900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Dokumentarci med prvimi osvetlili filmska platna

T.P., 26.06.2020 16:16:42

Delite na:
Dokumentarci med prvimi osvetlili filmska platna
Vodja službe za trženje programa in odnose z javnostmi Cankarjevega doma Saša Globačnik, generalna direktorica Cankarjevega doma Uršula Cetinski in vodja filmskega programa Cankarjevega doma Simon Popek so bili zelo veseli, da je hram kulture znova zaživel. Marko Vavpotič, M24.si

22. Festival dokumentarnega filma, ki ga je marca prekinila pandemija novega koronavirusa, je 9. junija (znova) odprl svoja vrata – na veliko veselje obiskovalcev, ki so vstopnice razgrabili kot vroče žemljice, in seveda organizatorjev, ki so bili nad odzivom ljudi navdušeni. V Kinodvoru so bile namreč vse projekcije razprodane, ljubitelji dokumentarne zvrsti pa so ob uvodnem filmu Medena dežela, ki ni nikogar pustil ravnodušnega, zapolnili vsa mesta, ki so na voljo v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, ob upoštevanju navodil in higienskih priporočil NIJZ za obisk kinematografov in gledališč.

FDF 2
Režiser Karpo Godina in žena, oblikovalka zvoka Darja Hlavka Godina, ne zamudita nobene priložnosti za ogled dobrega filma.
Marko Vavpotič, M24.si

FDF 3
Predstavnica za odnose z javnostmi Slovenskega filmskega centra Mojca Planšak, pri katerem so med samoizolacijo ljudem ogled filmskih poslastic omogočali preko Baze slovenskega filma, je bila zelo vesela, da se je film vrnil v svoje naravno okolje.
Marko Vavpotič, M24.si

FDF 4
Odprtja festivala se je udeležila tudi vodja promocije in distribucije Slovenskega filmskega centra Nerina T. Kocjančič.
Marko Vavpotič, M24.si

FDF 5
Medeno deželo si je z zanimanjem ogledal tudi scenarist in režiser Amir Muratović.
Marko Vavpotič, M24.si

FDF 6
Majda Širca Ravnikar ter Bojana Leskovar sta veliki filmofilki.
Marko Vavpotič, M24.si

FDF 7
Otvoritvene projekcije se je udeležil tudi radijski voditelj, napovedovalec, govorni interpret, novinar, glasbeni urednik Jure Longyka.
Marko Vavpotič, M24.si

FDF 8
Predstavnica za stike z javnostmi Cankarjevega doma Janina Pintar je pred začetkom filma poklepetala z direktorico Društva Amnesty International Slovenije Natašo Posel.
Marko Vavpotič, M24.si