kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Na invalidskem vozičku: 22-letna slovenska pevka ubrala težjo pot

Andreja Comino, 29.09.2018 09:01:10

Dvaindvajsetletna Flora Ema Lotrič je bila prisiljena odrasti prej od svojih vrstnikov, se naučiti prevzemati odgovornost in poskrbeti sama zase. Ubrala je težjo pot, ko se je, potem ko se je pred šestimi leti predstavila na Misiji Evrovizija, lotila še grajenja glasbene in akademske kariere.

Delite na:
Na invalidskem vozičku: 22-letna slovenska pevka ubrala težjo pot
Vlogo v novem muzikalnem filmu Tim, v katerem igra dekle na invalidskem vozičku, je vzela zelo resno. Flora Ema Lotrič

V teh letih je naredila čudeže: postala je stalnica pevskih odrov (trenutno blesti v glavni vlogi v muzikalu Vesna), obenem pa še študira ekonomijo na Dunaju. Te dni je polno zaposlena še s snemanjem prvega slovenskega muzikalnega filma Tim, v katerem igra junakinjo na invalidskem vozičku.

»Če nekaj nosiš v srcu, moraš temu slediti. Glasba me kliče, in tudi če ji kdaj pobegnem, me vedno znova najde in pritegne. Z njo sem se začela ukvarjati že v otroštvu, ko sem začela igrati klavir in prepevati v raznih zborih. Pri petnajstih letih pa sem se lotila še solopetja,« se spominja Flora Ema, ki se je počasi, toda vztrajno vzpenjala na vrh. Pri tem je ostala z nogami trdno na tleh. Pogumno dejanje je bila odločitev za študij ekonomije na Dunaju. »Zame je bil to nov začetek. Hvaležna sem za to izkušnjo, saj sem postala samostojna,« pravi Flora Ema, ki je potrebovala kar nekaj časa, da se je naučila tekoče govoriti nemško, nato pa je bila iz dneva v dan bolj samostojna. Danes je avstrijska prestolnica njen drugi dom.

Preberite tudi: Pet let točke preloma. Kliknite TUKAJ!

V vrtincu dogajanja na Dunaju

»Če primerjam življenje tam z Ljubljano, se na Dunaju več dogaja, vse gre hitreje, ljudem se bolj mudi, človek ima tudi več priložnosti. Meni se ni bilo težko prilagoditi, ker imam rada akcijo in nenehno dogajanje, zato sem poleg študija ves čas tudi delala in se trudila čim bolj napredovati. Prav tako se mi zdi to eno lepših mest, polno arhitekturnih presežkov in prekrasnih vrtov. V Slovenijo sem se vrnila po treh letih, ko sem dobila glavno vlogo v muzikalu Vesna, in zdaj je moje srce tukaj. Zato bi si želela ostati in delati na domačih tleh, upam, da pride še veliko lepih priložnosti in bo to mogoče,« razlaga in dodaja, da ko si postavi cilj, ji zanj ni težko trdo delati. Tako je bilo tudi letošnje poletje.

Novi projekti, novi izzivi

»Začela sem ga študijsko, saj sem morala opraviti še nekaj izpitov na Dunaju. Vmes sem imela tudi nekaj nastopov, po vsem tem pa sem se odpravila na dopust, najprej na potepanje po hrvaški Istri, potem pa sem še nekaj dni preživela na slovenski obali. Zame je idealen dopust raziskovanje lepih, skritih otočkov z jadrnico, a bomo na to še malo počakali, letos so bile prioritete drugje,« je realna. Ne počiva niti v teh poznopoletnih dneh. »Kljub vsemu pa vmes uspem kakšen dan izkoristiti za izlet po naši lepi Sloveniji. Imam nekaj nastopov, dela za fakulteto, pripravljam pa se tudi za nove izzive, eden izmed njih je vloga v prvem slovenskem muzikalnem filmu Tim, kjer igram Sofio, ki je na invalidskem vozičku. Kaj več o njej žal še ne smem razkriti, lahko pa povem, da je sporočilo, ki ga kot lik nosi, zelo lepo in pozitivno,« je skrivnostna mlada pevka in igralka. Potem ko je v Križankah znova odigrala glavno vlogo v Vesni, je iz rokava potegnila še nove ase: Flora Ema je sredi nastajanja svoje nove pesmi. »Res je pestro in čaka me še veliko lepih in zanimivih projektov, ki se jih že zelo veselim.«