Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

»Zadnje tri tedne ni bilo nikakršnih opozoril«

Alesh Maatko, 01.04.2020 12:25:11

★★★ REVIJA NOVA ★★★

Delite na:
»Zadnje tri tedne ni bilo nikakršnih opozoril«
Iggy upa, da letošnja ohromitev v domačem Piranu ne bo daljša od treh mesecev. Osebni album

Priznani koreograf, režiser in organizator odmevnih dogodkov, predvsem pa svetovni popotnik Igor Jelen, ki ga kličejo Iggy, zadnja leta večino svojega časa preživi na letaliških terminalih, na letalu ali v tujini, kjer uživa življenje. Priznani koreograf pravi, da so potovanja njegov način življenja, ne nazadnje pa tudi strast, užitek in ljubezen. A ta ljubezen se je zaradi koronavirusa vsaj za zdaj ustavila, ne pa tudi ohladila, saj je vedno optimistični in nasmejani Iggy prepričan, da bo kmalu lahko znova dejal: »Življenje je lepo.«

★★★ REVIJA NOVA ★★★ REVIJA NOVA ★★★ REVIJA NOVA ★★★

Igor, zadnje mesece ste, kar se potovanj tiče, neustavljivi. Če bi morali izbrati, katera destinacija vas je najbolj presenetila oz. navdušila?

Prepotoval sem okoli 185 držav, lani rekordnih 30, in opravil skoraj 100 letalskih poletov. Leto 2020 sem dočakal na Kanarskih otokih, ki so vsakoletna stalnica, nato sem nadaljeval obisk ljube Barcelone, ki sem si jo prvič ogledal s helikopterjem … Nato sem skočil v fascinantni Marseille, sledili so Tel Aviv, Budimpešta, Berlin, Bruselj in Amsterdam. Pri tem bi izpostavil predvsem Izrael in svetovno mesto Tel Aviv, ki sem ga obiskal že tretjič v zadnjem letu, saj sem se zaljubil vanj. Obožujem namreč njihovo kulinariko, »jet set«, ljudi, kulturo in še bi lahko našteval.

1 Igor Jelen Iggy - foto osebni album.jpg
Igor Jelen pravi, da se je po Evroviziji 2019 zaljubil v Izrael in še bolj v Tel Aviv.
Osebni album

Imate kakšen poseben ključ, po katerem izbirate mesta in države, v katere potujete?

Tako rekoč sem obiskal vse, kar sem si želel videti. Zdaj ponavljam ljube destinacije in dodam še kakšen neodkrit biser. Načrtoval sem ponovni obisk Avstralije. Zaradi neljubih požarov pa sem se odločil za pomladni obisk Evrope. Za vse omenjene destinacije so bile letalske vozovnice cenejše od poti do letališča.

Če se ne motimo, vas do zdaj še ni ustavila nobena stvar, pa vendarle, nekaj naslednjih tednov zaradi koronavirusa ne boste potovali nikamor, ali pač?

Res je. Žal nas je presenetil nepričakovan virus, ki bo zaustavil čas in hitrost bivanja na planetu Zemlja. Ravno zdaj, ko delava intervju, bi moral iz Dunaja leteti za pet dni v Stockholm, polet ni bil odpovedan, hotel ni želel prisluhniti prošnji o odpovedi, pa vendarle sem spoštoval #ostanidoma. Poleg tega sem odpovedal potovanja v Prago, Lyon in Manchester, za zdaj do 10. aprila. Kako bo najprej, bom videl ...

★★★ REVIJA NOVA ★★★ REVIJA NOVA ★★★ REVIJA NOVA ★★★

Pred nekaj dnevi ste se zadnjo minuto vrnili iz Amestradama. Kakšno je bilo stanje na Nizozemskem, na letališčih in drugje? Je takšna panika kot pri nas? Ljudje upoštevajo priporočila?

Zadnje tri tedne v »trojčku B« (Berlin, Bruselj, Budimpešta) in v Amsterdamu ni bilo nikakršnih omejitev, opozoril, brez panike, ne na letališčih ne v prestolnicah. Utrip je bil živahen, v Amsterdamu prav neverjeten. Takoj ko sem zapuščal države, so čez nekaj dni začeli pri njih sprejemati prva priporočila.

2 Igor Jelen Iggy - foto osebni album.jpg
Pred dnevi je obiskal mednarodni filmski festival v Berlinu.
Osebni album

Ste imeli kakšne težave z rezevracijami hotelov ali letal na zadnjih potovanjih, sploh ker po družbenih omrežjih krožijo različne zgodbe ... So vam kaj preklicali v zadnji minuti oziroma vam niso želeli stornirati?

Omenil sem težavo na Švedskem, za vse druge prihajajoče polete sem že prejel povračilo, poleti bi bili z beneškega Marca Pola.

Z vašim plesnim teatrom Igen se redno udeležujete tudi številnih festivalov. Verjetno se tudi tukaj za letos precej stvari spreminja zaradi koronavirusa?

Žal smo odpovedali vsa gostovanja na svetovnih odrih do julija. Kupljenih imamo 12 letalskih vozovnic za svetovni maroški festival, ki je v drugi polovici julija. Upamo, da se bo stanje normaliziralo in bomo lahko odpotovali.

★★★ REVIJA NOVA ★★★ REVIJA NOVA ★★★ REVIJA NOVA ★★★

Če se vrneva še v vaš ljubi Piran ... Verjetno bo to za najpriljubljenejšo turistično točko vse skupaj velik udarec. Zdaj se verjetno že čuti, da ni turistov, sploh pa ne Italijanov, ki so redni gostje?

3 Igor Jelen Iggy - foto osebni album.jpg
V novo leto 2020 je vstopil na vedno vročih Kanarskih otokih.
Osebni album

Res je. Domov sem se vrnil pred dnevi. Turisti so morali zapustiti hotele. Zaprle so se restavracije, igralnice, lokalčki … Zadnja leta je turistična sezona potekala od marca do novembra. Upam, da ne bo letošnja ohromitev daljša od treh mesecev.

Za konec pa nam še povejte, kaj vse bi še radi videli, doživeli, glede na to, da ni stvari, ki je še niste preizkusili? Bo to še mogoče po vsem tem negotovem času?

Presrečen in vesel sem, da sem videl in doživel toliko lepega. Vseeno si želim, da bo v nadaljevanju čarobno leto 2020 hitro obrnilo nov list in bom lahko znova dejal: »Življenje je lepo.« 

★★★ REVIJA NOVA ★★★ REVIJA NOVA ★★★ REVIJA NOVA ★★★

★ Revijo NOVA lahko v celoti preberete tudi na tej povezavi!