franc jarc john 1 Dobra karma

John iz Ljubezni po domače: 'Ena punca mi je ...

Jurij Zrnec Svet24.si

Jurij Zrnec je zbolel za covidom-19

policija vojska meja bobo Reporter.si

Neverjetno: stranko SD kar naenkrat skrbijo ...

matjaž jereb Svet24.si

Jereb: Bolniške postelje so že skoraj polne, ...

Tomaž Gantar Necenzurirano

Kako je virus prehitel Gantarjevo državno ...

Neyleen Ashley Odkrito.si

Preveč seksi za Tik-Tok

Žan Milosavljević Njena.si

To je lepotica, ki jo ljubi Žan (MasterChef)

Kraljica in princ kritizirana, ker nista nosila maske

kl, 17.10.2020 13:31:48

Potem ko se je britanska kraljica v spremstvu vnuka, princa Williama, prvič od marca pojavila v javnosti, sta oba bila deležna kritik, ker nista nostila maske.

Delite na:
Kraljica in princ kritizirana, ker nista nosila maske
Britanska kraljica Elizabeta in princ William nista nosila maske splet

"Ali za kraljevo družino pravila ne veljajo?" so se začeli spraševati tako ljudje na družabnih omrežjih, kot mediji. 

Kraljica Elizabeta II. in princ William sta namreč obiskala Laboratorij obrambne znanosti in tehnologije, kjer so jima prikazali nova orožja in taktike, ki jih uporabljajo v kontraobveščevalnih službah.

Pozornost javnosti pa ni toliko pritegnilo dejstvo, da se je kraljica v javnosti pojavila prvič odkar so v Veliki Britaniji razglasili epidemijo, pač pa to, da ne ona, ne princ in tudi nihče iz njunega spremstva ni nosil zaščitne maske. Te so tudi v Veliki Britaniji priporočene ali obvezne.

"Je*e se jim za maske," je na družabnem omrežju zapisal nek komentator. "Lahko bi pokazali malo več spoštovanja do ljudi," je napisal drugi. Večina medijev pa je vedenje kraljice in princa kritizirala v smislu, da je kraljeva družina tista, ki naj bi državljanom bila vzor pravilnega obnašanja.

Predstavnik Buckinghamske palače pa je bil kratek: "Kraljica in spremstvo so se posvetovali s hišnimi zdravniki in pristojnimi strankami; vsi ukrepi so bili sprejeti tudi v skladu s predpisi, ki veljajo za Laboratorij.  Britanska vlada priporoča nošenje mask v zaprtih prostorih in tam, kjer je 'možnost za manjšo socialno distanco zmanjšana oziroma, kjer so možnosti, da boste prišli v stik z ljudmi, ki jih običajno ne srečujete'," je navedel.

"No, to je še en dokaz, da kraljeva družina ni v stiku z navadnimi ljudmi, pač pa živi v čisto svojem svetu," je komentiral nekdo na spletnem profilu Buckinghamske palače.

Zveni znano, kajne?