Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Slovenska televizijska voditeljica prisega na vino

Carmen Leban, Zvezde, 09.08.2018 10:01:23

Anja Markovič je ljubiteljica salse in dobrega vina.

Delite na:
Slovenska televizijska voditeljica prisega na vino
Nanjo naredi vtis moški, ki zna kaj skuhati, postoriti moška dela in se lepo obleči. Šimen Zupančič

Novinarka in televizijska voditeljica Anja Markovič je pri enaintridesetih letih dosegla že toliko, kot nekateri ne bodo v vsem življenju. Na televiziji je začela delati že pri dvajsetih in se odlično izkazala tudi kot voditeljica osrednje informativne oddaje. Letošnje poletje pa jo lahko gledamo v vlogi, ki ji je, kot pravi, pisana na kožo: vodi oddajo Poletni Dan, kjer pride do izraza njena ustvarjalnost. Šport je njen stalni spremljevalec, rada pa ima tudi dobro družbo. O tem, ali je zasedena, pa skrivnostno molči.

Anja Markovič.jpg
Vodenje oddaje Poletni Dan ji je pisano na kožo.
Šimen Zupančič

Anja Markovič spada med ženske, ki so tudi brez ličil videti odlično. »Ko nisem v službi, se načelno ne ličim, pustim, da koža malo zadiha,« pove simpatična Zasavka, ki že vrsto let živi v Ljubljani. »Rada se vračam domov, a žal ne prav pogosto, saj sem zelo zasedena. Še posebno pogrešam vse tri sestre in nečaka, s katerimi se ne vidimo toliko, kot bi želela.« Anja v novinarskem poklicu uživa, čeprav je večina mislila, da se bo odločila za študij na Akademiji za glasbo. »Igrala sem klavir in obiskovala glasbeno šolo. Lepo je bilo, ko smo se dobili na kakšnem rojstnem dnevu in sva midve s sestro igrali na klavir, bratranca pa na harmoniko.« Pove, da ima nastopanje v krvi, zato pred kamero nima težav. »Nastopala sem že v osnovni šoli, na različnih prireditvah in koncertih glasbene šole. Delo v informativnem programu je bilo zame posebna izkušnja in vesela sem, da sem imela priložnost, a v resnici sem zares doma v oddaji Poletni Dan. Tu lahko izživim svojo ustvarjalnost in si dam duška.« Sicer pa ima Anja zelo razgibano življenje. »Sem športnica in vse do lani sem prisegala na tek, dokler ni prišlo do poškodbe; zvila sem si gleženj. Zdaj se raje odločam za daljše pohode. Lani pa se mi je končno uresničila tudi dolgoletna želja. Začela sem plesati salso! Dokler sem delala v informativnem programu, to ni bilo mogoče, ker sem bila ob večerih v službi.« Anja je tudi velika ljubiteljica hrane. »Rada kuham, še posebno zadnji dve leti. Prej sem večinoma jedla zunaj, potem pa je kuhanje postalo moja strast. Najbolj mi gre na živce, ko ljudje rečejo, da nimajo časa, da bi jedli. Pol ure si pa res lahko vsak vzame in si privošči kosilo. Ne kadim in ne pijem kave, rada pa se usedem in v miru kaj pojem. Skuham že zvečer in si kosilo odnesem v službo. Prisegam na zdravo prehrano in želim si, da bi imela svoj vrt. Zavedam se, da to zahteva veliko časa, a če je želja dovolj velika, se potrudiš, da jo uresničiš,« je odločna. »Sicer pa kupujem na tržnici v Kosezah in vedno pri istem prodajalcu, saj sem z njegovo ponudbo zelo zadovoljna. Nisem obsedena z zdravo prehrano, pazim pa, da vsak dan jem sadje in zelenjavo. Priznam, da se kdaj tudi prekršim, pojem zavojček čipsa, nekaj koščkov čokolade in hamburger, na srečo pa to ni vsak dan.« K dobri hrani se prileže tudi kozarec vina, ki si ga privošči takrat, kadar ni v službi. »Prej sem prisegala na bolj sladka vina, zdaj pa mi je najljubša vipavska pinela, ki pričara svežino in lahkotnost.« Njeno poznavanje vin nas nekoliko preseneti, a ponosno pove, da je spomladi postala sommelier začetnik. »Vedno sem občudovala sommeliere na različnih festivalih in vinskih prireditvah, potem pa sem se odločila, da se preizkusim tudi sama. Vem, da sem šele na začetku in da mi še veliko manjka, a bom šla korak za korakom.« Zaupa nam še, da se zelo rada druži. »Imam dva ali tri dobre prijatelje, preostalo so kolegi, s katerimi se dobro razumem. Ne družim pa se veliko z ljudmi s televizije, ker se v prostem času rada 'odklopim'.«

Anja Markovič
Lani si je uresničila dolgoletno željo in začela plesati salso.
Šimen Zupančič

O ljubezni skrivnostno molči

Skorajda bi lahko rekli, da je Anja sinonim za popolno žensko. Tudi urejena je vedno, običajno jo lahko vidimo v lepih oblekah in čevljih s petkami. »Že od nekdaj so mi všeč obleke in živahne barve. V moji omari boste težko našli kaj črnega, z izjemo kašnega večernega kosa garderobe.« Priznati moramo, da je njena lepa, elegantna postava kot nalašč za obleke, v katerih jo občudujemo tako pred malimi zasloni kot na zabavah. »V službi imamo stilistko, ki me že tako dobro pozna, da natančno ve, kaj mi je všeč in kaj ne. Sicer pa – če se v obleki ne počutim dobro, si izberem drugo.« Snubcev Anji gotovo ne manjka, a kljub temu ne želi razkriti, ali je že oddana. »To pa je nekaj, kar je samo zame, zato o zasebnem življenju ne bom razpravljala v javnosti. Prav tako ne pričakujte, da boste na mojem profilu na Facebooku videli fotografije, kako se poljubljam. Če se z moškim pojaviš v javnosti, to še ne pomeni, da je tvoj fant. Sicer pa menim, da idealnega moškega ni. Vseeno pa name naredi vtis moški, ki zna kaj skuhati, kajti ljubezen gre skozi želodec. Plus točke dobi tudi, če zna doma postoriti kakšna moška dela. Všeč so mi visoki in temni moški, takšni, ki se znajo lepo obleči, a še vedno delujejo kot moški, tako po videzu kot značaju. Všeč mi je, da je preprost, da si vzame čas za skupne trenutke in da ni razpet med neštetimi konjički. Seveda pa mora biti tudi kanček športnika. Všeč so mi izkušeni moški, taki, ki so v življenju že kaj doživeli in se iz napak tudi kaj naučili,« je pri opisu temeljita voditeljica, ki uživa v letošnjem poletju, sploh zato, ker ni prevroče, kar ji zelo ustreza. Deset dni je že dopustovala na Pagu, še malo oddiha pa si bo privoščila pozneje.