profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kevin Koradin pred virusom pobegnil na Obalo

Teja Pelko, 02.05.2020 13:22:01

★★★ REVIJA NOVA ★★★

Delite na:
Kevin Koradin pred virusom pobegnil na Obalo
Kevin Koradin je samoizolacijo izkoristil za ustvarjanje novih pesmi. osebni arhiv

Primorski glasbenik, ki sicer živi v Ljubljani, karanteno preživlja na Obali, saj želi biti v tem času z družino. »Skupaj si dajemo moč in tako je ta mesec kar hitro minil. V bistvu se imamo prav fajn. Ta izkušnja nas je še bolj zbližala. Veliko jemo, poskrbim pa tudi za sprehode v naravi s psom ali pa se razgibam kar doma. Na srečo imamo vrt, tako da lahko ob sončnih dnevih malo posedim na terasi. Na telefonu pa toliko ur kot ta zadnji mesec nisem 'visel' že, odkar sem bil najstnik. (smeh). Moji dnevi sicer minevajo predvsem ustvarjalno: veliko igram, pojem in pišem nove pesmi,« nam je dejal Kevin.

Ravno v tem času je izšel njegov najnovejši singel Obraz, ki ga je zapel v duetu s Tinkaro Kovač. »S Tinkaro se poznava že zelo dolgo, saj sva oba začela glasbeno pot na Obali v devetdesetih letih, kjer sva obiskovala tudi glasbeno šolo. V zadnjih 15 letih sva se večkrat srečala na kakšnih koncertnih festivalih, vmes pa sva bila nekaj let tudi soseda v Ljubljani. Letos sva se po dolgem času znova srečala na Emi in med zabavo po zaključnem večeru so stekle besede o sodelovanju. Ugotovila sva, da sta najina glasova zelo kompatibilna. Predstavil sem ji demo ene od svojih novejših pesmi Obraz in Tinkara je bila navdušena. Skupaj sva dokončala besedilo. Sodelovanje je v vseh pogledih potekalo krasno, brez zapletov, lepa izkušnja, ki jo bova še ponovila. Delati s Tinkaro je užitek, saj imava podoben pogled na glasbo in podobno etiko dela, cenim jo kot osebo in glasbenico, njen prepoznavni glas in stil petja pa sta med tistimi, ki bodo za vedno zapisani v zgodovino slovenske glasbe,« je ob tem povedal Koradin. Tinkara pa je dodala, da se je spraševala, zakaj nista sodelovala že prej, a je takoj poetično dejala, da očitno še ni napočil čas, da bi se uglasila v skupni akord. »Kevin se mi je s svojo prodorno, toda subtilno glasbo kot žarki skozi temo v moj glasbeni DNK-spomin zapisal že pred mnogo leti, ko sva bila še mulca, vendar že takrat polna glasbenega navdiha in načrtov. Kevin je avtorsko našel pravo mero popa, rocka, teme in svetlobe in vse to povezal v lepo skupno celoto. Vesela sem, da sva združila glasbene moči in vem, da je to šele začetek. Zgodba, ki jo pojeva, je nekakšno zrcaljenje in konfrontacija moškega ter ženskega protipola in obenem spoznanje, da si v čustvih na koncu koncev nismo prav nič drugačni,« je še povedala glasbenica. 

Kevin Koradin in Tinkara Kovač
Dva Primorca: Kevin Koradin in Tinkara Kovač sta zakuhala svoje prvo, a po njunih zagotovilih nikakor ne zadnje glasbeno sodelovanje.
osebni arhiv

★★★ REVIJA NOVA ★★★