Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Gospa z morja

T.P., 15.11.2019 10:24:48

V SNG Drama Ljubljana sezono 2019/20 nadaljujejo z uprizoritvijo drame Gospa z morja znamenitega norveškega dramatika Henrika Ibsena, ki jo bo režiral Tin Grabnar.

Delite na:
Gospa z morja
Bojan Emeršič in Pia Zemljič Peter Uhan / SNG Drama Ljubljana

Igralski ansambel uprizoritve sestavljajo: Bojan Emeršič, Pia Zemljič, Tina Vrbnjak, Doroteja Nadrah, Rok Vihar, Luka Bokšan in Klemen Janežič.

Dramo je v slovenščino prevedel Darko Čuden. Dramaturginja je Brina Klampfer, scenografa Dorian Šilec Petek in Sara Slivnik, kostumografka Sara Smrajc Žnidarčič, skladateljica in oblikovalka zvoka Mateja Starič, oblikovalec luči Kristjan Vidner, lektorica uprizoritve Klasja Kovačič, svetovalec za gib Klemen Janežič in pomočnica dramaturginje Urša Majcen.



»Elida je del družine, ki živi v majhnem skandinavskem mestu. To naselje je pravzaprav odrezano od sveta. Med veličastne fjorde, strme pečine in vetrovne vrhove le redkokdaj zaide kakšen tujec. Mestece na severu zaživi le poleti, ko ga napolnijo letoviščarji. Takrat začnejo počasni parniki obljubljati, da je nekje daleč stran boljše in lepše življenje. Parniki s seboj pripeljejo upanje. To poletje jih bo obiskal družinski prijatelj in nekdanji inštruktor otrok, gospod Arnholm. Njegov prihod bo počasi odstrl tančice skrivnostne preteklosti in kot v kakšni psihološki detektivki razkril zamolčano družinsko zgodbo, kjer so vsi odnosi trdno prepleteni med seboj,« je o drami zapisal režiser Tin Grabnar.

Predpremiera bo v petek, 22. novembra, ob 19.30, premiera pa v soboto, 23. novembra, ob 20. uri na velikem odru Drame. Prve ponovitve bodo na sporedu 25., 26. in 27. novembra ob 19.30.