Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kraljevska poroka utišala kritike, ženin v solzah

K. K., Zvezde, 22.10.2018 09:01:01

Poročna pravljica princese Eugenie.

Delite na:
Kraljevska poroka utišala kritike, ženin v solzah
Prva uradna poročna fotografija princese Eugenie in Jacka Brooksbanka Profimedia

Živčni ženin Jack Brooksbank ni mogel zadržati solz, ko je njegova Eugenie prestopila cerkveni prag in se v spremstvu svojega očeta napotila proti oltarju. Ne samo da je bila v elegantni poročni obleki s tiaro iz smaragdov in diamantov osupljivo lepa, njen srečni nasmeh mu je dal vedeti, da se bo tu, v kapeli svetega Jurija v Windsorju, uresničila njuna poročna pravljica. Princesa Eugenie, vnukinja britanske kraljice Elizabete, ter Jack, vinski trgovec, ki je začel kot natakar, sta še en dokaz več, da se pravljice dogajajo tudi v današnjem času in da lahko ljubezen premaga vse ovire.

Preberite tudi: Čuki so šli po gobe. Kliknite TUKAJ!

Nevesto je do oltarja spremil njen ponosni oče, britanski princ Andrew. Njegova ločena žena, vojvodinja Sarah Yorška, ki je Eugenie pomagala pri načrtovanju poroke, pa je doživela svoj trenutek zadoščenja, saj je sedela v cerkvi skupaj s kraljico Elizabeto in princem Philipom, čeprav sta jo po ločitvi izključila iz kraljeve družine. Eugeniejina sestra Beatrice je bila njena prva družica in poročna spremljevalka, prikupno skupinico pažev in družic pa so sestavljali otroci kraljevskih sorodnikov in zvezdniških prijateljev: od princa Georgea in princese Charlotte do Mie Tindall, Isle Phillips ter Teodore, hčerke Robbieja Williamsa. Nevesta je nosila obleko z globokim hrbtnim izrezom, ker je želela svetu pokazati zaceljeno brazgotino, ki ji je ostala po operaciji ukrivljene hrbtenice, in s tem vliti pogum mladim, ki imajo enako težavo kot ona.

eugenia kraljevska poroka 2.jpg
»Kaj ko bi se poljubila?« je predlagala Eugenie in zgodil se je njun nepozabni prvi poljub ob prihodu iz cerkve.
Profimedia

Kraljica Elizabeta je vnukinji posodila tiaro, okrašeno s smaragdi in diamanti, skladni smaragdni uhani pa so bili poročno darilo ženina Jacka. Poročni obred je bil ganljiv in preprost. Zaljubljenca sta si izrekla zaobljube, poročni prstan pa je prejela samo nevesta Eugenie, kajti Jack bo posnemal moške člane kraljeve družine in ne bo nosil poročnega prstana. Ko sta Eugenie in Jack kot poročen par zapuščala cerkev, sta se ustavila na vrhu stopnic, in šele ko je Eugenie predlagala: »Kaj ko bi se poljubila?«, se je zgodil nepozabni prvi poljub, brez katerega ne mine nobena poroka. Pred cerkvijo sta sedla v kočijo in se odpeljala po ulicah Windsorja. Šele v zadnjem trenutku sta se zaradi slabe vremenske napovedi odrekla odprti kočiji. Raje sta izbrala škotsko državno kočijo z zelo velikimi steklenimi okni (na Škotskem je vreme precej muhasto), da ju je bilo razločno videti, ko sta mahala množicam. Poroki je sledil sprejem na gradu Windsor, ki ga je za vnukinjo pripravila kraljica Elizabeta. Izbrani gostje in mladoporočenca pa so se zvečer udeležili svatovske pogostitve, ki jo je na svojem domovanju pripravil nevestin oče princ Andrew.