Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Čustven večer za ljubitelje tanga in drugih glasbenih zvrsti

T. P., Vklop, 15.03.2019 20:01:56

V nedeljo, 17. marca, bo ob 20. uri na velikem odru ljubljanske Drame v sklopu Drama Akustike nastopila eksplozivna tango skupina Marko Hatlak & FUNtango.

Delite na:
Čustven večer za ljubitelje tanga in drugih glasbenih zvrsti
Marko Hatlak & FUNtango Blaž Žnidaršič

Polnost prepletajočih se zvokov raznovrstne zasedbe se občinstvu razodeva skozi vrhunsko vročekrvno interpretacijo. V poslušalcih vzbuja čustva strasti, nežnosti, temačnih napevov in globoke naklonjenosti. Kot je pred koncertom povedal Marko Hatlak, »vabljeni na večer, poln pristnih improviziranih trenutkov, a tudi izvrstnih izvedb del velikih klasičnih mojstrov. Z zasedbo FUNtango bomo pričarali čustven večer za ljubitelje tanga in drugih glasbenih zvrsti.«

Slovenski harmonikar idrijskih korenin je skupino zasnoval leta 2004 po vzoru skupine Ástorja Piazzolle in s tem prvi utiral pot izvajanju tanga v slovenskem prostoru. Leta 2008 je izšla plošča History, ki so jo glasbeniki posvetili Ástorju Piazzolli, velikemu argentinskemu skladatelju in bandoneonistu, ki je obogatil tradicionalni tango z džezovskimi in klasičnimi sestavinami, tako pa ustvaril novo zvrst – tango nuevo ali novi tango. Piazzollovo glasbo skupina Marko Hatlak & FUNtango nadgrajuje z novimi aranžmaji drugih avtorjev iz sveta klasike, džeza, tanga in vokalnih skladb – Štirih letnih časov Antonia Vivaldija, musette francoskega mojstra Richarda Galliana in avtorskih skladb Marka Hatlaka.

Objavljeno v reviji Vklop št. 10, 7. 3. 2019.