Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Angel tudi v resničnem življenju

Irena Kolar, 31.03.2020 18:00:13

Modna ikona, podjetnica, seks simbol, mama in angel s krili in brez njih – z vsemi temi nazivi se lahko ponaša brazilska manekenka Alessandra Ambrósio, ena najuspešnejših manekenk vseh časov.

Delite na:
Angel tudi v resničnem življenju
Alesandra Ambrosio Profimedia

Ni skrivnost, da so Brazilke lepe in tudi zelo seksapilne ženske, zato tudi ni naključje, da iz te države prihaja veliko znanih manekenk in fotomodelov. Tudi ena najslavnejših žensk na svetu, danes 38-letna Alessandra Corine Ambrósio. Lepotica italijansko-poljskih korenin se je rodila v mestu Erechim in že kot otrok je premogla ogromno discipline. Ko so se njene vrstnice igrale z barbikami, je 12-letna Alessandra obiskovala šolo za manekenke.

Trud se ji je obrestoval, saj se je že dve leti pozneje uvrstila med finalistke natečaja Elite Model Look in nenadoma se ji je odprl svet novih priložnosti, ki jih je zelo dobro izkoristila. Njen prvi večji uspeh je bilo fotografiranje za naslovnico brazilske Elle, nato je sledilo delo za velike znamke. Med prvimi, ki so lepotico najeli, je bil Guess, najbolj pa se je bo svet zagotovo spominjal kot Victorijinega angelčka. Za Victoria's Secret je Alessandra delala med letoma 2004 in 2017. Videli smo jo v spodnjem perilu, ki je bilo narejeno iz bombonov, nosila je najtežja krila v zgodovini teh šovov, ki so tehtala kar 14 kilogramov, spadala pa je tudi med peščico manekenk, ki so si lahko nadela tako imenovani Fantasy Bra. Njen, narejen iz ametistov, rubinov, safirjev in diamantov, je bil vreden 2,5 milijona dolarjev. Brazilka pa ni le lepa, ampak tudi inteligentna in podjetna. Že leta 2004 je prodrla z linijo kopalk, Alessandra Ambrosio by Sais, ki je bila zelo uspešna. V prvem mesecu so prodali kar deset tisoč kosov. Leta 2014 je na trg prišla še njena modna blagovna znamka, Ále by Alessandra, ki ženskam ponuja oblačila za vsak dan in tudi oblačila za posebne priložnosti.

Alesandra Ambrosio
Alesandra Ambrosio
Profimedia

Nikoli več pod nož

Alessandra je nekoč povedala, da pri svojem slogu največ pozornosti posveča modnim dodatkom in da je obsedena s sončnimi očali. Rada nosi tudi klobuke, njeni lasje pa so največkrat spuščeni, tudi zato, ker jo motijo njena rahlo štrleča ušesa. Ko je bila stara 11 let, se je zato ulegla pod nož, a operacija je bila polomija. Alessandra je trpela neznosne bolečine. »Bila sem poskusni zajček. Prvo noč po operaciji sem imela občutek, da mi je nekdo odrezal ušesa,« je pred leti povedala lepotica in dodala, da je morala tistega leta zaradi spodletele operacije še na več manjših posegov. Od takrat dalje se izogiba lepotnim kirurgom.

Alesandra Ambrosio
Alesandra Ambrosio
Profimedia

Večno zaročena, nikoli poročena
Lepotici snubcev ni manjkalo, kljub temu nikoli ni slovela po ljubezenskih aferah. Že zelo hitro je namreč spoznala veliko ljubezen. Leta 2005 ji je pot prekrižal ameriški podjetnik Jamie Mazur, s katerim si ni delila le postelje, ampak tudi ljubezen do mode in celo rojstni dan. Oba sta se namreč rodila 11. aprila 1981. Jamie, ustanovitelj podjetij Underground Denim in RE/DONE Jeans, je pred Alessandro na kolena padel leta 2008, a par se ni nikoli poročil. Leta 2018 sta sporočila, da se razhajata. Zakaj, ni znano. Brazilka je nekoč za revijo Cosmopolitan povedala, da njen polni urnik, zaradi katerega je veliko na poti, njeni zvezi z Mazurjem nikakor ne škodi, ampak jo utrjuje. Na vprašanje, zakaj po tako dolgem času še nista stopila pred matičarja, pa je odgovorila: »Če sem z njim zaročena že osem let, poroka očitno ni ena od mojih prioritet. Nisem se poročila, ker sem zelo zaposlena. O tem bom razmišljala, ko bom imela čas.« V zvezi sta se jima rodila dva otroka, hčerka Anja (11) in sin Noah (7). Zvezdnica ni dolgo samevala. Njeno srce trenutno greje italijanski modni oblikovalec Nicolo Oddi, ki s sestro Carlotto vodi podjetje Alanui.

profimedia-0478537566.jpg
Alesandra Ambrosio
profimedia

Moja hči je angel

Alessandra, ki je nekoč sanjala o karieri zdravnice, se zaveda, kako srečna je lahko, da živi udobno življenje in da je zdrava. Tudi zato se zavzema za ljudi, ki nimajo takšne sreče, na primer za paciente z multiplo sklerozo. Kakšno prekletstvo je ta avtoimunska bolezen, je lepotica, ki je ambasadorka Nacionalnega društva za multiplo sklerozo, videla na lastne oči. Njen oče Luis se namreč z njo bori že več kot 20 let. »Alessandra je bila zame vedno tukaj, ne glede na to, kje je bila. Pravi angel je,« je povedal Luis in dodal, da se počuti blagoslovljenega, ker lahko skoraj vsak dan govori s hčerko in vnukoma, ki mu vlivajo novih moči. 

Objavljeno v reviji Bodi zdrava št. 2, 10.2.2020