Mucek Čarli Odkrito.si

Ali vaša mačka pogosto leži na vašem trebuhu?

11otrok1 Svet24.si

Kar enajst otrok hlača po njihovi hiši

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

tovornjak, izanka, avtodom Svet24.si

FOTO: Drama na Ižanki! Pogumni voznik tovornjaka ...

archie Svet24.si

Princ William vrača udarec bratu Harryu

filip-pesek_pl Njena.si

Sin Rosvite Pesek je zaročen

gasper kramar Njena.si

Izgubil 95 kilogramov in osvojil nov cilj!

Bilo je nekoč ... V Hollywoodu

C. R., 08.08.2019 18:00:00

Na znamenitem filmskem festivalu v Cannesu so premierno predstavili najbolj pričakovani film tega poletja, če ne celo leta, Bilo je nekoč ... v Hollywoodu. Le peščica izbrancev in izbrank je imela priložnost, da si vnaprej ogleda deveti film Quentina Tarantina, o katerem se že dolgo šušlja.V naših kinematografih na sporedu od 15. avgusta.

Delite na:
Bilo je nekoč ... V Hollywoodu
/ profimedia

To, da gre za posebno filmsko presenečenje nenavadnega in edinstvenega režiserja, je videti že po pomanjkanju kakršnihkoli informacij o filmu, razen tistih, ki jih je razkrila ekipa filma sama. Premierna projekcija v Cannesu je potekala pod strogim nadzorom, sam Tarantino pa je prosil gledalce in gledalke, naj vtise zadržijo zase, da drugim ne bi pokvarili presenečenja.

Tarantino doslej še niti enkrat ni razočaral občinstva, zato tudi tokrat od njega pričakujemo posebno doživetje. 

image2.jpg
/
profimedia

Bilo je nekoč ... v Hollywoodu nas popelje nazaj v konec 60. let prejšnjega stoletja, v zlato dobo Hollywooda. Zgodba se vrti okoli filmskega igralca Ricka Daltona (Leonardo DiCaprio), nekdanje zvezde kavbojske TV-serije, in njegovega dvojnika Cliffa Bootha (Brad Pitt), ki iščeta svoje mesto pod soncem v filmski industriji.

Njuno potovanje se dogaja ob vrhuncu hipijevskega Hollywooda, v Los Angelesu davnega leta 1969. V obdobju zadnjih vzdihljajev zlatega Hollywooda se Rick in Cliff borita za uspeh v svetovni prestolnici filmske industrije, ki je sploh ne prepoznata več. Toda Rick ima slavno sosedo, Sharon Tate (Margot Robbie).

Leonardo DiCaprio in Margot Robbie sta že nastopala skupaj v Volku z Wall Streeta, je pa to prvi film, v katerem bosta skupaj igrala DiCaprio in Brad Pitt; Tarantino ju je opisal kot najvznemirljivejši igralski dvojec po Robertu Redfordu in Paulu Newmanu.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 30, 25. 7. 2019