mojca mavec Dobra karma

'Po slovenskih merilih sem nemogoča,' pravi ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

zrče, novalja, plaža Svet24.si

Okužbo v zadnjem mesecu potrdili pri 16 mladih, ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Dejan Krajnc živi za skupne trenutke s starši

Carmen Leban, Zvezde, 10.02.2019 18:00:26

Na obisku pri poskočnem muzikantu Dejanu Krajncu.

Delite na:
Dejan Krajnc živi za skupne trenutke s starši
Nives bi si želela, da bi bilo takih lepih trenutkov, ko s sinom sedeta skupaj za klavir, še veliko. Nejc Fon/Revija Zvezde

Član zasedbe Poskočni muzikanti Dejan Krajnc je mladenič, ki kar poka od energije. Že v maminem trebuhu je bil strašno živahen, povesta mama Nives in oče Drago, ki sta zelo ponosna na sina, saj je zrasel v poštenega in delovnega človeka. Dejan prihaja iz glasbene družine, zato je bilo nekako logično pričakovati, da bo tudi sam postal glasbenik, čeprav je bila to njegova odločitev. Veliko pozornosti pa Dejan vzbuja s svojo prav posebno pričesko, ki jo ljudje nadvse radi potipajo.

dejan 3.jpg
Klarinet – ima jih kar nekaj – je njegov zvesti spremljevalec na glasbenih odrih.
Nejc Fon/Revija Zvezde

»Dejan je bil od nekdaj navdušen nad glasbo in najbrž je ni glasbene zvrsti, ob kateri se ne bi vsaj malo ustavil. Tudi rapal je že,« vedo povedati njegovi starši, ki so ga že zelo zgodaj seznanili z glasbili, saj je glasbenik tudi Dejanov oče. V nižji glasbeni šoli je tako obiskoval ure klavirja, po katerega tipkah se rada sprehodi tudi njegova mama, zato še zdaj včasih rada sedeta za klavir in skupaj kaj zaigrata. Mama Nives obžaluje le to, da imata za take skupne trenutke premalo časa. Za klarinet, ki ga Dejan zdaj ne izpusti iz rok v Poskočnih muzikantih, pa ga je navdušil Franjo Maček iz Alpskega kvinteta.

»Ko se je po končani Srednji glasbeni šoli odločil za študij na Akademiji za glasbo, sem se bal, da ga bo vse skupaj minilo. Na akademiji se namreč posvečajo klasični glasbi, on pa je bil že leta pred tem vpet v zabavne in narodno-zabavne vode. Kljub temu mu klasika ni pobrala volje do študija,« je zadovoljen Drago.

dejan 5.jpg
S člani ansambla Poskočni muzikanti so skupaj od leta 2010.
Nejc Fon/Revija Zvezde

»Akademija ti da veliko znanja in osnove, na katerih lahko gradiš, kar je neprecenljivo, potem pa je od vsakega posameznika odvisno, kam ga vodi pot. Zase vem, da se nikoli ne bi odločil za poklicno pot v kakšnem simfoničnem orkestru, tudi zato, ker bi se moral odpovedati svoji frizuri,« hudomušno pripomni petindvajsetletni mladenič, ki s to svojo pokončno pričesko buri duhove že več kot pet let. »Nastala je po naključju. S prijateljem sva se odločila, da si bova privoščila malo bolj moderno frizuro s stoječi lasmi, kar je ob obilici gelov in lakov za lase dokaj preprosto doseči. Prijatelj je čez čas obupal, moji lasje pa so bili vse daljši, pa tudi barvna paleta vse večja. O vsem skupaj se posvetujem s svojo frizerko in večkrat ušpičiva kaj novega. Zadnje čase si lase pobarvam priložnosti primerno. Za Noč Modrijanov, denimo, so bili modri. Pobarvani so s pravimi, močnimi barvami, ki pa se hitro sperejo, saj si lase umivam vsak dan, včasih tudi po dvakrat na dan. To, da lasje stojijo pokonci, pa dosežem z lakom za lase,« razkrije skrivnost pričeske, ki ga je, česar se dobro zaveda, naredila prepoznavnega. »Včasih ljudje sploh ne vedo, kako mi je ime, in pravijo, to je pa tisti s pokončno frizuro. Morda potem dojamejo, da sem tudi eden od Poskočnih muzikantov.« Dejan se ob tem običajno zabava, pridejo pa trenutki, ko mu gre to celo malo na živce.

dejan 1.jpg
Dejan Krajnc se z očetom Dragom in mamo Nives odlično razume.
Nejc Fon/Revija Zvezde

Mnogi se sprašujejo, od kod fantu toliko energije, da nikoli ne miruje. Vidimo ga na odrih, v televizijskih oddajah, rad nastopa v vrtcih in po šolah. Starši pravijo, da je tak že od nekdaj. »Ko je bil star komaj leto in pol, je naredil veliko neumnost. Za trenutek sem ga pustila samega v avtu in skočila v trgovino. Medtem si je sam odpel varnostni pas na avtosedežu, prečkal cesto in prišel v trgovino. Nenadoma sem opazila, da stoji za menoj,« se spominja Nives, ki jo je še zdaj groza, ko se spomni na tisti dogodek. In še danes, čeprav ve, da je zelo odgovoren fant, jo včasih skrbi zanj. »Ogromno časa preživi v avtu in z možem se zavedava, kako mučno je, da se, potem ko vso noč preživiš na odru, pelješ sam domov.« Drago, ki je tudi sam glasbenik, je to okusil na lastni koži. »Zgodilo se je, da sem se le kilometer pred domom ustavil in malo zaspal, ker preprosto nisem zmogel nadaljevati poti,« pravi.

dejan 4.jpg
Oče Drago je, tako kot sin, glasbenik.
Nejc Fon/Revija Zvezde

Simpatični Laščan Dejan ima zaradi številnih obveznosti zelo malo prostega časa. Ker pa je navdušen nogometaš, izkoristi vsak trenutek in priložnost, da odigra kakšno tekmo. »Sicer pa sem strastni navijač nogometnega kluba Maribor,« ponosno pove.

In kaj leto 2019 prinaša njegovemu ansamblu Poskočni muzikanti? »Pripravljamo se na izid novega albuma, naša velika želja pa je, da bi s čisto drugo zvrstjo glasbe, kot smo je vajeni, nastopili na Slovenski popevki.« Velika želja Dejana Krajnca pa je, da bi v letu 2019 obiskal vse slovenske vrtce in z glasbo malčkom polepšal dan.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 5, 30. 1. 2019.