Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kaj se dogaja s filmom Bilo je nekoč ... v Hollywoodu?

sta/ks, 15.11.2019 20:00:00

Ameriški kinematografi so začeli prikazovati razširjeno različico zadnjega filma Quentina Tarantina Bilo je nekoč ... v Hollywoodu. Nova različica vsebuje štiri dodatne prizore in je daljša za deset minut. Posodobljeni film, ki traja skoraj tri ure, bodo predvajali v več kot tisoč kinematografih po Severni Ameriki. Projekcije so se začele v petek.

Delite na:
Kaj se dogaja s filmom Bilo je nekoč ... v Hollywoodu?
Scena iz težko pričakovanega filma Bilo je nekoč ... v Hollywoodu Profimedia

»Gledalci so izkazali ogromno podporo temu filmu,« je po poročanju revije Rolling Stone dejal Adrian Smith, vodja domače distribucije pri družbi Sony. Pravi, da jih veseli, da bodo gledalcem ponudili še eno priložnost, da si film ogledajo tako, kot je bilo mišljeno – v kinodvoranah na velikem platnu ter z več prizori in zvoki iz 60. let, ki jih je Tarantino pripravil kot dodatno poslastico.

slika1 tarantino pitt dicaprio pacino 19cm.jpg
V Bilo je nekoč … v Hollywoodu, najbolj pričakovanem filmu festivala, igrajo tudi Leonardo DiCaprio, Brad Pitt in Al Pacino.
Festival de Cannes

V filmu Bilo je nekoč ... v Hollywoodu, ki je v ameriške kine prišel julija, je nastopila priznana igralska zasedba, del katere so Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Al Pacino in Bruce Dern.

Nova različica filma je daljša, lahko pa bi bila še daljša, saj je portal IndieWire maja poročal, da je v osnovi film trajal štiri ure in 20 minut, kar pomeni, da obstaja še več kot ura neuporabljenih posnetkov. Prikazuje zgodbo o igralcu in njegovem dvojniku, ki se odpravita na pot, da bi našla svoje mesto v filmski industriji leta 1969, na vrhuncu hipijevskega Hollywooda.

228 milijonov izkupička 

Film je v blagajne po Severni Ameriki prinesel več kot 139 milijonov dolarjev, po svetu pa 228 milijonov dolarjev, s čimer je postal drugi najbolj dobičkonosen Tarantinov izdelek po filmu Django brez okovov iz leta 2012. Kljub komercialnemu uspehu pa se je srečal s kritiko zaradi upodobitve ikone borilnih veščin Brucea Leeja.

quentin tarantino.jpg
Quentin Tarantino
Profimedia

Kitajski cenzorji so odpovedali začetek predvajanja filma v državi, ki je bil napovedan za 25. oktober. Družba Sony Pictures uradnega pojasnila ni dala, neimenovani viri pa so za revijo The Hollywood Reporter povedali, da je odlog filma delno odgovornost Leejeve hčerke Shannon Lee, ki je pri nacionalni filmski upravi zahtevala spremembe glede očetove upodobitve. Tarantino, ki ima v pogodbi pravico do končne podobe, naj ne bi nameraval spreminjati filma.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 44, 30.10.2019