem se počutila kot bog, ni bilo v drugo, predvsem prve tri mesece, v nobenem pogledu niti približno tako. Sem 'kontrol frik', usmerjena v učinkovito reševanje problemov – če se le da, vnaprej! Pri nosečnosti pa ni nobenega nadzora, in sprejeti to je bil zame ogromen izziv, priznam. Da sem si med nosečnostjo vsaj malo olajšala glavo, sem tudi tokrat naredila kromosomske teste, in šele ko sem dobila izvide, da je vse v redu, sem se nekoliko sprostila,« iskreno razlaga Maja Martina, ki je kljub bitju, ki raste pod njenim srcem, veliko delala. Nastopa v predstavah Dekliščina, Priznam in še muzikalu Cvetje v jeseni.

merljak 1 18391X0785.jpg
Režiser Jure Matjažič svojo lepo partnerico rad pospremi na družabne dogodke.
Osebni arhiv/Mediaspeed

Še en izziv

V zgodnji jeseni se je ravno peljala na predstavo, ko je dobila Juretov klic, da se bodo morali nujno preseliti. Hitro sta našla rešitev: prelepo hišo, ki pa jo je bilo treba pred selitvijo temeljito obnoviti. »Že naslednji dan sem začela klicati mojstre, jih izbirati, vsega skupaj sem jih poklicala zagotovo več kot 30! Pošteno je bilo treba zavihati rokave in 27. decembra smo že spali v novi hiši. Vse je še v škatlah, a smo srečni, da smo šli na lepše in boljše,« je zadovoljna. V prihodnjih dneh in tednih se bodo dokončno umirili, pospravili vse iz škatel in zaživeli. Maja Martina pa se končno počuti toliko bolje, da bo kos vsem stvarem, ki jo še čakajo v prihodnjih mesecih. Kar nekaj posebne pozornosti bo potreboval njen starejši sin, ki je, ko so mu povedali za dojenčka, takoj izstrelil, da si želi sestrice. Zdaj se bo moral nekako sprijazniti, da bo dobil bratca.

merljak 3 MG_20171101_1553268.jpg
Dve leti in pol star sin Jonatan je njeno veliko veselje.
Osebni arhiv/Mediaspeed

»Z Jonatanom zelo uživam. Je zelo zvedav in klepetav otrok, ki navdušuje vse okoli sebe. Velikokrat mi v vrtcu povedo, da na veliko debatira z vzgojiteljicami. Energije mu zlepa ne zmanjka, vse ga zanima – od igrač trenutno najbolj letala. Obenem pa je tudi zelo crkljiv, kar mi je prav tako v veliko veselje,« pravi igralka, ki namerava delati do aprila, nato pa bo šla na porodniški dopust. Že kmalu po porodu pa bo spet začela delati, saj ji to pomaga, da si hitreje opomore in je še boljša mama.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 2, 9. 1. 2019.