stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

FOTO: Mala Sofija krade spanec Filipu Flisarju

Carmen Leban, Zvezde, 02.08.2018 18:01:56

Filip Flisar ima te dni veliko obveznosti. Pospešeno trenira na kondicijskih treningih, poleg tega pa pomaga partnerici Moniki pri negi hčerke Sofije. Nase je prevzel tudi gospodinjska dela, vključno s kuhanjem, kar je zelo pohvalno.

Delite na:
FOTO: Mala Sofija krade spanec Filipu Flisarju
Osebni arhiv

Naš najboljši smučar prostega sloga Filip Flisar je očka postal pred slabim mesecem dni, natančneje 21. junija, in kot pravi, se v novi vlogi odlično počuti. »To so občutki, ki se jih ne da opisati z besedami. Tudi pri porodu sem bil zraven in ne bom rekel, da je hitro minil, ni pa se niti predolgo vlekel. Pomagati kaj dosti sicer nisem mogel. Ko ženske rojevajo, so v posebnem stanju in tudi malo živčne, zato je bolje, da si tiho. Je pa dober občutek, da ženska čuti, da je z njo nekdo, ki jo ima rad.«

Preberite tudi: Pridržali Ota Pestnerja. Kliknite TUKAJ!

Sofija je ob porodu tehtala 3400 gramov, v dolžino pa je merila 53 centimetrov. »Včasih so se mi zdeli dojenčki, stari tri ali štiri mesece, tako majhni, zdaj pa so, če pogledam Sofijo, ki bo kmalu stara mesec dni, pravi velikani,« se smeje. »Na fotografijah si je težko predstavljati, kako velik je dojenček, zato sem jo posedel v svojo čelado in kar verjeti nisem mogel, da je velika kot moja glava,« navdušeno pripoveduje športnik, ki pa vseeno prizna, da kljub veliki sreči ni vse tako enostavno.

IMG-20180716-WA0011.jpg

»Neprespan sem in niti predstavljal si nisem, kaj me čaka. Prve dni, ko smo imeli Sofijo doma, je več jokala, izgubila pa je tudi nekaj teže, a smo na srečo kmalu ugotovili, da ima Monika premalo mleka, zato smo ji ga začeli dodajati. Zdaj že malo več spi – če zaspi ob desetih, potegne tja do treh zjutraj. Z Moniko si obveznosti deliva: jaz zaradi treninga vstanem ob šestih zjutraj, jo nahranim in previjem. Zdaj to že odlično obvladam. Je pa zanimivo, da ravno ko sem na vrsti za previjanje jaz, se mala porednica vedno pokaka, kar Moniko pogosto spravlja v smeh,« navihano pove Filip, ki se pohvali, da opravlja tudi veliko gospodinjskih opravil, kuha in pospravlja, saj ve, da se mamica po porodu ne sme preveč naprezati. Mlada mamica Monika se po porodu sicer odlično drži. »Kar precej je že shujšala, čeprav tega ne počne namerno, saj se zaveda, da je na prvem mestu zdravje in da hitro hujšanje ni dobro. Vseeno pa je presenetljivo, da trebuha skoraj nima več.«

IMG-20180716-WA0013.jpg

Filip se s Sofijo večkrat odpravi tudi na sprehod. »To sprehajanje gre zelo počasi in mi nekako ni pogodu, zato že razmišljam, kako bi vse skupaj pospešil in naredil bolj zanimivo. Po vsej verjetnosti se bom v prihodnje sprehajal z rolerji in v lahnem teku potiskal voziček pred seboj. Bo vse skupaj vsaj bolj atraktivno,« razloži smučar, ki očitno še vedno ne more brez adrenalina. Kot je še dejal, je presrečen, da se je Sofija rodila, ko ni sezone, zato lahko družini namenja več časa. »Ko se bodo začele tekme, mi bo najbrž malo hudo, in prepričan sem, da bom svoji dekleti pogrešal, po drugi strani pa se veselim, da se bom lahko malo naspal. (smeh) A navsezadnje bom komaj čakal, da bo konec obveznosti in da se bom lahko vrnil domov k svojima puncama,« še pove simpatični športnik, ki ga je mala Sofija povsem raznežila.

IMG-20180716-WA0005.jpg