jure kosir in njegova simona_preview Odkrito.si

Jure Košir se je zaradi otrok preselil

princ filip Svet24.si

Princu Filipu že dostavili nov avtomobil. Pa mu ...

vodnar Petisvet.si

3 nebesna znamenja, ki bodo doživela šok!

NLB Svet24.si

Slovenija Hrvaški poslala diplomatsko noto: bo ...

Jenson Button, Brittny Ward Svet24.si

Bivši dirkač formule 1 bo zibal

Hailey Baldwin Najstnica.si

Tako je Justinova mama pokazala svojo naklonjenost...

TANJA ZAGAR Njena.si

Zaprite usta: Ja, to je Tanja Žagar!

Govorice

Kraljico na počitnicah zadela kap

K. K., Zvezde, 16.10.2018 18:01:54

Belgijska kraljica Paola okreva po kapi.

Delite na:
Kraljico na počitnicah zadela kap
Belgijski kraljevi par, nekdanji kralj Albert in njegova žena Paola, je že v letih, ko bolezen ne prizanaša. V Benetkah je kraljico Paolo zadela možganska kap. Profimedia

Medtem ko je bila na jesenskih počitnicah v Benetkah, je nekdanjo belgijsko kraljico in mater zdajšnjega kralja Philippa zadela možganska kap. Najprej so ji ponudili potrebno pomoč zdravniki v beneški bolnišnici, nato pa so Paolo s posebnim letalom prepeljali v Belgijo, kjer se zdaj zdravniki borijo za njeno življenje.

paola 3 profi.jpg
Potem ko je Albert prepustil prestol sinu Philippu, sta si s Paolo želela preživljati mirno starost. Nista pa računala s tem, da jima bo nagajalo zdravje.
Profimedia

Preberite tudi: Mario Galunič o prav posebni kopalnici. Kliknite TUKAJ!

Ob Paoli je bil ves čas njen mož, nekdanji belgijski kralj Albert. Slišati je, da je kraljica že zunaj smrtne nevarnosti, vendar razlogi za zaskrbljenost ostajajo. Kraljica Paola ima že nekaj let težave z zdravjem. Motnjam srčnega utripa se je pridružila še huda osteoporoza, ki je kriva, da si je kraljeva mati predlani zlomila najprej hrbtenično vretence, lani pa še kolčni sklep. Okrevanje je bilo vsakokrat dolgotrajno in povezano z zapleti. Paola, rojena kot princesa Ruffo di Calabria, je spoznala svojega moža Alberta, ko ji je bilo komaj enaindvajset let. Rada se je zabavala in uživala življenje, zato ji vloga s protokolom omejene belgijske kraljice ni bila ravno pisana na kožo. Po burnem zakonu in nekaj sočnih škandalih pa sta se z možem Albertom umirila. Potem ko je kralj Albert prepustil prestol sinu Philippu, sta imela z ženo Paolo kup načrtov, kako bosta čim lepše preživljala jesen življenja. Želela sta potovati in uživati v toplejših krajih, najraje pa sta se mudila v Italiji. Iz Belgije je k sreči slišati novice, da se Paolino zdravstveno stanje zdaj počasi izboljšuje in da ji kap ni pustila hujših posledic.

paola 2 profi.jpg
Kraljica Paola ima že več let zdravstvene težave. Nagaja ji srce, že dvakrat pa si je zaradi hude osteoporoze zlomila najprej hrbtenično vretence, lani pa še kolčni sklep.
Profimedia