julia roberts 1 Odkrito.si

Julie Roberts sorodniki njenega moža na začetku ...

Lastovke Svet24.si

Po obisku inšpekcije oziroma "mestnih gospa": A ...

Nal Husič Petisvet.si

Nal Husić: karte kažejo, kako nas 'luna gunca'

Damir Topolko Svet24.si

Šarec zahteval menjavo, Alenka ga (še) ne da

meghan beyonce 1 Svet24.si

Se je Meghan kolcalo po starih igralskih časih?

Natalija Gros, Rok Kunaver Njena.si

Tako na dopustu uživa Natalija Gros

rasema in kosovar Njena.si

Konec ljubezni: 'Moj dragi se je zaljubil v ...

Ansambel Dar – zmagovalec zmagovalcev

Revija Zvezde, 14.04.2019 12:30:45

V Vinski Gori so se pred kratkim srečali zmagovalci vseh narodno-zabavnih festivalov pri nas. Obiskovalci pa so med njimi izbrali tistega, ki se po novem ponaša z nazivom zmagovalec zmagovalcev – to je Ansambel Dar izpod Pohorja.

Delite na:
Ansambel Dar – zmagovalec zmagovalcev
Veseli člani Ansambla Dar so medse sprejeli tudi urednico Radia Veseljak in gostiteljico festivalskega večera Janjo Ulaga. Veseljak

Vinska Gora zdaj že tradicionalno gosti zmagovalce vseh narodno-zabavnih festivalov preteklega leta. Tokrat so se tam srečali Ansambel Boršt, Pvaninski abuhi, SOS kvintet, Ansambel Zadetek, Ansambel Blaža Hutevca, Špadni fantje, Ansambel Norost, Ansambel dveh dolin, Ansambel Hopla in Ansambel Dar.

vinska gora 5.JPG
Trije navihani Štajerci iz Ansambla Zadetek
Veseljak

Obiskovalci so ob vstopu v dvorano tokrat prvič dobili tudi glasovalne kupone, na katere so zapisali svoje favorite. Po preštetih glasovih so upravičeno slavili člani Ansambla Dur, ki so sicer z avtorsko polko Kako lepo je zmagali na festivalu Guštanj 2018. Za zmago so v dar dobili bon, ki ga bodo za sprostitev ali intenzivne vaje izkoristili v Termah Dobrna.

vinska gora 3.JPG
Ansamblu S.O.S. kvintet se je na odru pridružila tudi Vera Šolinc in z njimi zapela eno od svojih številnih uspešnic, Spogledljivko.
Veseljak

Častna gostja festivala je bila vsestranska glasbenica in avtorica več kot 2000 besedil Vera Šolinc, ki je tokrat navdušila tudi s pevskim nastopom. Z zasedbo S.O.S. kvintet je namreč zapela skladbico Spogledljivka, za katero je napisala besedilo, izvedel pa jo je Ansambel Vesna na ptujskem festivalu letu 1993.

vinska gora 4.JPG
Prijetno presenečenemu Francu Žerdonerju so sokrajani izročili darilo in mu čestitali ob 70. jubileju.
Veseljak

Organizatorji festivala so se ob tej priložnosti spomnili tudi domačina, glasbenika Franca Žerdonerja in ga prijetno presenetili ob njegovem 70. rojstnem dnevu. Zapel mu je Rudarski oktet, Franc Žerdoner s prijatelji in Ansambel Vikend, ki je poskrbel tudi za to, da se je večer končal prešerno, kot je le mogoče.

franc.JPG
Na odru so se zbrali pevci Rudarskega okteta.
Veseljak

Objavljeno v reviji Zvezde št. 14, 3. 4. 2019.