Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

FOTO: Ansambel Prisrčniki navdušuje

Carmen Leban, Zvezde, 05.07.2019 18:01:56

Člani šestčlanske zasedbe Prisrčniki prihajajo z različnih koncev Slovenije, vendar jim to ne povzroča nobenih težav ne za vaje ne za številne nastope. Povezujejo jih namreč mladost, energija, zagnanost in ljubezen do glasbe.

Delite na:
FOTO: Ansambel Prisrčniki navdušuje
Ansambel Vražji je za natečaj Volkswagen Špila posnel skladbo Po domače mal' drugače, ki je postala kar himna natečaja. Mediaspeed

Najbolj jim je pri srcu slovenska narodno-zabavna glasba, do katere gojijo prav posebno spoštovanje. Sami zase pa si želijo, da bi ljudem čim bolj prirasli k srcu in tako upravičili svoje zgovorno ime.

Prisrčniki so mlad ansambel, ki je nastal pred tremi leti. Sestavlja ga šest članov, pet fantov in pevka. Zaradi raznolikosti inštrumentov je njihova glasba privlačna in v dobro voljo spravlja ljubitelje glasbe po vsej Sloveniji. Mihael Taužič igra trobento, Nejc Težak bariton in bas kitaro, Tomaž Marko kitaro in poje, Danijel Kosi je zvest harmoniki, zraven pa tudi zapoje, Michael Kirbiš je baritonist in pevec, edino dekle v zasedbi, Tina Vinter, pa je pevka. Čeprav je zasedba mlada, so takoj vedeli, kaj želijo. Po samo dveh mesecih od začetka delovanja so se namreč že uvrstili v finale 47. festivala narodno-zabavne glasbe Števerjan. Premierno so se predstavili s hudomušno avtorsko skladbo Če hočeš me dobit. Besedilo, melodijo in aranžma je napisala Vera Šolinc, ki je bila tudi njihova mentorica, širši slovenski javnosti pa so se predstavili na festivalu Graška Gora. Po enem letu delovanja so se v ansamblu začele spremembe. Zaradi različnih interesov in pomanjkanja časa so jih doživeli kar nekaj. Že na začetku leta so namreč postavili repertoar pesmi, s katerimi se bodo predstavljali na nastopih. Posneli so skladbo Prijatelji in posneli svoj prvi videospot. Kot pravijo člani, jih glasba povezuje na odru in pod njim, saj so tudi veliki prijatelji, ki podpirajo drug drugega in se potegujejo za enake cilje, uspeti v glasbi ter poskrbeti za to, da bodo ljudje na njihovih veselicah uživali in se imeli lepo. Že na samem začetku, ob ustanovitvi ansambla, so vedeli, da se želijo povzpeti v sam vrh slovenske narodno-zabavne glasbe.

Za člane ansambla je bila zanimiva in dokaj poučna tudi udeležba na letošnjem natečaju Volkswagen Špila, kjer so se uvrstili med devet finalistov, česar so bili izjemno veseli. »To je bilo res nekaj posebnega, nekaj, kar nam bo za vedno ostalo v spominu. Čeprav se redno udeležujemo festivalov, je bilo tokrat nekaj povsem novega. Deležni smo bili izjemne podpore, delali smo z mentorjem, pojavljali smo se v medijih. Vse to je pokazalo, da Slovenija na področju narodno-zabavne glasbe potrebuje osvežitev in nekoliko drugačne pristope. Prav ta natečaj je pokazal, da je ta pot prava,« so navdušeni člani glasbene zasedbe Prisrčniki.

prisrcniki 3.jpg
Tina Vinter je edino dekle v ansamblu, a ji ni hudega, saj fantje lepo poskrbijo zanjo.
Mediaspeed

Čeprav so za njimi naporni meseci, pa tudi v poletnih dneh ne bodo mirovali. Pred dnevi so namreč predstavili novo poskočno polko z naslovom Hvaležna, ki govori o mladostniški ljubezni, polni takih in drugačnih presenečenj. »Prisrčna zgodba je postavljena v kraški svet in poletni čas, zato je kot nalašč za to vroče vreme, ki smo mu priča te dni. Videospot je resnično nekaj posebnega, ljubitelje glasbe pa vabimo, da si ga ogledajo in se prepričajo, ali je fantu uspelo osvojiti dekletovo srce.« Besedilo za skladbo je napisal Igor Pirkovič, glasbo je prispeval Primož Ilovar, aranžma pa je delo člana ansambla Michaela Kirbiša.

Čeprav mnogi te dni razmišljajo o dopustu, člane ansambla Prisrčniki čaka sezona številnih veselic in družabnih dogodkov, na katerih se bodo predstavili s svojimi vižami in dvigovali že tako visoke temperature. Kaj pa dopust? »Očitno bo treba nanj še počakati ali si ukrasti kakšen trenutek med nastopi. A če nekaj delaš s srcem in te to veseli, ni nič težko. Če pa sta zraven še mladostna zagnanost in ljubezen do glasbe, je to zmagovalna formula,« pravijo mladi glasbeniki.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 26, 26. 6. 2019.