Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Ljubezenska zgodba Novaka in Jelene je kot pravljica

T. J., 30.08.2019 16:00:00

Za srbskega teniškega zvezdnika Novaka Đokovića je pretekli mesec minil v znamenju številke pet. Štirinajstega julija je po rekordno dolgem finalnem dvoboju s Švicarjem Rogerjem Federerjem namreč osvojil že svoj peti wimbledonski naslov, že štiri dni pred tem pa je proslavil peto obletnico zakona s svojo Jeleno, s katero piše eno od najlepših ljubezenskih zgodb v svetu športa.

Delite na:
Ljubezenska zgodba Novaka in Jelene je kot pravljica
Novak in Jelena sta se ob prvem srečanju zapletla v dolg pogovor o športu. Profimedia

Ljubezenska zgodba Srba Novaka Đokovića, trenutno najboljšega teniškega igralca na svetu, ki je maja praznoval 32. rojstni dan, in Jelene Đoković, rojene Ristić, se je začela pred 14 leti, poleti leta 2005 v Beogradu. Takrat 17-letni Novak se je ravno odločil, da se bo poklicno ukvarjal s tenisom, in je leto 2005 končal na 78. mestu svetovne teniške lestvice ATP.

Jelena, ki je 11 mesecev starejša od Novaka, se je ravno tako ukvarjala s športom, natančneje z atletiko, spoznala pa sta se v večji družbi. Ravno zahvaljujoč športu sta se začela pogovarjati in kmalu sta ugotovila, da imata veliko skupnih točk in tem za pogovor. Tisti, ki so prisostvovali njunemu prvemu srečanju, so ga označili za ljubezen na prvi pogled. »Zame je nekaj posebnega, je moja sorodna duša,« je že neštetokrat izjavil priljubljeni Nole: »Na prvi pogled me je osvojila z nasmeškom. Seveda videz vedno najprej pride do izraza, a za ljubezen je potrebno veliko več. Jelena je bila iskrena od prvega trenutka in hvala bogu, da sva se srečala, preden sem požel prve velike uspehe, saj vem, da je z mano zaradi mene, zaradi Novaka, zaradi mulca, ki ga je spoznala, ko je bil star 17 let. Je moja največja podpora, je sposobna, ambiciozna in močna. Pri njej mi je najbolj všeč iskrenost, to je tisto, kar naju osrečuje.«  

Mučile so ju finančne težave

Z napredovanjem njunega razmerja pa so se resnici na ljubo začele pojavljati prve težave. Zaradi številnih obveznosti se Novak in Jelena namreč nista mogla videvati tako pogosto, kot sta si želela, saj takrat še nista imela toliko denarja, da bi se lahko kadarkoli vkrcala v letalo in odpotovala do svojega ljubljenega. »Najina srečanja so bila znanstvena fantastika. Bila sem študentka, ki je imela v finančnem smislu ravno toliko, da je lahko odšla študirat v tujino, on pa je bil teniški igralec, ki ravno tako ni imel toliko denarja, da bi financiral drago pot. Letala so bila za naju vesoljska plovila, povsem nedosegljiva,« je spomine na začetek razmerja obujala simpatična Jelena, ki se je ravno v tistem obdobju preselila v Milano, kjer je študirala.

Kljub vsemu pa se je Novak trudil in jo sem ter tja, kadar se mu je le ponudila priložnost, presenetil z obiskom. Nekoč se mu je z njenim profesorjem uspelo dogovoriti, da se je usedel v zadnjo vrsto amfiteatra na fakulteti, da ji je bil v oporo med izpitom iz financ. Da bi vendarle zbrala nekaj denarja, je Jelena delala v stavnici, bila pa je tudi promotorka različnih znamk in dogodkov. Pridno je delala z namenom, da bi razbremenila svoje starše, ki so financirali njen študij v Milanu, in ob tem še nekaj malega zaslužila.  

Življenjski slog, ki ju ni osrečeval

Vse do njene diplome je parček ohranjal razmerje na daljavo, po končanem študiju pa je Jelena Novaku končno lahko delala družbo na številnih turnirjih po vsem svetu, na katerih je bila njegova najglasnejša in najzvestejša navijačica. Takrat sta se veliko pogovarjala o skupni prihodnosti in med enim od pogovorov sta sprejela odločitev, da se bo Jelena preselila v Monako, ki je postal njuna 'baza'. V drugi najmanjši državi na svetu je našla službo, in sicer na področju upravljanja človeških virov v neki naftni družbi.

novak in jelena 3.jpg
Njuna ljubezenska zgodba se je začela leta 2005, ta fotografija pa je nastala leta 2008.
Profimedia

