zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

David Klobasa z rdeče preproge na županski stolček!

Carmen Leban, Zvezde, 11.01.2019 17:01:52

David Klobasa je drugi najmlajši župan v Sloveniji, ki s svojim šarmom in atraktivnim videzom pritegne veliko pozornosti.

Delite na:
David Klobasa z rdeče preproge na županski stolček!
David Klobasa je eden najmlajših slovenskih županov, ki tudi lepo poje. Osebni arhiv

Simpatičen in nasmejan 30-letnik iz Svete Trojice je bil vrsto let v središču najatraktivnejših dogodkov. Njegovo podjetje DKC Management je organiziralo številne dogodke, od modnih revij do koncertov in humanitarnih prireditev. Za seboj pa ima tudi nekaj kilometrine z glasbeno zasedbo Casanova.

Njegova županska kandidatura je bila za nekatere presenečenje, za druge niti ne, kajti David Klobasa je kot vsestranski mladenič od nekdaj iskal izzive. Že pred leti je nase opozoril v televizijskem šovu Super zvezda, v katerem je pel, plesal in počel vse tisto, kar je potrebno, da pritegneš pozornost. Pozneje se je priključil glasbeni zasedbi Casanova. »Glasba me je od nekdaj privlačila, igram kitaro in klavir, v bendu pa sem tudi pel. Čeprav so me poti vodile v druge izzive, še vedno rad kaj zapojem, a to predvsem zase, za svojo dušo,« pravi David, ki prihaja iz podjetniške družine in se je prav v podjetništvu preizkusil tudi sam kot organizator modnih revij, koncertov, dobrodelnih prireditev. Mnogi se še vedno spomnijo zelo odmevne modne prireditve, ki jo je z ekipo DH Fashion pripravil na mariborskem letališču.

V preteklosti se je David pogosteje pojavljal na rdečih preprogah kot na političnem parketu, zdaj pa ima polne roke dela z županovanjem. »Kot župan bi rad pripomogel k razvoju občine, ki z 2056 prebivalci sicer spada med manjše, a zato nimamo nič manj problemov kot veliki. Prednosti vidim v razvoju turizma, spodbujali bomo obnovo kulturne dediščine. Mnogi ne vedo, da je v Sveti Trojici živel Ivan Cankar in tam napisal Lepo Vido, tu so živeli in ustvarjali tudi drugi literati. Želim si, da bi ljudi povezal in jih prepričal o skupnem sodelovanju. Imamo dobro lokalno pridelano hrano, vrhunska vina in pridne ljudi. Velik izziv vidim tudi v projektu Pametne vasi, s katerim bomo na podeželju poskrbeli za medgeneracijsko sodelovanje in za to, da bo sodobna tehnologija dostopna vsem, da bodo obiskovalcem in domačinom na voljo polnilna mesta za telefone in električne avtomobile. Skratka, želim si, da bi občina Sveta Trojica postala najlepša v Sloveniji in da bi doživela turistični razcvet ter postala turistično prepoznaven kraj.«

Objavljeno v reviji Zvezde št. 1, 31. 12. 2018.