Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Razkrito: Baba Vanga napovedala muslimansko vladavino

★★★ DOBRA KARMA ★★★, 10.04.2020 09:43:24

Balkanski Nostradamus s črno ruto, ki je drugo ime za znamenito bolgarsko prerokinjo Babo Vango, je spet v središču pozornosti.

Delite na:
Razkrito: Baba Vanga napovedala muslimansko vladavino
Baba Vanga Arhiv Svet24

Samo ugibamo lahko, zakaj, ampak predvidevamo, da imamo prav: razlagalci njenih prerokb so v zadnjem času verjetno na vso moč v zapisih iskali karkoli, kar bi imelo kakršnokoli najmanjšo povezavo s koronavirusom, a očitno niso našli prav ničesar, sicer bi to že objavili.

Ker pa je njen »konkurent« Nostradamus koronavirus menda napovedal in ker nočejo, da bi bila Vanga »slabša«, je v medijih spet zasedla svoje mesto zaradi povsem drugačnih vsebin – svojega zasebnega življenja ali še bolj natančno: poslovanja s strankami in povezave s političnim sistemom.

NOSTRADAMUS
Najprej poglejmo, kaj so novega odkrili o Nostradamusu. Proučevalci njegovih prerokb zdaj soglasno trdijo, da je Nostradamus pandemijo covida-19 jasno napovedal v knjižici Prerokbe, ki datira v leto 1555.

Ključna v Prerokbah je štirivrstičnica, ki pravi takole:
»Velika kuga obmorskega mesta ne bo prenehala,
dokler se ne bo maščevala smrt pravične krvi,
obsojene za ceno brez zločina, velike dame,
ki je ogorčena nad pretresom.«

Ugovor dvomljivcev, da je virus izbruhnil v pokrajini Hubej, ki je na vzhodu Kitajske in po nobenem ključu ne more spadati v kategorijo obmorskih mest, so raziskovalci Nostradamusovih prerokb utemeljili z razlago, da Vuhan sicer ni »obmorsko mesto«, a je bolezen izbruhnila prav na tržnici z morskimi sadeži. Nostradamusologi o štirivrstičnici ne dvomijo, temveč jo opisujejo celo kot kristalno jasno.
Obstaja pa tudi razlaga za »veliko damo«. To je menda Vu Ji, ki je bil prej kitajski zdravstveni minister in je pomagal pri obvladovanju bolezni sars.

VANGO SO NADZOROVALI

No, in kaj je novega o Vangi? Odkrili so, da je bilo njeno življenje močno povezano s politiko. Povojni komunistični čas, ki je preziral duhovnost, ji seveda ni bil naklonjen, še posebno moteče je bilo, da se je »družila« z različnimi svetniki, ki naj bi ji pomagali pri jasnovidnosti. Nadzorovali so jo in (skupaj z možem) pritiskali nanjo, naj utihne. Tu in tam je vseeno ušla od doma in na kakšnem trgu na ves glas pripovedovala ljudem, kaj vse se bo zgodilo. Razcvetela se je šele po moževi smrti leta 1962, veliko ugleda ji je prineslo tudi prijateljstvo z ženo vodje bolgarske komunistične partije, poznejšega predsednika vlade Todorja Živkova.
Ljudje so se začeli zgrinjati na njeno dvorišče, tam so ždeli in čakali v vročini in dežju. Če ni mogla vseh sprejeti, je stopila na dvorišče in kar sama ogovorila čakajoče ter jim na kratko povedala, kar so hoteli izvedeti. Toda gorje, če je bil vmes kdo, ki ni verjel vanjo – kljub slepoti ga je našla, vanj uperila prst in ga ozmerjala. Največkrat se je to dogodilo spremljevalcem, ki so sicer šli zraven (na primer mož z ženo), a hudo neradi.

Legenda apokaliptikov. Eden, edini in (ne)zmotljivi Nostradamus.
Veliki prerok Nostradamus
Arhiv časopisa Novice Svet24

DVE VRSTI ZASLUŽKA
K babi Vangi, kot se je Vangelija Pandeva Dimitrova spontano preimenovala, ko je začela svoje sive lase pokrivati s črno ruto (baba pomeni babica), so seveda skrivaj hodili bolgarski in tudi drugi politiki, zato je imela mir, legitimnost pa so ji dali tudi v akademskih krogih, saj so zaradi nje ustanovili inštitut, ki se je ukvarjal s preverjanjem napovedi. Največkrat je iskala pogrešane ljudi, ki jih je bilo po vojni ogromno. Imela je 80-odstotni uspeh, na primerljivih inštitutih, kjer so preverjali jasnovidce, pa so bili največ 20-odsotno uspešni. Denar, ki so ga plačevali naročniki, je šel v državno blagajno.
No, je pa šlo kaj tudi v Vangin žep, čeprav se ni nikjer videlo, da bi bila bogata. Seveda je morala plačevati številne tuje ljudi in sorodnike, ki so skrbeli zanjo in zapisovali njene prerokbe. Posneli so jo ničkolikokrat in prizor je približno takšen: ljudje so ji prinesli sladkor, ko se je nehala pogovarjati s stranko, je odložila sladkor na pladenj, nekaj pa je vtaknila v žep. Ni treba imeti posebne domišljije – to je bil gotovo denar.

IZZIV ZNANSTVENIKOM

Babia Vanga je ugnala številne znanstvenike, ki so šli k njej strogo inkognito, da bi jo ujeli pri goljufanju. Razkrila jih je in jih pozvala (če je bila dobre volje, sicer jih je nagnala), naj kar vprašajo, kar hočejo, in izmerijo, kar znajo, njej pač prišepetavajo nevidna bitja, ki jih navadni smrtniki ne morejo videti, kaj šele, da bi jih ujeli.

Baba Vanga je imela prav poseben status v svoji državi.
Tako kot Nostradamus je tudi Vanga zavijala svoje prerokbe v skrivnostne tančice
PS


PRAVILNE NAPOVEDI
Vanga je napovedala teroristične napade 11. septembra 2001, vzpon Islamske države, temnopoltega predsednika ZDA, nesrečo ruske jedrske podmornice Kursk in brexit ter to, da se bo tretja svetovna vojna začela v Siriji, pri čemer se človeku resnično naježijo lasje.

PRIHODNOST


Tole nam napoveduje Vanga do leta 2100

2023 – Orbita našega planeta se bo spremenila.
2028 – Ljudje bodo v iskanju novih virov energije poleteli na Venero.
2033 – Zaradi taljenja ledu na polih se bo zvišala gladina vode.
2043 – Preobrazba Evrope v islamski kalifat bo zaključena. Glavno mesto bo Rim, svetovna ekonomija bo cvetela pod muslimansko vladavino.
2066 – ZDA bodo prvič uporabile orožje za podnebne spremembe, da bi zavzele Rim in mu vrnile krščanstvo.
2076 – V Evropo in preostali svet se bo vrnil komunizem.
2100 – Umetno sonce bo začelo osvetljevati temno stran našega planeta.