vesolje Dobra karma

Kozmične povezave: vsak planet ima v vsakem ...

sladki koren Svet24.si

Basal se je s sladkarijami iz sladkega korena, ...

IMG_1361 Reporter.si

Kdo komu daje inštrukcije? Miro Petek in Bojan ...

bencin, gorivo, bencinski servis Svet24.si

Vlada uvedla liberalizacijo cen goriv

andrej-vizjak Necenzurirano

Vizjak in Južna prijatelja tudi v denarju ...

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

Josip Drabik Njena.si

Ljubezen po domače: Tudi Josip ni neznanec malih ...

Ameriški modni oblikovalec kriv za Đokovićev "izgon" iz US Open-a

kl, 15.09.2020 13:16:27

Strasti zaradi suspenza najboljšega tenisača s turnirja v ZDA se (predvsem v Srbiji) še niso umirile in še vedno iščejo krivca za "krivico", ki se je zgodila Novaku.

Delite na:
Ameriški modni oblikovalec kriv za Đokovićev "izgon" iz US Open-a
Novak Đoković ap

Organizatorji so žrtvovali Novaka Đokovića zaradi pogodbe z ameriškim modnim oblikovalcem Ralphom Laurenom, piše srbski portal novosti.rs.

Modna hiša Ralph Lauren namreč izdeluje majice za teniške sodnike na odprtem turnirju v ZDA in na letošnjem turnirju so samo na dveh centralnih igriščih tekmo sodili ljudje, na vseh ostalih igriščih pa so uporabili tehnologijo imenovano "hawk-eye" ("sokolje oko"), ki s kamerami beleži položaj teniške žogice.

"Igralci so žalostni, ker te tehnologije niso imeli na vseh igriščih, ker potem do spornih odločitev ne bi prihajalo. Razlog pa je "Ralph Lauren," navaja srbski portal besede Thomasa Johanssona, nekdanjega švedskega tenisača, zdaj pa trenerja.

"Organizatorji imajo pogodbo z modno hišo, ki izdeluje majice za sodnike in nekje so se te majice morale pojaviti," pravi trener Belgijca Davida Goffina. In so se, prav na igrišču, na katerem se je za vstop v polfinale boril Novak Đoković.

Kot je znano, so Đokovića s turnirja suspendirali, ker je, sicer nenamerno, z žogico zadel eno od linijskih sodnic - ki je seveda nosila Laurenovo majico.

Kar se tiče tehnologije, pa so organizatorji turnirja sporočili le, da je elektronski nadzor še v testni fazi, zato ga niso vgradili na vsa igrišča.