katja jevsek Odkrito.si

Presenečena vremenarka na Pop TV! Tekle so solze ...

velika noc pirhi potica sunka Svet24.si

Povečan obisk bolnišnic zaradi prenažiranja z ...

Regresija Petisvet.si

S strtim srcem opazovala njegov odhod

mejni prehod, zastoj Svet24.si

Prihajajo prvomajski prazniki in prometni kolaps ...

Jelena Karleuša Svet24.si

Jelena Karleuša se je po govoricah o ločitvi le ...

Iča Putrih Njena.si

Hči razkrila žalosten vzrok Ičine smrti

Tanja Žagar, Miha Vodičar Njena.si

Neprepoznavna Tanja Žagar: besna ga je vrgla ven

Julija Knez, nova mlečna kraljica Slovenije

A. C., Zvezde, 12.04.2019 09:01:25

Pametna in ambiciozna lepotica.

Delite na:
Julija Knez, nova mlečna kraljica Slovenije
Julija Knez bo eno leto vladala na slovenskem mlečnem prestolu. Osebni arhiv Julije Knez

V Sloveniji imamo kopico »kronanih glav«, med najzanimivejšimi pa sta nedvomno vinska in mlečna kraljica. Kajti za to lento ni dovolj samo lepota, temveč kraljici skrbita tudi za promocijo področja, ki mu »vladata«. Mlečna kraljica Slovenije je nedavno postala 21-letna Julija Knez, ki prihaja iz okolice Laškega.

»Končala sem srednjo zdravstveno šolo, smer kozmetični tehnik, nato pa sem se vpisala na Višjo šolo za gostinstvo, velnes in turizem Bled, smer velnes. Živim na kmetiji, kjer skupaj s sestro in bratom pomagam staršem pri vsakodnevnih opravilih. V prostem času z velikim veseljem prebiram ljubezenske romane in precej časa preživim na svežem zraku. Sem navdušena ljubiteljica kulinaričnih dogodkov in dobre hrane. Za sprostitev in zabavo pa zelo rada zaplešem v latino ritmih s plesom zumba,« razlaga Julija, ki se je v zadnjem hipu prijavila za mlečno kraljico.

»Nad tem me je navdušila moja mama, napisala sem kratek življenjepis in prošnjo poslala na Mlekarno Celeia. Čez čas je sledilo presenečenje, saj so me izbrali za ta prestol. Od naslova pričakujem zabavno, zanimivo in predvsem poučno leto. Čaka me pomembna vloga pri promociji domačega mleka in mlečnih izdelkov, katerih zagovornica sem že vrsto let. Mislim, da bo to zame nepozabna izkušnja ter priložnost, da spoznam številne nove ljudi,« še pravi Julija, ki bo skrbela za promocijo slovenske proizvodnje mleka in zdravega načina prehranjevanja ter spodbujala k rednemu uživanju mlečnih izdelkov, poznati pa mora tudi proizvodnjo, predelavo mleka in mlečnih izdelkov.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 14, 3. 4. 2019.