Saša Einsiedler-18 Dobra karma

Ob misli na tečnega šefa jo je dušilo, zato ni ...

babica, ženska, zamišljena, žalostna, upokojenka, starka Svet24.si

Izpoved slovenske starostnice: "Po vasi so ...

hotel-epic, postojna, karantena Reporter.si

Osebna izpoved potnika iz Madrida, ki je v ...

koronavirus, denar, covid-19 Svet24.si

To prinaša megazakon za samozaposlene, študente,...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

Blaž Švab 1 Odkrito.si

Blaž Švab: "O svoji bolezni nisem govoril, ker ...

inja zalta Njena.si

Preobrat: Inja Zalta po zbiranju denarja že doma

Bilo je nekoč ... V Hollywoodu

C. R., 08.08.2019 18:00:00

Na znamenitem filmskem festivalu v Cannesu so premierno predstavili najbolj pričakovani film tega poletja, če ne celo leta, Bilo je nekoč ... v Hollywoodu. Le peščica izbrancev in izbrank je imela priložnost, da si vnaprej ogleda deveti film Quentina Tarantina, o katerem se že dolgo šušlja.V naših kinematografih na sporedu od 15. avgusta.

Delite na:
Bilo je nekoč ... V Hollywoodu
/ profimedia

To, da gre za posebno filmsko presenečenje nenavadnega in edinstvenega režiserja, je videti že po pomanjkanju kakršnihkoli informacij o filmu, razen tistih, ki jih je razkrila ekipa filma sama. Premierna projekcija v Cannesu je potekala pod strogim nadzorom, sam Tarantino pa je prosil gledalce in gledalke, naj vtise zadržijo zase, da drugim ne bi pokvarili presenečenja.

Tarantino doslej še niti enkrat ni razočaral občinstva, zato tudi tokrat od njega pričakujemo posebno doživetje. 

image2.jpg
/
profimedia

Bilo je nekoč ... v Hollywoodu nas popelje nazaj v konec 60. let prejšnjega stoletja, v zlato dobo Hollywooda. Zgodba se vrti okoli filmskega igralca Ricka Daltona (Leonardo DiCaprio), nekdanje zvezde kavbojske TV-serije, in njegovega dvojnika Cliffa Bootha (Brad Pitt), ki iščeta svoje mesto pod soncem v filmski industriji.

Njuno potovanje se dogaja ob vrhuncu hipijevskega Hollywooda, v Los Angelesu davnega leta 1969. V obdobju zadnjih vzdihljajev zlatega Hollywooda se Rick in Cliff borita za uspeh v svetovni prestolnici filmske industrije, ki je sploh ne prepoznata več. Toda Rick ima slavno sosedo, Sharon Tate (Margot Robbie).

Leonardo DiCaprio in Margot Robbie sta že nastopala skupaj v Volku z Wall Streeta, je pa to prvi film, v katerem bosta skupaj igrala DiCaprio in Brad Pitt; Tarantino ju je opisal kot najvznemirljivejši igralski dvojec po Robertu Redfordu in Paulu Newmanu.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 30, 25. 7. 2019