V svojem delu in življenju na splošno je res uživala: »Tri leta po začetku razmerja sva prišla do prelomnice. Odločila sva se za skupno življenje. V Monaku je bilo težko najti posel, saj vse poteka 'v zaprtih krogih', a po spletu okoliščin se mi je uspelo zaposliti v neki naftni družbi.« Po letu dni pa sta dojela, da ju takšen življenjski slog ne osrečuje. Jelena je bila namreč od jutra do večera v službi, Novak pa je bil zaradi številnih turnirjev pogosto odsoten. Po dolgem in temeljitem pogovoru sta se odločila, da bo Jelena postala direktorica fundacije Novak Đoković, v imenu katere je organizirala številne dobrodelne akcije, hkrati pa je Novaku ves čas delala družbo na turnirjih. »V omenjeni naftni družbi sem delala leto dni, a to je bila res nemogoča misija za najino razmerje. V nekem trenutku mi je Novak rekel, da tako preprosto ne moreva več živeti. Ko sem še študirala, sem natančno vedela, kdaj bom imela prosto in kdaj se mu bom lahko posvetila. V službi pa sem vse dneve preživela v pisarni in najino razmerje se je znašlo na preizkušnji. Zato sva tudi iskala drugo rešitev,« je pojasnila Jelena.       

Zaroka, poroka in rojstvi otrok

Leta 2013 je svet obkrožila novica, da je Novak zaprosil svojo dolgoletno srčno izbranko. Pravzaprav se je teniški zvezdnik s tem pohvalil kar sam, in sicer na Facebooku: »Od zdaj bom Jeleno vsem predstavljal kot zaročenko in bodočo ženo! Začne se privajanje. Sladke muke. Presrečna sva!« V nasprotju z vedenjem na teniških igriščih, na katerih je kar pokal od samozavesti, pa so se mu v trenutku, ko je svojo drago zaprosil za roko, kar nekoliko zatresle hlače: »Moral sem zbrati ves pogum, ki ga imam, da sem to storil. Pred tem sem ljudi, ki so zaroko že 'prestali', spraševal, kakšen občutek je, kaj lahko pričakujem.

Vsi so mi rekli, da bom šele takrat, ko se bo to zgodilo, ko bom izgovoril vprašanje, natančno vedel, kakšen občutek je. In občutek je neverjeten.« Zaročenca pa sta že pred poroko s svetom delila zelo veselo novico: 24. aprila 2014 je Novak na Twitterju naznanil, da je Jelena noseča: »Z mano ste preživeli številne lepe in težke trenutke v karieri. Ne bi mogel biti srečnejši človek, saj imam zdravje in ljubezen, Bog pa me je blagoslovil s tem, da s svojo Jeleno pričakujem novega družinskega člana. Jelena je noseča!« Pojasnil je še, da sta nosečnost sicer načrtovala, a nista bila obremenjena s tem, da morata otroka spočeti čim prej. »Prvič, ko sva poskusila, se je zgodilo … Velika natančnost, nisem zgrešil,« je v smehu dejal srbski teniški zvezdnik, vedno pripravljen za šalo. Svoje srečno razmerje sta okronala 10. julija 2014, ko sta se na črnogorskem otoku Sveti Stefan sprehodila do oltarja. Da je bila njuna sreča popolna, je poskrbela Jelena, ki je štiri mesece po poroki, natančneje 21. oktobra 2014, v Monte Carlu povila dečka, ki sta mu nadela ime Stefan. Slaba tri leta pozneje, septembra 2017, je družina postala štiričlanska, saj se jim je pridružila še deklica Tara.   

novak in jelena 2.jpg
Stefan bo oktobra dopolnil pet let, Tara pa bo septembra upihnila dve svečki.
Profimedia

Zakonska kriza zaradi lepe Indijke

Po vsem tem je jasno, da je ljubezenska zgodba Novaka in Jelene idilična, a resnici na ljubo povsem brez zapletov tudi v njunem primeru ni šlo. Leta 2016 je Novak zaradi slabe igre že zelo zgodaj izpadel s turnirja v Wimbledonu. Razlog za slabo predstavo pa so bile, kot je priznal, težave v zasebnem življenju. Takrat so se sprožile govorice, da se je njegov zakon znašel v resni krizi, kot glavno krivko za to pa so mediji navajali indijsko igralko Deepiko Padukone.

Nekaj mesecev pred tem so ga paparaci v Los Angelesu namreč zasačili v družbi te lepe 33-letnice. Novak se je branil s trditvami, da gre za družinsko prijateljico, italijanski novinarji pa so izvrtali informacijo, da je bila Jelena zaradi njunega druženja tako besna, da je zahtevala ločena bančna računa. No, na srečo sta zakonca vse skupaj po hitrem postopku prebrodila in pozabila na afero. Danes sta po lastnih zagotovilih srečnejša kot kdaj prej. In to je tudi najpomembnejše.     

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 33, 16. 8. 2019