Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Hedonista na smučanju

Sonja Javornik, 27.01.2020 08:02:38

Kaj imata skupnega glasbenik Peter Lovšin in voditeljica Danica Lovenjak? Vsekakor sta oba hedonista, ki uživata v vseh lepotah, ki jih ponuja življenje. To sta dokazala tudi pred kratkim, ko sta preizkusila svoje smučarske sposobnosti.

Delite na:
Hedonista na smučanju
- Foto: Jernej Prelac

Legendarni rocker Pero je že od otroštva zaljubljen v smučarijo. Celo osnovno šolo je pridno treniral in zmagal na mnogih tekmah, potem pa je zaradi težav s kolenom športno kariero postavil na stranski tir in se posvetil glasbenim podvigom. Ampak to ne pomeni, da ni vsako zimo večine časa namenil smučanju.

DSCF6677.jpg
-
Foto: Jernej Prelac

dolomiti27.jpg
-
Foto: Jernej Prelac

Poleg tega je v 80. letih delal kot športni novinar in tako spremljal največje uspehe naših alpskih smučarjev, prijateljeval je celo z Rokom Petrovičem in Matejo Svet. Zagotovo je to eden od razlogov, da se je Danici zdelo primerno njegovo strast predstaviti v oddaji na TV3.

dolomiti6.jpg
-
Foto: Jernej Prelac

dolomiti7.jpg
-
Foto: Jernej Prelac

Podaljšani konec tedna sta skupaj z novinarji iz regije preživela v novejšem, zelo modernem italijanskem smučarskem središču 3 Zinnen tik ob avstrijski meji (ki je okoli pol ure vožnje oddaljen od bolj znanega Kronplatza) in mestecu San Candido, izkoristila pa sta ga, da sta pred kamero preverila, ali Italijani res obvladajo pripravo snega in smučarskih prog (odgovor je pritrdilen), kakšna je ponudba hrane v kočah (vedno boljša; v pol ure oddaljenem Kronplatzu sta poskusila celo specialitete s tremi Michelinovimi zvezdicami nagrajenega kuharskega mojstra), kakšna je ponudba na adventnem sejmu v San Candidu (kuhano vino je izjemno okusno, najbolj zabavni pa so njihovi parklji), kekšen je wellness v hotelu (oba sta se raje grela v vročih savnah, kot da bi po smučanju še plavala v bazenu) …

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 1, 3.1.2020