testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Ajda Mlakar prebira knjige in se prepušča toku

Revija Nova, 07.05.2020 16:54:37

★★★ REVIJA NOVA ★★★

Delite na:
Ajda Mlakar prebira knjige in se prepušča toku
Ajda Mlakar se prepušča toku ... osebni arhiv

V samoizolaciji večina ljudi pogreša predvsem družbo, ki je zdaj omejena le na najbližje. Ena izmed takih je tudi voditeljica na Radiu Aktual, Ajda Mlakar.


»Zdravje je zdaj na prvem mestu in prav je, da se v takih situacijah izkaže solidarnost do bolj ogroženih skupin, zato se z vsemi prijatelji družimo po telefonu. Pogosteje uporabljam tudi video klice, sploh kadar se slišiva z bratom, ki je trenutno 'ujet' na Češkem, na medicinski izmenjavi,« je zaupala radijka, ki se zaveda, da moramo predvsem sami iz dane situacije potegniti najboljše. Tako ima zdaj več časa za branje, kar jo zelo veseli. »Odkar se je začela samoizolacija, sem prebrala že tri odlične knjige, ena med njimi je Vas jebe ego, ki je super branje, kjer ugotovimo, da smo sami sebi največji sovražniki. Uživala sem tudi v islandski kriminalki Čas čarovnic in knjigi Uspavanka, ki lepo aktualizira izzive sodobnega materinstva in partnerstva,« je povedala Ajda.

Branje ji pomeni sprostitev in pobeg v vzporedni svet. »Opažam, da v marsikaterem pogledu živim veliko bolj umirjeno kot prej. Ves čas imam v ozadju misel, kakšno bo življenje, ko se zadeve umirijo. Vedno znova ugotovim isto, da se je v trenutnih okoliščinah najbolje prepustiti toku in se s problemi spoprijeti, ko se zgodijo. Mislim, da so redki tisti, ki jim koronavirus ne bi vsaj malo pomešal načrtov in spremenil vsakdana,« je razkrila voditeljica, ki se po dolgem času spet počuti, kot da smo vsi na istem bregu. »Če bomo to enotnost in povezanost znali ohraniti tudi po tem, ko se bo situacija umirila, bo življenje lepše in spet bom verjela, da je vsaka stvar tudi za nekaj dobra,« je zaključila Ajda.

★★★ REVIJA NOVA ★★★