GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Kri ni voda

T.P., 08.04.2020 08:30:48

V Sloveniji obstaja precej igralskih dinastij. Ena od njih so Valičevi, pri katerih se je s poklicnim igralstvom najprej začel ukvarjati danes žal že pokojni igralec Aleksander. Po njegovi poti sta šla sin Iztok in vnuk Domen (poskušal je tudi Domnov brat Vid, a je po nekaj neuspešnih sprejemnih izpitih na AGRFT-ju vrgel puško v koruzo).

Delite na:
Kri ni voda
Boris Cavazza je svojo igralsko žilico prenesel na sina Sebastiana, na odru pa smo lahko v predstavi Jugoslavija, moja dežela videli tudi že njegovega sina Aleksandra Borisa. Mediaspeed

Igralec je tudi Aleksandrov nečak Dare Valič, čigar hčerka Nina in sin Blaž sta ravno tako igralca. Potem so tu Potokarjevi. Prva generacija je bil Lojze Potokar, član Drame je bil tudi njegov brat Stane. Igralstvu se je prav tako zapisala Lojzetova hči Majda, to izročilo pa nadaljuje njena hčerka in Lojzetova vnukinja Maja Končar. Igralec Zlatko Šugman in njegova žena Maja sta s svojim darom bogato obdarila na žalost že pokojnega sina Jerneja Šugmana, igralec in pesnik Tone Kuntner sina Jerneja Kuntnerja, igralca Mojca Ribič in Boris Juh pa hčerko Polono Juh. Igralka Gaja Višnar je bila na odru še pred svojim rojstvom. Doma ima posnetek predstave Čarovnik iz Oza, v kateri sta igrala njena starša, ko je bila njena mama v petem mesecu nosečnosti. Mati je sicer pozneje odšla v druge vode, oče Matjaž Višnar pa je bil igralec do upokojitve. S Poldeta Bibiča je igralska žilica preskočila na vnukinjo Nino Rakovec, z Andreja Kurenta pa na Natašo Keser. AGRFT-jevske klopi greje sin Iztoka Mlakarja Martin Mlakar. Še več primerov, ko jabolko ni padlo daleč od drevesa, si poglejte spodaj.

Aleš Valič in Matic Valič
Aleš Valič je z igro 'okužil' sina Matica. Tudi onadva sta že stala skupaj na odru, in sicer v predstavi Gledališča Koper Norčije v spalnicah.
M24/Marko Vavpotič

Ana Dolinar Horvat in Bernarda
Ana Dolinar Horvat je hči Bernarde Oman. Sta pa tudi sodelavki. Obe sta članici Mestnega gledališča ljubljanskega.
Arhiv Svet24

Urška Taufer, Mojca Partljič in Vito Taufer
Urška Taufer je hčerka igralke Mojca Partljič in režiserja Vita Tauferja.
Mediaspeed

Milan in Dominik Vodopivec
Dominik Vodopivec je igralski talent podedoval po očetu Milanu Vodopivcu. V zadnji sezoni serije Ena žlahtna štorija je upodobil mlajšega duhovnika Bonifacija, ki ga je v starejši verziji igral njegov oče.
Marko Vavpotič, M24.si

Zvone Hribar, Metka Hribar in Lena Hribar
Lena Hribar je igralski talent podedovala po očetu Zvonetu Hribarju. Starša sta na svojo svojo hčerko zelo ponosena in ne zamudita nobene njene premiere.
Mediaspeed

Igor in Filip Samobor
Filip Samobor je sin ravnatelja, umetniškega vodje in igralca SNG Drama Ljubljana Igorja Samoborja. Gledališki oder si delita v predstavi SNG Drama Ljubljana Faust, sicer pa je Filip član Mestnega gledališča ljubljanskega.
Mediaspeed

Tanja Ribič Đurić, Branko Đurić Đuro in Zala Djuric
Tanja Ribič Đurić in Branko Đurić Đuro sta svoje igralske gene prenesla na hčerko Zalo Djuric.
Marko Vavpotič, M24.si

Branko Šturbej in Timon Šturbej
Branko Šturbej je igralske gene presenel na sina Timona. Trenutno sta celo sodelavca v SNG Drama Ljubljana, skupaj pa igrata v predstavi Razbiti vrč. Kot očeta in sina pa smo ju lahko spremljali v seriji Reka ljubezni.
Marko Vavpotič, M24.si

Peter in Aljoša Ternovšek
Aljoša Ternovšek je sin prejemnika Borštnikovega prstana Petra Ternovška.
Mediaspeed