julia roberts 1 Odkrito.si

Julie Roberts sorodniki njenega moža na začetku ...

Lastovke Svet24.si

Po obisku inšpekcije oziroma "mestnih gospa": A ...

Nal Husič Petisvet.si

Nal Husić: karte kažejo, kako nas 'luna gunca'

Damir Topolko Svet24.si

Šarec zahteval menjavo, Alenka ga (še) ne da

meghan beyonce 1 Svet24.si

Se je Meghan kolcalo po starih igralskih časih?

Natalija Gros, Rok Kunaver Njena.si

Tako na dopustu uživa Natalija Gros

rasema in kosovar Njena.si

Konec ljubezni: 'Moj dragi se je zaljubil v ...

Aktivni znani Slovenci: Tek je lek

Andreja Comino, Zvezde, 14.04.2019 09:01:00

Z lepimi sončnimi dnevi so mnoge zasrbeli podplati. Prebujajoča se narava vabi v svoje nedrje. In kaj je lepšega od poživljajočega teka med žvrgolenjem ptic?

Delite na:
Aktivni znani Slovenci: Tek je lek
Nataša Gorenc Dušan Dikič Lajovic

Kilometri tako minejo mimogrede, narava tekače poplača s hormoni sreče. Tovrstno sproščanje vas bo poživilo, napolnilo z dobro voljo in energijo. S tem se ne bi mogli bolj strinjati tudi znani Slovenci, ki radi obujejo superge tako za tekaško rekreacijo kot tudi za tekmovanja.

Žiga Lakner

V zavidanja vredni kondiciji
Mladi pevec je pokazal, kako se iz grdega račka spremeniti v laboda. Ko je popolnoma spremenil življenjski slog, predvsem pa se je začel gibati, so se kilogrami začeli topiti. Zdaj skoraj ni stvari, ki je ne bi počel: hodi v hribe, vozi kolo in teče. Sprva je bil v tekaških supergah bolj previden in počasen, zdaj postaja čedalje hitrejši. Za njim je že tudi prva tekaška tekma v letošnjem letu. Na desetkilometrskem teku Povežimo soline je progo premagal v pičlih 50 minutah.

16_4pot_v160_lakner.jpg
Žiga Lakner
Revija Zvezde

Nataša Gorenc

»Stopite iz cone udobja!«
Trenerka Nataša Gorenc je navdušena nad vsemi oblikami gibanja, bodisi v telovadnici bodisi na prostem. Da si le obujemo superge in gremo v akcijo. Kljub temu da je mama treh otrok zelo zaposlena, najde čas, da si ob gibanju zbistri glavo. »Treba je biti iskren do sebe, najti odgovore, si marsikaj priznati, pa tudi oprostiti. In se predvsem imeti rad. Zato stopite iz cone udobja in se napotite na pot do zmage ter dokažite, da se imate radi in da se ne boste zapustili.«

Klemen Bauer

Tek namesto streljanja
Le malo ljudi ve, da je odlični biatlonec vsestranski športnik: poleg svojega osnovnega športa obožuje še kolo, supanje, hojo v hribe in tudi tek. Ker je tako dobro natreniran, gre z lahkoto tudi na kakšno tekaško tekmovanje. Zanj so najlepša tista, pri katerih je proga speljana v naravi, saj tako ne naredi le nečesa za svoje telo, temveč se mimogrede tudi naužije zelenja v okolici.

klemen bauer tek.jpg
Klemen Bauer
Osebni arhiv

Boštjan Zupančič

S tekom do izklesanega telesa
Med fanti iz skupine Victory velja Boštjan Zupančič za najbolj športno aktivnega in postavnega. Vesel je, da se lahko v katerem koli letnem času spravi v kopalke in da ga pred poletjem ni prav nič groza, češ, kako se je zapustil. Seveda pa lepa postava ne pride sama po sebi, temveč je zanjo treba garati. »Tek je ena najučinkovitejših vadb, ko v najkrajšem času narediš največ zase,« pravi Boštjan.

aktivni bostjan zupančič tek.jpg
Boštjan Zupančič
osebni arhiv

Irena in Leticia Yebuah Tiran Slapnik

Ni fatamorgana, na progi sta dve!
Lepi dvojčici sta si v marsičem podobni, tudi v ljubezni do športa. Tako pridno trenirata, da sta pretekli že kar nekaj maratonov, nazadnje berlinskega, ki spada med šest največjih na svetu (da, krasno se spopadata tudi z 42-kilometrsko razdaljo). Nekateri se šalijo, da sta kot fatamorgana, misliš, da je na tekmi šinila mimo tebe ena, pa sta v resnici dve. Pa ne samo, da sta aktivni, pri tem ves čas živahno klepetata in se zabavata ter tako mimogrede združita prijetno s koristnim.

sestri yebuah foto
Irena in Leticia Yebuah
Osebni arhiv Irene in Leticie Yebuah, Mediaspeed

Objavljeno v reviji Zvezde št. 14, 3. 4. 2019.