Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Ameriški modni oblikovalec kriv za Đokovićev "izgon" iz US Open-a

kl, 15.09.2020 13:16:27

Strasti zaradi suspenza najboljšega tenisača s turnirja v ZDA se (predvsem v Srbiji) še niso umirile in še vedno iščejo krivca za "krivico", ki se je zgodila Novaku.

Delite na:
Ameriški modni oblikovalec kriv za Đokovićev "izgon" iz US Open-a
Novak Đoković ap

Organizatorji so žrtvovali Novaka Đokovića zaradi pogodbe z ameriškim modnim oblikovalcem Ralphom Laurenom, piše srbski portal novosti.rs.

Modna hiša Ralph Lauren namreč izdeluje majice za teniške sodnike na odprtem turnirju v ZDA in na letošnjem turnirju so samo na dveh centralnih igriščih tekmo sodili ljudje, na vseh ostalih igriščih pa so uporabili tehnologijo imenovano "hawk-eye" ("sokolje oko"), ki s kamerami beleži položaj teniške žogice.

"Igralci so žalostni, ker te tehnologije niso imeli na vseh igriščih, ker potem do spornih odločitev ne bi prihajalo. Razlog pa je "Ralph Lauren," navaja srbski portal besede Thomasa Johanssona, nekdanjega švedskega tenisača, zdaj pa trenerja.

"Organizatorji imajo pogodbo z modno hišo, ki izdeluje majice za sodnike in nekje so se te majice morale pojaviti," pravi trener Belgijca Davida Goffina. In so se, prav na igrišču, na katerem se je za vstop v polfinale boril Novak Đoković.

Kot je znano, so Đokovića s turnirja suspendirali, ker je, sicer nenamerno, z žogico zadel eno od linijskih sodnic - ki je seveda nosila Laurenovo majico.

Kar se tiče tehnologije, pa so organizatorji turnirja sporočili le, da je elektronski nadzor še v testni fazi, zato ga niso vgradili na vsa igrišča.