mojca fatur Odkrito.si

Partnerica Klemna Slakonje o ozadju "nerazumne" ...

molk naslovnica Foto Ziga Culiberg (1) Svet24.si

Miša Molk o življenju, hčerki in moških

duhovna Petisvet.si

Karma je dela svoje, a to, kar bo še naredila ...

csd, center za socialno delo Svet24.si

CSD pred zlomom: z motorko nad socialne delavce!

Horoskop Svet24.si

Tedenski horoskop: z lopatami do konca

NIck JOnas Najstnica.si

Nick Jonas priznal, da si želi otroka

franko bajc Njena.si

Franko priznal, kaj mu je pomagalo do zmage

Govorice

Lea Sirk: Želela sem si biti druga!

Andreja Comino, Zvezde, 08.03.2018 07:56:10

Pevka pravi, da ni želela zmagati na Emi, saj je tako zasuta z delom, da skorajda nima časa za svoji ljubki hčerki.

Delite na:
Lea Sirk: Želela sem si biti druga!
Lea Sirk je s svojim nastopom prepričala Slovence. mv

Dober teden se je v Sloveniji kuhalo in vrelo. Zlivala so se vedra gnojnice tako na nastopajoče kot na voditelja, vendar se Vid Valič, Raiven in osem glasbenikov, ki so se uvrstili v finale letošnje Eme, ni pustilo zmesti in so prejšnjo soboto zvečer pokazali, kaj znajo. Tisti, ki smo bili v zaodrju, smo doživeli solze veselja in razočaranja in bili skoraj soglasni, da bi se Nuška Drašček, simpatična brata BQL in Lea Sirk enako dobro odrezali tudi na evrovizijskem odru na Portugalskem. Največ sreče pri glasovanju je imela Izolčanka Lea Sirk, za katero je v Ljubljano prišla navijat kar vsa družina: mama, oče, brat in sestra.

foto 2.jpg
Tudi Raiven sodeluje z modno oblikovalko Leo Behek.
Revija Zvezde

Lea Sirk je še ena potrditev tistega, ko pravijo, da se ti najboljše zgodi, ko ničesar ne pričakuješ. Ni želela zmagati, saj je tako zasuta z delom, da skorajda nima časa za svoji ljubki hčerki. V glasbo pa je vpet tudi njen partner Gaber Radojevič, ki je bil tudi producent Eme. »Od mene se je poslovil že januarja, saj je imel svoje obveznosti, jaz pa sem se na nastop pripravljala s svojo ekipo. Zame ni imel časa, vendar sem tega vajena in ne kompliciram. Ko sva se pogovarjala, sva bila enotna, da če si kaj želiva, je to, da ne zmagam. Slišati je čudno, toda želela sem si biti druga. Tako bi bila moja pesem ravno tako dobro sprejeta, jaz pa bi živela kolikor toliko normalno z vsemi svojimi projekti. Eurosong je velika stvar, ki zahteva celega človeka. Imaš kopico opravkov, za katere si vesel, da jih imaš, obenem pa zahtevajo veliko energije. Doma imam majhni hčerki, ki ju imam neznansko rada in ki potrebujeta svojo mamo,« je bila iskrena Lea, ki je komaj čakala, da se po sobotnem večeru vrne domov in ju objame. Nanju so pazili Gabrovi starši, mamico sta gledali po televiziji. Ena je bila navdušena, ko jo je videla na odru z rožnato kitko, saj je mislila, da je to Elza, junakinja njene najljubše risanke Ledeno kraljestvo, druga pa je planila v jok, da hoče mamico.

foto 3.jpg
Lea Sirk je bila vesela podpore domačih, ki so zanjo prišli navijat z Obale. Ko je zmagala, je oče panično začel iskati, kje bi, kljub prepovedi prodaje alkohola po 21. uri, lahko kupil viski.
Revija Zvezde

Solze veselja in razočaranja

Pevka je bila šokirana nad zmago, saj je pesem pripravila z angleškim besedilom. »Bilo je prekrasno, takoj sem ga začutila. Videla sem se že, kako bom oblečena v srebrno in z dolgimi skodranimi lasmi snemala videospot v diskoteki. Nato sem, tik preden sem pesem poslala na razpis, dvajset minut pred dvanajsto, videla, da mora biti v slovenščini. Prava muka je bilo angleške zloge prevajati v slovenščino. Na začetku je zvenelo grozljivo, skoraj sem obupala. Želela sem vse pustiti in si rekla, ne, ne, hvala. Posvetilo se mi je, da bi bil to dober refren, ki bo všeč tudi slovenskemu občinstvu. Pesem sem 'preizkusila' pri svojih mladih učenkah, ki so bile navdušene. Vse drugo je zgodovina,« se smeji Lea, ki z lahkoto reče ne.

foto 4.jpg
Kovač uspešnic Raay s svojima koroškima varovancema BQL in Anabel, ki se je predstavila teden dni prej.
Revija Zvezde

Pri svojih odločitvah je samozavestna, ve, kaj ji je všeč in kaj ne. Ne obremenjuje se z mnenji drugih in z obema nogama trdno stoji na tleh. Kljub obilici dela je bila vesela zmage, to bo imenitna odskočna deska za naprej, četudi to pomeni še več obveznosti. Vendar pa niso vsi tako dobro sprejeli poraza. Drugouvrščena simpatična Korošca BQL, brata Rok in Anej Piletič, sta se iz svoje srebrne medalje šalila, da je že čista klasika kot pica – sir, šunka, gobice in drugo mesto. Kot na lanski Emi.

Maja Keuc
Maja pravi, da sta z zaročencem Jonahom srečna in za zdaj še ne potrebujeta poroke.
Mare Vavpotič/M24

Tudi Nuška Drašček je bila zadovoljna s svojim nastopom, v tednu po Emi jo je čakala premiera v Operi in priprave na samostojni koncert. Le Martina Šraj, ki je posebej za to priložnost prišla iz Londona, kjer živi in dela zadnja leta, ni skrivala razočaranja. »Očitno moram priložnost poiskati drugje, očitno je moja glasba za druge ljudi, ne za Slovence. Na srečo mi gre v tujini dobro,« je grenko povedala. Vendar vedno zmaga le eden in Ema je le šov, ki vsako leto dvigne veliko prahu, mnogi se nad njo zgražajo, vsi pa jo gledajo, četudi bi zlahka zamenjali kanal. Nedvomno pa bo Lea Sirk marsikomu pobožala dušo. Razočaranja bodo zbledela, zgodovina pa bo pokazala, katere pesmi si bomo požvižgavali.

foto 6 a.jpg
Martina Šraj ni skrivala razočaranja, vendar jo je znal Omar Naber dobro potolažiti in celo spraviti v smeh.
Revija Zvezde

Preberite tudi: Bobovnik in Ladika sta se zravsala. Kliknite TUKAJ!