Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Darja Gajšek: Veliko sem jokala

Eva Jandl, Zvezde, 02.01.2019 09:01:31

Za Darjo Gajšek se končuje neverjetno leto: izdala je svojo prvo zgoščenko, nastopala s svojimi najstniškimi vzorniki in se poročila s svojim Alenom.

Delite na:
Darja Gajšek: Veliko sem jokala
Darja Gajšek in Alen Jankovič sta prvič skočila v novo leto kot mož in žena. Nejc Fon

Medtem ko že snuje nove projekte, med katerimi je tudi poučevanje, pa se bo ustavila in doživela čarobnost decembrskih praznikov s svojo družino, ki ji pomeni največ. »Najlepše darilo, ki sem ga dobila v življenju, mi je Božiček dostavil že pred leti. Prinesel mi je Alena in lani še najino Emo.«

Delate ob koncu leta obračun? Kakšno leto je za vami?
Sploh ne morem verjeti, kako je minilo še eno leto! Ob koncu vsakega leta se nekako ozrem nazaj. Predvsem zato, ker v gneči nekatere stvari kar pobegnejo mimo in se jih sploh ne uspeš dodobra naužiti. Leto 2018 je bilo luštno, kot jaz rada rečem. Bilo je prelomno zame v glasbenem smislu. Izdala sem svojo prvo zgoščenko z naslovom Luštno bo!, v marcu imela uspešen koncert v športni dvorani v Poljčanah. Leto je prineslo veliko nastopov in veliko koncertno turnejo skupaj z Novimi fosili in Klapo Skala. Prav tako smo uspešno prekrmarili dve sezoni oddaje Slovenski pozdrav. Ob vsem tem pa sem izpopolnitev doživela tudi kot mama in žena. Za menoj je tudi poroka, ki je bila magična. In ni se še končalo. Zdaj pa s polno paro delam na novih projektih.

In kako je biti poročen, je kaj drugače kot prej, ko sta bila z Alenom le par?
Biti poročen je lepo. Zdaj sem se že navadila, da rečem moj mož. To mi je tako lepo! Imam najlepšega in najboljšega moža na svetu. Imam občutek, da se odnos, ljubezen in družinski duh s poroko še nekoliko poglobijo. Moram pa dodati, da je bil to moj drugi najbolj čustveni dan v življenju. Veliko sem jokala, od sreče. Bilo je posebno.

Kaj vam pomeni božič, je to za vas poseben čas?
Zame je božič še iz otroštva nekaj posebnega. Vedno smo ga preživljali v miru v krogu družine, in tudi zdaj je tako. Božični večer po navadi preživimo skupaj z bratovo družino pri mojih starših, božič sam pa pri tašči in tastu ter z družino Alenove sestre. Tudi dni od božiča do novega leta skušamo preživeti v družbi prijateljev, na ogledih lučk … In ja, seveda tudi pod našo smrekico vedno postavimo darilca.

Vsem bralkam in bralcem želim prijetno toplino ob doživljanju praznikov in dober vstop v novo leto. Naj novo prinese predvsem veliko zadovoljstva, topline, veselja, smeha in iskrenih ljudi!

Podarjate draga, velika darila ali gre za manjše pozornosti? Katero je bilo najboljše darilo, ki ste ga kdaj dobili?
Darila so zelo osebna, podarjamo si tisto, kar potrebujemo: vedno pridejo prav kakšne nogavice, šal, kapa, rokavice. Sama rada podarim tudi kakšne slike, knjige … Otrokom pa Božiček prinese še igrače, ki so uporabne in kakovostne. Prav krasen je občutek, ko vidiš veselje na otroškem obrazu, ko trga darilni ovoj s škatle v velikem pričakovanju, kaj ga čaka. Najlepše darilo, ki sem ga dobila v življenju, pa mi je Božiček dostavil že pred leti. Prinesel mi je Alena in lani še najino Emo.

gajšek Nejc_fon-0046.jpg
V letu, ki se je že skoraj končalo, Darja pravi, da je doživela svojo izpopolnitev kot mati in žena, za kar je nadvse hvaležna.
Nejc Fon

Imate radi zimo, sneg, čas pričakovanja in praznikov? Katera pa je tista pesem, ki v vas vedno prebudi praznično razpoloženje?
Rada imam zimo in sneg. Rada se kepam, smučam, sankam, delam sneženega moža in angelčke v snegu. Sneg v meni vedno prebudi spečega otroka. Letos že komaj čakam pravo pošiljko snega, da Emo oblečemo v kombinezon in gremo na sani. Moj mož Alen tudi teče na smučeh, tako da je pri nas zima dobrodošla. Praznična pesem? Vse pesmi, ki imajo kraguljčke in dišijo po božiču, mi prinesejo posebne občutke. Iz otroštva mi je še vedno zelo ljuba Sveta noč, sicer pa je zdaj pri nas na vsakodnevnem seznamu pesmi naše Eme skladbica Mi delamo snežaka.

Katero pesem pa vi zapojete Emi? Kako je vaša deklica, je zdrava, že razume, da se bližajo prazniki?
Naša Ema je vsak dan deležna mojega petja. Prav simpatična je. Ko mi reče, naj jaz zapojem, gre ona do atija in ga prosi, da bi šla plesat. Tako da mami poje, Ema in Alen pa plešeta. In to lahko pri nas traja vsak dan kar nekaj časa. Pred spanjem si vsak večer ogleda pesem Ko ko ko skupine Čuki, nato pa mojo skladbo Kako pogreša te srce. V ta videospot in pesem je zaljubljena. Ko jo položim v posteljo, pa ji še zapojem in potem zaspi. Ema se sicer odlično drži. Hvaležna sva, da je za zdaj obšla vse viroze in bolezni, tako da se trenutno srečujemo samo s kakšnim smrkanjem in občasnim kašljanjem. Letos je še premajhna, da bi dojela čarobnost praznikov v decembru, je pa že dovolj velika, da razume, da se nekaj dogaja, da smo okrasili hišo, da so v mestu lučke, da so smrekice … Se mi zdi, da uživa.

gaješk Nejc_fon-9958.jpg
Darja Gajšek in Alen Jankovič
Nejc Fon

Pripravljate v letu 2019 kaj novega na glasbenem področju?
Leto 2019 prinaša novo skladbo, 24. marca v telovadnici OŠ Poljčane spet prirejam svoj koncert. Že tretji zapovrstjo. V novem letu bo v Celju zaživela moja glasbena delavnica, v kateri bom poučevala petje. Tega se še posebno veselim, da bom lahko delala z mladimi, z otroki in da bomo skupaj gradili lepe zgodbe. Zagotovo pa ostajata tudi radio in televizija. Luštno bo!

Objavljeno v reviji Zvezde št. 52, 24. 12. 2018.