denar Dobra karma

Levi obogatijo hitro, Raki naredijo izgube - kaj ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

zrče, novalja, plaža Svet24.si

Okužbo v zadnjem mesecu potrdili pri 16 mladih, ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Julija Knez, nova mlečna kraljica Slovenije

A. C., Zvezde, 12.04.2019 09:01:25

Pametna in ambiciozna lepotica.

Delite na:
Julija Knez, nova mlečna kraljica Slovenije
Julija Knez bo eno leto vladala na slovenskem mlečnem prestolu. Osebni arhiv Julije Knez

V Sloveniji imamo kopico »kronanih glav«, med najzanimivejšimi pa sta nedvomno vinska in mlečna kraljica. Kajti za to lento ni dovolj samo lepota, temveč kraljici skrbita tudi za promocijo področja, ki mu »vladata«. Mlečna kraljica Slovenije je nedavno postala 21-letna Julija Knez, ki prihaja iz okolice Laškega.

»Končala sem srednjo zdravstveno šolo, smer kozmetični tehnik, nato pa sem se vpisala na Višjo šolo za gostinstvo, velnes in turizem Bled, smer velnes. Živim na kmetiji, kjer skupaj s sestro in bratom pomagam staršem pri vsakodnevnih opravilih. V prostem času z velikim veseljem prebiram ljubezenske romane in precej časa preživim na svežem zraku. Sem navdušena ljubiteljica kulinaričnih dogodkov in dobre hrane. Za sprostitev in zabavo pa zelo rada zaplešem v latino ritmih s plesom zumba,« razlaga Julija, ki se je v zadnjem hipu prijavila za mlečno kraljico.

»Nad tem me je navdušila moja mama, napisala sem kratek življenjepis in prošnjo poslala na Mlekarno Celeia. Čez čas je sledilo presenečenje, saj so me izbrali za ta prestol. Od naslova pričakujem zabavno, zanimivo in predvsem poučno leto. Čaka me pomembna vloga pri promociji domačega mleka in mlečnih izdelkov, katerih zagovornica sem že vrsto let. Mislim, da bo to zame nepozabna izkušnja ter priložnost, da spoznam številne nove ljudi,« še pravi Julija, ki bo skrbela za promocijo slovenske proizvodnje mleka in zdravega načina prehranjevanja ter spodbujala k rednemu uživanju mlečnih izdelkov, poznati pa mora tudi proizvodnjo, predelavo mleka in mlečnih izdelkov.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 14, 3. 4. 2019.